Lelyprijs 2024 (© prov Flevoland)

De winnaar van de Lelyprijs 2024 is Stichting Striktly Live geworden. Op 20 juni hebben de cultuurmakers met een passie voor elektronische muziek, moderne kunst & het nachtleven, de prijs van 5.000 euro in het Agora Theater (Lelystad) in ontvangst mogen nemen uit handen van commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Flevoland, Arjen Gerritsen. 

De Lelyprijs 
Aan de Lelyprijs is een bedrag verbonden van 5.000 euro. De prijs is bedoeld voor organisaties of personen die zich hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. 

De winnaar van de Lelyprijs mag naast het bedrag van 5.000 euro ook een prachtig kunstwerk van Lieke Frielink in ontvangst nemen. De Lelyprijs is een initiatief van het Cultuurfonds Flevoland.

Online radiostation
Striktly Live is een online radiostation in wording en eventorganisatie onder de naam Bascul. Hier worden elektronische muziek met moderne dans en kunst gemaakt en geproduceerd. Tevens wordt een podium geboden aan jong en gevestigd poldertalent, om deze hier te houden. 

Inmiddels hebben de jongeren uit de gehele polder de weg weten te vinden naar de evenementen van Bascul. Op de manier van Bascul wordt ook voorzien in de schaarste in (veilig en verantwoord) uitgaan voor jongeren en volwassenen. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen 
De Stichting Striktly Live kan op haar manier organisaties verbinden die al met jongeren werken. Hierbij valt te denken aan de jongeren broedplaats SPOT! in Lelystad. Daarom pleit de organisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Hiermee bedoelt men maatschappelijk verantwoord ondernemen waarbij duurzaamheid een pré is. Daarom werkt Striktly Live ook samen met de Stichting Lelystad Schoon! Het betekent dat jonge artiesten bij Striktly Live in een warm bad terechtkomen. 

Niet alleen wordt een podium geboden, tevens worden jonge artiesten begeleid in artistieke coaching en krijgen ze adviezen. Daarnaast kunnen ze worden bijgestaan door bekende artiesten uit het brede netwerk op het gebied van muziek en kunst van de Stichting.  

Bekende organisaties, zoals Land Art Flevoland en het poëziefestival Sunsation, hebben Striktly Live ondertussen al gevonden op het gebied van samenwerking. Deze organisaties worden gezien als een frisse wind dat een nieuw, jong publiek aantrekt.

Het Cultuurfonds
Het Cultuurfonds investeert elk jaar 40 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van het koninkrijk en in Suriname. Het Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.

(Bron: Provincie Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights