Burger slachtoffers in Gaza_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 17.06.2024    
Mijlpaal in Israëlische oorlog tegen Gaza: 15.694 kinderen gedood, 17.000 zonder ouders

Verklaring van Artsen Zonder Grenzen (AZG): “Sinds begin juni zijn volgens de gezondheidsautoriteiten meer dan 800 mensen gedood en ruim 2.400 gewond geraakt bij hevige bombardementen en grondoffensieven door Israëlische troepen in Gaza. Deze gruwelijke aanvallen hebben geleid tot onaanvaardbare pijn en lijden en illustreren een duidelijke minachting voor Palestijnse levens, zegt Doctors Without Border/Médecins Sans Frontières (MSF).
Talrijke militaire offensieven van de afgelopen weken hebben geleid tot een terugkerende toestroom van massale slachtoffers in de door Artsen Zonder Grenzen ondersteunde medische faciliteiten in Rafah en het Middengebied van Gaza. Artsen Zonder Grenzen roept Israël op om deze bloedbaden onmiddellijk te stoppen. We roepen ook de bondgenoten van Israël op, waaronder de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en de lidstaten van de Europese Unie, om alles te doen wat in hun macht ligt om Israël te beïnvloeden om de aanvallen op burgers en de civiele infrastructuur in Gaza te stoppen.” 

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind in de buurt van Nablus

Israëlische troepen schoten zaterdagavond een Palestijns kind dood en verwondden twee anderen, waaronder een kind, in de stad Beit Furik, ten zuidoosten van Nablus, in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen de stad Beit Furik binnenvielen, wat aanleiding gaf tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren, terwijl soldaten het vuur openden met scherpe kogels en drie burgers neerschoten, waaronder twee kinderen.
In een verklaring maakte het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid bekend dat het kind, Sultan Abdul Rahman Sultan Khatahtbeh, 16, werd neergeschoten en gedood door Israëlische troepen in de stad Beit Furik.

Leger schiet Palestijn neer en ontvoert twaalf Palestijnen, waaronder een kind 

Zondag hebben Israëlische troepen een jonge man neergeschoten en minstens twaalf Palestijnse burgers ontvoerd, waaronder een zevenjarig kind, nadat ze hun huizen in verschillende regio’s van de bezette West Bank waren binnengevallen.
Israëlische troepen schoten een Palestijnse jongeman neer en ontvoerden drie anderen in het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuidwesten van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een undercover Israëlische eenheid (Musta’ribeen) op zondagochtend het Al-Far’a-kamp infiltreerde, gevolgd door militaire versterkingen vanaf de oostelijke ingang, wat tot protesten leidde.
Het leger zette scherpschutters in op de daken van hoge gebouwen die het vuur openden op burgers, te midden van de luchtvlucht van verkenningsdrones. 

Leger ontvoert drie Palestijnen in de regio van Ramallah

Israëlische troepen hebben maandag drie Palestijnse jonge mannen ontvoerd in het centrale gouvernement Ramallah en Al-Bireh op de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen de stad Silwad, ten noordoosten van Ramallah, waren binnengevallen en Amr Saleh Abd Hamed, 20, en Moataz Ali Hajar hadden ontvoerd, nadat ze hadden ingebroken en hun huizen hadden doorzocht.
Na het bestormen en doorzoeken van het huis van Mohammad Abdel Aziz Thabet Hamayel, 20, ontvoerden soldaten hem uit de stad Kafr Malek, ten noordoosten van Ramallah.

Leger ontvoert een Palestijnse vrouw in Qalqilya

Israëlische troepen hebben maandag een Palestijnse vrouw ontvoerd in de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de West Bank, bestormden verschillende huizen van Palestijnen en ondervroegen hun inwoners in verschillende regio’s van de bezette West Bank.
Maandag vóór zonsopgang viel een grote legermacht de stad Qalqilya in het noordwestelijke deel van de West Bank binnen, voerde een grootschalige zoekoperatie uit en ontvoerde een vrouw.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen veel wijken in de stad bestormden en inbraken in verschillende commerciële winkels en woongebouwen.
Onder de binnengevallen huizen bevond zich dat van de burger, Ziad Daoud. Soldaten ontvoerden de vrouw, Donia Daoud, in een poging haar zoon, Tariq Daoud, te dwingen zich bij het leger te melden.

Leger ontvoert twee Palestijnen in de regio Nablus

Israëlische troepen hebben zaterdag twee Palestijnse jonge mannen ontvoerd in de stad Beita, ten zuiden van Nablus, op de noordelijke West Bank, en hebben een vrouw vastgehouden in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron op de zuidelijke West Bank  en hebben haar voertuig in beslag genomen.
Zaterdag vielen de bezettingstroepen de stad Beita binnen, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank, ontvoerden twee Palestijnse jonge mannen en braken in veel huizen in.
Nadat ze de huizen van Majdi Azzam Dweikat en Mohammad Taher Dweikat in de stad hadden bestormd en doorzocht, ontvoerden soldaten hen.

Israël heeft sinds 7 oktober 3.300 bloedbaden gepleegd in Gaza

Middle East Monitor meldt: Israël heeft sinds 7 oktober meer dan 3.300 bloedbaden gepleegd tegen de Palestijnen in de belegerde Gazastrook, waarbij ongeveer 40.000 slachtoffers zijn omgekomen, waarvan de meerderheid vrouwen en kinderen. Dat heeft het overheidsmediabureau (GMO) in Gaza gemeld.
In een donderdag uitgegeven verklaring waarschuwde de GMO ervoor dat het Palestijnse volk in de Gazastrook lijdt onder uithongering, hongersnood en dorst, vooral in Gaza-Stad en de noordelijke provincies van Gaza, als gevolg van het sluiten van alle grensovergangen naar het gebied en het beperken van het aantal hulpvrachtwagens die mochten binnenkomen.
De verklaring benadrukte dat Israëls gebruik van honger, dorst en het weigeren van medische zorg als wapen tijdens deze barbaarse agressie een verergerde oorlogsmisdaad en genocide vormt, in flagrante schending van de internationale wetten en in strijd met alle relevante oproepen, eisen en resoluties.

Dag 225: “Voortdurende bombardementen tientallen doden, gewonden in Gaza”

Op maandag, dag 255 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de vernielde, verwoeste en belegerde Gazastrook, werden met Israëlische raketten, granaten en scherpe granaten tientallen Palestijnen gedood en gewond.
In het noorden van Gaza werd minstens één Palestijn gedood en raakten verschillende anderen gewond toen het leger een raket afvuurde op een school waar ontheemde gezinnen in Beit Hanoun woonden.
Twee Palestijnen werden gedood en minstens dertien raakten gewond, onder wie vrouwen en kinderen, toen het leger raketten afvuurde op verschillende huizen aan de Zarqastraat, in het noorden van Gaza-Stad.
Ook in Gaza-Stad werden minstens drie Palestijnen, onder wie een vrouw, gedood en raakten minstens vier gewond, sommigen ernstig toen het leger een huis in de wijk Sheikh Radwan bombardeerde.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 17.06.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights