Ooievaarsnest Bultpark 050524 (© KNA)

Het is algemeen bekend dat Lelystad een groene, natuurrijke gemeente is. Dit is niet alleen aantrekkelijk voor de inwoners van de stad, maar natuurlijk ook voor allerlei grote en kleine dieren. Deze vinden er rust, voedsel en natuurlijk een leefplek. 

Vogels zijn niet onopvallend 
Sommige dieren die zich in Lelystad bevinden, zijn zo klein en onopvallend, dat men ze nauwelijks kan opmerken. Dit is niet van toepassing bij de vele vogels. Ze fluiten en zingen er lekker op los, vooral in de vroege morgen. 

Vaak denken we dat deze vogels  voor ons plezier zingen, maar dat is natuurlijk ‘wishful thinking’. Maar de vraag blijft wel, waarvoor ze dan wel zingen. Tevens zijn er ook personen die met de vraag zitten welke vogels te vinden zijn in Lelystad. 

Vogels in het Bultpark 
Of het nu gaat om de vogels in de tuin of net iets verder weg, in de stadsnatuur van Lelystad. Het gehele jaar zijn er meer dan 50 vogelsoorten te vinden in het Bultpark. Sommige komen maar even langs. 

Maar er zijn ook vogels die in de lente een nest maken in het park en tenslotte zijn er vogels die hun hele ‘vogelleven’ in het park doorbrengen. En dan is het van groot belang om te leren welke vogels men kan tegen komen in het Bultpark. 

Ontdekkingstocht door het Bultpark 
Op donderdag 4 juli zal vogelkenner Peter Hartog geïnteresseerden meenemen op een ontdekkingstocht door het Bultpark. Onderweg zal hij van alles vertellen over de vogels die gespot worden, maar zeker over de vogels die alleen maar te horen zijn. 

Houd er rekening mee dat vogels vooral ‘s ochtends actief zijn. Dit houdt in dat de ontdekkingstocht al om 7.00 uur in de ochtend begint. Het is vroeg, maar het is wel een mooi moment om juist dan buiten te zijn. 

Daarnaast zal het een flink vogelfeestje worden met al die zingende vogels. Aan de mensen die mee willen en een verrekijker hebben, wordt aangeraden om deze mee te nemen. De verwachting is dat de wandeling ongeveer 2 uur zal duren. 

De deelname is gratis, waarbij men verzamelt bij het gymlokaal naast de voormalige school De Kring. Duidelijk is dat dit niet de nieuwe school is. Er is parkeerplaats voor de oude school De Kring. De vogelstruintocht wordt georganiseerd door Stichting Bultparkcomité in samenwerking met IVN afdeling Lelystad en Groei en Bloei. 

(Bron: Persbericht Stichting Bultparkcomité) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek

© Khamakar News Agency / 22.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights