Nuseirat Massacre (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 10.06.2024    
“Meest morele leger ter wereld” toegevoegd aan de UN Hall of Shame voor het in gevaar brengen van kinderen

Andalou Agency rapporteert: Israël heeft sinds oktober vorig jaar meer dan 70.000 ton bommen op de Gazastrook laten vallen, wat de hoeveelheid bommen van Dresden, Hamburg en Londen samen tijdens de Tweede Wereldoorlog ver overtreft.
Eind april schatte de Euro-Med Human Rights Monitor dat ongeveer 70.000 ton bommen op Gaza waren afgeworpen, over de periode van zes maanden tussen 7 oktober en 24 april.
“Er wordt geschat dat Israël naast zijn bulldozer operaties meer dan 70.000 ton explosieven op de Gazastrook heeft gedropt, wat heeft geresulteerd in de vernietiging van alle gebouwen op een afstand van maximaal een kilometer in het oosten en noorden van de Gazastrook. om een ​​zogenaamde bufferzone te creëren”, aldus de in Genève gevestigde mensenrechten monitor organisatie.
De Duitsers bombardeerden Londen en lieten tussen 1940 en 1941 ongeveer 18.300 ton bommen vallen, volgens verschillende schattingen, waaronder archieven van de New York Times.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn bij Tulkarm, ontvoeren er vier

Israëlische troepen schoten zaterdag een Palestijnse jongeman dood in de stad Anabta, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en ontvoerden er vier, waaronder een voormalige gevangene.
Zaterdagochtend maakten medische bronnen in het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm de dood bekend van de jongeman, Moamen Omar Abu Asal, 22 jaar oud, nadat hij bij zonsopgang door Israëlische troepen was neergeschoten.
Mediabronnen zeiden dat het leger de stad vanuit de oostelijke ingang was binnengevallen, soldaten langs vele straten had ingezet, waaronder Al-Sikka Street, en het vuur opende met scherpe kogels, waarbij Abu Asal ernstig gewond raakte.

Leger ontvoert zeven Palestijnen op de West Bank

Israëlische troepen hebben vrijdag in verschillende regio’s van de bezette West Bank  minstens zeven Palestijnen ontvoerd en zijn de huizen van burgers in veel steden en dorpen binnengevallen.
In de stad Jenin in het noorden van de West Bank hebben Israëlische troepen vrijdagochtend de jongeman Yahya Zakaria Al-Dubai ontvoerd, nadat ze het vuur op zijn voertuig had geopend tijdens de militaire aanval van donderdag op de stad en haar kamp. Vrijdag vóór zonsopgang bestormden soldaten de stad Silat Ad-Dhahr, ten zuidwesten van Jenin, en zwierven door de straten. Daarnaast vielen ze het nabijgelegen dorp Fandaqumiya binnen en plunderden ze het huis van de burger, Khaled Al-Asousi.

Leger verwondt elf Palestijnen, ontvoert er één, in de buurt van Jericho

Israëlische troepen hebben zaterdag elf Palestijnen gewond tijdens een zoekoperatie in het vluchtelingenkamp Aqabat Jabr, ten zuidwesten van Jericho in het noordoostelijke deel van de West Bank , en hebben er één ten zuiden van de stad ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat een grote legermacht vóór zonsopgang de stad Jericho bestormde vanaf de zuidelijke ingang en richting het Aqabat Jabr kamp reed.
Soldaten zwierven door de straten en vielen een jonge man aan in het midden van het kamp, ​​terwijl een andere eenheid het vluchtelingenkamp Ein Al-Sultan, ten noordwesten van de stad, bestormde, gevolgd door militaire versterkingen.
In de ochtend werd gemeld dat elf Palestijnse burgers verschillende verwondingen opliepen nadat de bezettingstroepen een zoekoperatie hadden uitgevoerd in het Aqabat Jabr kamp.

Leger schiet een Palestijns kind neer in de buurt van Nablus

Israëlische troepen schoten zaterdag een Palestijns kind neer nadat ze het dorp Salem, ten oosten van Nablus, op de noordelijke bezette West Bank, hadden bestormd.
Zaterdagavond vielen bezettingstroepen het dorp Salem, ten oosten van Nablus, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Mediabronnen zeiden dat soldaten het vuur openden met scherpe munitie en een 16-jarig kind in de voet schoten; hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
Ondertussen bestormden verschillende legervoertuigen vóór zonsopgang het dorp Salem, terwijl soldaten het huis van een burger omsingelden en vele andere huizen in verschillende buurten binnenvielen.

Leger schiet een Palestijns kind neer in de buurt van Hebron

Israëlische troepen schoten zondagavond een Palestijns kind neer en verwondden verschillende anderen in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, bestormden, wat aanleiding gaf tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten openden het vuur met scherpe munitie en traangasgranaten, schoten een kind neer met scherpe kogels en zorgden ervoor dat vele anderen leden onder de giftige effecten van het inademen van traangas.

Dag 247: “Voortdurende Israëlische bombardementen op verschillende gebieden in Gaza”

Op zondag, dag 247 van het voortdurende Israëlische offensief op de Gazastrook, vuurde het Israëlische leger tientallen raketten en granaten af ​​op verschillende delen van de Gazastrook, te midden van Arabische en internationale veroordeling van de bloedbaden in het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza.
Het Israëlische leger vuurde spervuur ​​van raketten en granaten af ​​op de Zeitoun, Sabra en Tal Al-Hawa in Gaza-Stad, waarbij veel slachtoffers vielen.
Onder de gedode Palestijnen zijn er vier, waaronder een kind, naast vele gewonden nadat het leger een appartement in de wijk Daraj in Gaza-stad had gebombardeerd.
De incidenten kwamen minder dan een dag nadat het Israëlische leger meer dan 210 Palestijnen had gedood en meer dan 400 gewond was geraakt, waaronder veel vrouwen en kinderen, bij een massale aanval die leidde tot de vrijlating van vier Israëlische gevangenen.

Dag 248: “Israëlische aanvallen op Gaza gaan door in Rafah, Gaza-stad”

Een aantal Palestijnen werd maandag gedood en anderen liepen verschillende verwondingen op tijdens de aanhoudende Israëlische agressie tegen de Gazastrook, die zijn 248e dag ingaat.
Medische bronnen meldden dat een aantal Palestijnen werd gedood en anderen gewond raakten met verschillende verwondingen als gevolg van de artilleriebeschietingen van de Israëlische bezetting op de gebieden Oraiba, Khirbet Al-Adas en Al-Hashash, ten noorden van de stad Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook. Het Oreiba-gebied, ten noorden van de stad Rafah, was ook doelwit van gewelddadige artilleriebeschietingen.
Twee Palestijnen werden gedood en anderen liepen verschillende verwondingen op als gevolg van de bombardementen door het bezettingsvliegtuig op een huis in de wijk Shujaiya, ten oosten van Gaza-stad.
De Israëlische bezettingsvliegtuigen voerden luchtaanvallen uit op de stad Deir al-Balah in het midden van de Gazastrook, en op het gebied van Abu al-Ajen, wat samenviel met artilleriebeschietingen ten oosten van de stad.

(Bron: Imemc News)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 10.06.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights