Acht Bossentocht (© Toerclub Flevoland)

Van dinsdag 23 juli t/m vrijdag 26 juli organiseert Toerclub Flevoland voor jong en oud de Avondfietsvierdaagse. Vier dagen lang neemt Toerclub Flevoland de deelnemers mee langs de mooiste plekjes van Lelystad met aantrekkelijke en afwisselende routes van 15 en 25 kilometer.

Gevarieerde routes
.
Lelystad is met al zijn vrijliggende fietspaden door parken en bossen een zeer fietsvriendelijke gemeente. Routebouwer Gerrit van Harskamp knoopt namens Toerclub Flevoland deze paden aan elkaar en dat leidt volgens hem tot een grote verscheidenheid aan routes van 15 en 25 kilometer: “Bij elkaar vormen de routes een fantastisch decor voor vier dagen fietsplezier”.

De routes, die uitgebreid worden beschreven in een routeboekje, voeren de deelnemers niet alleen door de bebouwde kom van Lelystad, maar voeren de deelnemers ook door de verschillende bossen en parken rondom Lelystad.

Van Harskamp is bovendien erg trots op het feit dat alle routes volledig zijn uitgepijld: “Verdwalen is bijna niet mogelijk”. Dit alles zorgt er volgens Van Harskamp voor dat de Avondfietsvierdaagse ‘een pareltje op de Lelystadse evenementenkalender is’: “Mensen die al langer in Lelystad wonen ontdekken al fietsend steeds weer nieuwe facetten van de stad!” 

Reden te meer voor iedereen, die in het bezit is van een fiets, om aan de start te verschijnen voor de Avondfietsvierdaagse bij het clubgebouw van voetbalvereniging Unicum/Toerclub Flevoland op sportpark Schouw te Lelystad. De starttijd is voor iedere avond vastgesteld tussen 18.00 en 18.30 uur.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich aanmelden via een online voorinschrijving. De kosten voor vier dagen fietsplezier bedragen bij voorinschrijving 6 euro. Voorinschrijven is vanaf maandag 8 juli ook mogelijk bij Enjoy & Meerens Tweewielers, Zuiderpoort 4, Lelystad.

Op dinsdag 23 juli kan er voor de start ook worden ingeschreven. De kosten voor deelname zijn dan 8 euro. Evenals voorgaande jaren kan er tegen een geringe vergoeding (2,50 euro) ook per avond worden ingeschreven en deelgenomen.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen, onder begeleiding van een betalende volwassene, gratis deelnemen. Voor meer informatie en inschrijving, kan men terecht op de site van  Toerclub Flevoland

(Bron: Persbericht Toerclub Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights