Baby murdered Gaza_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 28.06.2024    
Dag 262 Update: “Tientallen doden terwijl Israël Gaza blijft bombarderen”

Op maandag, dag 262 van de voortdurende genocide op de Palestijnen in de verwoeste, uitgehongerde en belegerde Gazastrook, ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Er zijn slachtoffers gevallen bij Israëlische bombardementen op verschillende gebieden in Beit Hanoun en Beit Lahia, in het noorden van Gaza.
In Gaza-Stad vuurde het leger een granaat af op veel Palestijnen in het vluchtelingenkamp ‘Shati’, in het westelijke deel van de stad, waarbij minstens drie doden vielen en vele anderen gewond raakten.

Dag 263 Update: “Aanhoudende Israëlische bombardementen doden, verwonden, tientallen in Gaza”

Op dinsdag, dag 263 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste en vernielde Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen in de belegerde kust enclave.
Dinsdagavond laat werden minstens tien Palestijnen, onder wie kinderen en vrouwen, gedood en velen raakten gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis voor Palestijnen van de familie Abu Awwad, in Beit Lahia, in het noorden van Gaza.
Lokale bewoners en medici blijven zoeken naar potentiële slachtoffers en overlevenden onder het puin van het gebombardeerde huis.
Het leger heeft ook veel huizen in het zuidwestelijke deel van Gaza-Stad en de wijk Zeitoun bekabeld en tot ontploffing gebracht.

Dag 266: “Voortdurende bombardementen doden, gewonden, tientallen in Gaza”

Op vrijdag, dag 266 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste en verwoeste Gazastrook, bombardeerde het Israëlische leger verschillende delen van de kust enclave, waarbij veel Palestijnen omkwamen en gewond raakten, waaronder vrouwen en kinderen.
Het leger vuurde raketten en artilleriegranaten af ​​op huizen in de stad Deir Al-Balah, in centraal Gaza, waarbij ten minste vier Palestijnen omkwamen, waaronder een vrouw en een kind, en veel Palestijnen gewond raakten, onder wie veel kinderen en vrouwen.
De Palestinian Civil Defense zei dat het leger zijn hoofdkwartier in het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza, heeft gebombardeerd, waarbij drie paramedici om het leven zijn gekomen en verschillende anderen gewond zijn geraakt.
Bovendien doodde het leger minstens twee Palestijnen en verwondde verscheidene anderen in Rashid Street, in centraal Gaza.

Leger ontsteekt grote branden in bezet Jeruzalem

Israëlische troepen bestormden woensdag vóór zonsopgang de wijk Al-Issawiya, in het noordoostelijke deel van het bezette Jeruzalem, en veroorzaakten enorme branden in de stad.
Woensdag vóór zonsopgang vielen Israëlische troepen de stad Al-‘Issawiya, ten noordoosten van Jeruzalem, binnen, wat leidde tot protesten onder Palestijnse jongeren.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen traangasgranaten en hersenschudding granaten afvuren op burgers en hun huizen; er zijn geen gewonden gevallen.
Later werden militaire versterkingen naar het gebied gestuurd, terwijl soldaten vrachtwagens gebruikten om afvalwater naar de huizen en voertuigen van burgers te spuiten.

Leger ontvoert een Palestijnse vrouw in Qalqilya

Israëlische troepen hebben woensdag een Palestijnse vrouw ontvoerd en een jonge man overreden in de stad Qalqilia, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Woensdag vóór zonsopgang vielen de bezettingstroepen de stad Qalqilya binnen, waarbij ze de huizen van verschillende burgers in de stad bestormden en doorzochten.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische soldaten, nadat ze bij haar thuis hadden ingebroken, de moeder van een “gezochte” jongeman hadden ontvoerd in een poging haar zoon te dwingen zichzelf aan te geven bij het leger.
Palestine TV berichtte dat de bezettingstroepen in de stad een jonge man met een militair voertuig hadden overreden; de toestand van de jongeman was ten tijde van het schrijven van dit rapport nog niet bekend.

Leger schiet één Palestijn neer bij Tulkarm, valt er drie aan bij Jenin

Israëlische troepen schoten woensdag een Palestijnse jongeman neer nabij Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank, en vielen er drie aan nabij Jenin in de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen woensdagavond de stad Anabta binnenvielen, terwijl ze het vuur openden met scherpe munitie.
Bronnen voegden eraan toe dat het leger een Palestijnse jongeman met een scherpe kogel in de dij schoot; hij werd vervoerd naar het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm.
Ondertussen bestormden Israëlische soldaten woensdagavond een gebied nabij de stad Ya’bad, ten westen van Jenin op de noordelijke West Bank, en vielen drie Palestijnse jonge mannen aan.

Leger vernietigt een Palestijns huis in Hebron

Dinsdag vielen Israëlische soldaten het Farsh Al-Hawa-gebied binnen, ten westen van Hebron in het zuidelijke deel van de bezette West Bank en vernielden een Palestijns huis.
Bewoner Yousef Abdul-Jawad Abu Aisha zei dat verschillende militaire voertuigen, waaronder bulldozers, het gebied binnenvielen voordat ze het 200 vierkante meter grote huis van zijn broer, Tamer Abu Aisha, verwoestten.
Yousef voegde eraan toe dat het huis een gebouw van drie verdiepingen was waarin de familie van zijn broer op tien verdiepingen woonde, met muren eromheen en een waterput.

Leger vernietigt drie huizen in Bethlehem en Hebron

Israëlische troepen hebben dinsdag twee in aanbouw zijnde huizen gesloopt, waarvan één bewoond huis, in de zuidelijke gouvernementen Bethlehem en Hebron op de West Bank, naast het ontwortelen van tientallen olijfbomen en het verwoesten van land in het noordelijke gouvernement Jenin op de West Bank.
De bezettingstroepen hebben een in aanbouw zijnd huis gesloopt in het dorp Marah Mualla, ten zuiden van Bethlehem op de zuidelijke bezette West Bank.
Volgens Khaled Abu Shakra, het hoofd van de dorpsraad van Marah Mualla, zei  dat Israëlische soldaten een in aanbouw zijnd huis van de burger Samir Muhammad Abu Shakra met een oppervlakte van 400 vierkante meter hebben gesloopt.

Leger neemt voertuigen in beslag nabij Hebron, valt burgers aan nabij Bethlehem

Israëlische troepen vielen woensdag binnen, bestormden de stad Za’atara, nabij Bethlehem en de stad Halhul, nabij Hebron, op de zuidelijke West Bank, en namen verschillende voertuigen in beslag.
Woensdag bij zonsopgang bestormden bezettingstroepen de stad Za’atara, ten zuidoosten van Bethlehem, op de zuidelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten de stad Za’atara binnenvielen, de oostelijke en westelijke ingangen sloten en burgers verhinderden de stad in of uit te gaan.
Bronnen voegden eraan toe dat de bezettingstroepen de huizen van verschillende burgers bestormden en doorzochten, terwijl ze hun bewoners arresteerden, aanvielen en ondervroegen.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 28.06.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights