Genocide door bezetter in Gaza Strip op dag 250 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 14.06.2024    
Leger doodt een Palestijns kind inde buurt van Tubas

Tijdens de voortdurende militaire inval in het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuiden van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, schoten Israëlische troepen een Palestijns kind dood, raakten er zes gewond, ontvoerden vijf jonge mannen en veroorzaakten vernietiging van vitale infrastructuur en eigendommen van burgers.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingsmacht het kind, Mahmoud Ibrahim Nabrisi, 15, met scherpe munitie neerschoot toen de bezettingsmacht het vuur opende op burgers en hun huizen.
Volgens medische bronnen heeft ambulancepersoneel het ernstig gewonde kind naar het Tubas Turkse overheidsziekenhuis vervoerd, waar artsen hem overleden verklaarden.

Leger executeert vier Palestijnen, verwondt acht, in de buurt van Ramallah

Maandagavond executeerden Israëlische troepen vier Palestijnse jonge mannen en schoten acht anderen neer in de stad Kafr Ni’ma, ten westen van Ramallah, op de centraal bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat het door de Algemene Autoriteit voor Burgerzaken was geïnformeerd dat Israëlische soldaten Mohammad Raslan Abdo, Mohammad Jaber Abdo en Rushdi Samih Ataya hadden vermoord, terwijl lokale bronnen de vierde gedode jongeman identificeerden als Wassam Bassam Zidane.
Mediabronnen zeiden dat een undercover Israëlische eenheid (Musta’ribeen) de stad Kafr Ni’ma infiltreerde, het vuur opende met scherpe munitie op een voertuig met daarin vier Palestijnse jonge mannen, en ze allemaal executeerde, voordat de bezettingstroepen hun lichamen in beslag namen.

Leger vermoordt zes Palestijnen, verwondt één, in de buurt van Jenin

Israëlische troepen hebben dinsdagavond zes Palestijnse jonge mannen vermoord en een andere neergeschoten in de stad Kafr Dan, ten noordwesten van Jenin, op de noordelijke West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat de bezettingstroepen dinsdag zes Palestijnse jonge mannen hebben doodgeschoten en één verwond tijdens een militaire inval in de stad.
Volgens Wissam Bakr, de directeur van het Jenin Governmental Hospital, arriveerden aanvankelijk een gedode jongeman en een andere die verwondingen had opgelopen in het ziekenhuis, terwijl een derde jongeman met een kritieke schotwond aan het hoofd arriveerde in het Ibn Sina-ziekenhuis van Jenin.

Leger executeert drie Palestijnen, bombardeert een huis in de buurt van Jenin

Donderdag executeerden Israëlische troepen drie Palestijnse jonge mannen en verwondden er één, naast het bombarderen en slopen van een huis in de stad Qabatiya, ten zuiden van Jenin, op de noordelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een undercover Israëlische eenheid in de middag de stad Qabatiya, ten zuiden van Jenin, infiltreerde en een huis van Palestijnen in het ‘Al-Kahlisha’-gebied omsingelde, voordat een grote legermacht de stad binnenviel, vergezeld van een front-end-loader.
Soldaten vuurden verschillende ‘Energa’-hoog explosieve antitankgeweer granaten af ​​op het belegerde huis, wat felle weerstand opriep van gewapende Palestijnse strijders, die hevig vuur wisselden met het leger.

PJS: “Israëlische soldaten hebben 84 keer eigendommen van journalisten gestolen”

Het Palestijnse Journalisten Syndicaat (PJS) rapporteert sinds oktober 84 gevallen van diefstal van eigendommen van Palestijnse journalisten door Israëlische strijdkrachten.
Het Palestijnse Journalisten Syndicaat maakte vandaag bekend dat er sinds het begin van de agressie tegen het Palestijnse volk in oktober 2023 84 incidenten zijn gedocumenteerd waarbij de Israëlische bezettingsmacht de persoonlijke eigendommen van journalisten heeft gestolen.
Uit een rapport van het Syndicate’s Freedom Committee bleek dat sinds het begin van de Israëlische agressie vijftig incidenten waarbij de mobiele telefoons van journalisten in beslag werden genomen, zijn gedocumenteerd, vooral tijdens huis-invallen en arrestaties.

WAFA: “WHO documenteert 32 sterfgevallen als gevolg van ondervoeding in Gaza”

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft 32 sterfgevallen gedocumenteerd als gevolg van ondervoeding in Gaza, waaronder 28 onder kinderen onder de 5 jaar oud, zei directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus van de WHO vandaag.
Tijdens de openingstoespraak van een mediabriefing zei Ghebreyesus: “Er zijn al 32 sterfgevallen als gevolg van ondervoeding, waaronder 28 onder kinderen onder de vijf jaar.”
“Een aanzienlijk deel van de bevolking van Gaza wordt nu geconfronteerd met catastrofale honger en hongersnoodachtige omstandigheden”, legde hij uit. “Ondanks berichten over een grotere levering van voedsel, is er momenteel geen bewijs dat degenen die dit het meest nodig hebben, voldoende kwantiteit en kwaliteit van voedsel ontvangen.”

Israël beperkt water verder voor Palestijnen

In een rapport van persbureau Wafa stelde het bureau vast dat de Israëlische bezetting bij de voortdurende agressie van Israël tegen de Gazastrook sinds 7 oktober 2023 waterbronnen heeft gebruikt als wapen om burgers in bedwang te houden. Het belegerde de Strip, sloot het water af, bombardeerde netwerken en verhinderde de toegang van brandstof om ontziltingsinstallaties en putten te exploiteren, waardoor het aandeel water per hoofd van de bevolking daalde. Water is beperkt tot slechts drie tot vijftien liter per dag.
Op de West Bank is het beeld niet veel anders, aangezien de Israëlische bezetting het grootste deel van de waterbronnen controleert die de Palestijnen bereiken, en dit dus ook exploiteert als wapen om de Palestijnse aanwezigheid in het land te bestrijden en haar koloniale project van gedwongen verplaatsing en het in beslag nemen van meer land, te voltooien.

Dag 252: “Voortdurende Israëlische bombardementen, doden en gewonden tientallen in Gaza”

Op dag 252 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook raakten Israëlische raketten en granaten tientallen huizen en gebouwen, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
Medische bronnen zeiden dat een Palestijns kind, Mustafa Hijazi, uit het noorden van Gaza, stierf in het Al-Aqsa-ziekenhuis in centraal Gaza, als gevolg van ondervoeding, uitdroging en het gebrek aan medische benodigdheden in het verwoeste en uitgeputte medische centrum. Palestijnen, vooral kinderen, die stierven onder soortgelijke omstandigheden komt op 40.
In Rafah vuurde het leger raketten af ​​en schoot met scherp op delen van het westelijk deel van de stad, waarbij een Palestijnse moeder en haar kind gewond raakten.
Palestijnse medici hebben de lichamen gevonden van twee Palestijnen die zijn omgekomen toen het Israëlische leger granaten afvuurde op de Saoedische wijk, ten westen van de stad Rafah.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 14.06.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights