Children Gaza_1 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 07.06.2024    
Ruim 15.000 kinderen, inclusief scholieren en kleuters, gedood in Gaza, zegt Ministerie van Onderwijs – WAFA

Het ministerie van Onderwijs zei dat sinds het begin van de agressie van de Israëlische bezetting tegen de Gazastrook ruim 15.000 Palestijnse kinderen zijn omgekomen, voor het merendeel school- en kleuterschool leerlingen, naast 64 leerlingen van scholen op de West Bank, waaronder Jeruzalem. .
Het ministerie voegde in een verklaring, ter gelegenheid van de Internationale Dag van Onschuldige Kindslachtoffers van Agressie, die op 4 juni valt, toe dat de meest prominente titel van deze gelegenheid ‘De Kinderen van Gaza’ is, aangezien zij de grootste slachtoffers zijn van de aanhoudende bezettingsagressie sinds 7 oktober.
Het rapport gaf verder aan dat de bezetting scholen en kleuterscholen heeft verwoest en zich specifiek heeft gericht op burgers met kinderen, hen heeft vermoord, hen met geweld in de steek heeft gelaten, hen heeft gearresteerd, hen van voedsel en gezondheidszorg heeft beroofd, en andere ernstige schendingen heeft begaan, die misdaden vertegenwoordigen die de normen, charters en het mensenrechtensysteem te boven gaan.

Israëlische soldaten doden drie Palestijnen in Jenin

Donderdag doodden Israëlische soldaten drie Palestijnen en raakten vijftien Palestijnen gewond in Jenin en het vluchtelingenkamp Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Wisam Bakr, het hoofd van het Jenin Governmental Hospital, zei dat het leger drie Palestijnen heeft gedood nadat ze hen met scherp hadden neergeschoten.
Bakr identificeerde de gedode Palestijnen als Ibrahim Taher Sa’adi, 21, Odai Ayman Mer’ey, 24, en Issa Nafez Jallad, 17.
Een video van de scène laat zien hoe de soldaten twee van de gedode Palestijnen doden terwijl ze op een motorfiets reden, en het laat duidelijk zien hoe de twee geen bedreiging vormden voor de soldaten wier jeep achter hen reed.

Israëlische troepen doden twee Palestijnen nabij Tulkarm

Maandag/dinsdag na middernacht schoten Israëlische troepen twee Palestijnse jonge mannen dood, vlakbij de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische troepen het vuur openden op een voertuig met twee inzittenden, dat vlakbij de militaire wegversperring “Nitzanei Oz” reed, ten westen van Tulkarm.
Israëlische troepen openden zwaar vuur op alles wat bewoog en raakten het voorbijrijdende voertuig, waarbij twee jonge mannen omkwamen.
Het leger ging vervolgens over tot het blokkeren van ambulancepersoneel om het voertuig te naderen om eerste hulp te verlenen aan degenen die zich in het voertuig bevonden, en nam vervolgens hun lichamen in beslag.

WAFA: Regionaal directeur van de WHO: Sommige inwoners van Gaza drinken rioolwater en eten veevoer

Hanan Balkhy, regionaal directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) voor het oostelijke Middellandse Zeegebied, zei dat sommige burgers in Gaza nu beperkt zijn tot het drinken van rioolwater en het eten van veevoer, en dringt aan op onmiddellijke humanitaire toegang tot de belegerde Gazastrook.
Ze waarschuwde dat de Israëlische oorlog tegen Gaza een domino-effect had op de gezondheidszorg in de hele regio. “En de impact op kinderen zal ernstige blijvende gevolgen hebben”, vertelde de regionale directeur van de WHO aan AFP in een interview op het WHO-hoofdkwartier in Genève.
Ze benadrukte dat er mensen in Gaza zijn die nu dierlijk voedsel en gras eten en rioolwater drinken. “Kinderen kunnen nauwelijks eten, terwijl de vrachtwagens buiten Rafah staan.”

Leger ontvoert tien Palestijnen in Jenin, Nablus en Hebron

Israëlische strijdkrachten hebben donderdag twee Palestijnen ontvoerd in de stad Jenin, zeven in het gouvernement Nablus, beide op de noordelijke West Bank, en één in de stad Hebron op de zuidelijke West Bank.
De bezettingstroepen voerden een grootschalige militaire aanval uit op de stad Jenin in het noorden van de West Bank en haar vluchtelingenkamp, ​​waarbij drie Palestijnen om het leven kwamen, onder wie een kind, en twee jonge mannen werden ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat soldaten de twee jonge mannen, Uday Hani Al-Ghoul en Haitham Al-Haj Saleh Kafrini, in de stad hadden ontvoerd.
Ondertussen viel het leger vóór zonsopgang de stad Madama binnen, ten zuiden van Nablus op de noordelijke West Bank, en bestormde de huizen van verschillende burgers.

Israëlische strijdkrachten hebben 32 Palestijnen ontvoerd in Qalqilya

Israëlische troepen hebben donderdag minstens tweeëndertig Palestijnen ontvoerd in het gouvernement Qalqilya in het noordwestelijke deel van de West Bank, inclusief de eerder gemelde Palestijnen.
Onder de ontvoerden bevonden zich Abdel Nasser Al-Rabi, Ashraf Jibril, Mahmoud Khadraj, Moatasem Shuraim, Ibrahim Shuraim, Bahjat Yamin, Majed Melhem en Hassan Melhem.
Soldaten ontvoerden Iyas Razmak en Saada Al-Jadaa in de stad Hableh, ten zuiden van Qalqilya, naast Ayman Shawahna en Adham Shawahna in de stad Kafr Thulth, ten zuidoosten van de stad.

Dag 243 Update: “Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza” 

Op woensdag, dag 243 van de aanhoudende aanval op de Palestijnen in de Gazastrook, troffen Israëlische raketten en granaten verschillende delen van de Gazastrook, waarbij minstens 75 doden vielen en tientallen gewond raakten, waaronder veel vrouwen en kinderen, in centraal Gaza.
Het leger intensiveerde zijn bombardementen op verschillende delen van de Gazastrook en breidde zijn grondoffensief en beschietingen van het vluchtelingenkamp Al-Boreij, het vluchtelingenkamp Nusseirat en verschillende gebieden in centraal Gaza uit.
Terroristische Israëlische soldaten filmen zichzelf terwijl ze voor de sport ongewapende burgers neerschieten in Gaza, en hele stadsblokken opblazen. De leider van deze genocidale rampspoed, Benjamin Netanyahu, zal binnenkort in Washington officieel worden gevierd door leiders van beide pro-oorlogspartijen. 

Dag 244: “32 Gedood bij opnieuw een bloedbad op school door Israëlische strijdkrachten” 

Toen de Israëlische agressie tegen de Gazastrook zijn 244e dag inging, pleegde het bezettingsleger donderdagochtend een bloedbad door een school te bombarderen die toebehoorde aan de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA), waar honderden ontheemden zich bevonden, in het Nuseirat-kamp in de centrale Gazastrook.
Minstens 32 burgers werden gedood en tientallen anderen raakten ernstig gewond toen een Israëlische raket zich richtte op de Nuseirat Preparatory Boys School, een van de scholen die wordt gebruikt als geïmproviseerde schuilplaats voor Palestijnen in het Nuseirat-kamp, ​​in centraal Gaza.
Een Israëlisch gevechtsvliegtuig richtte zich rond 02.15 uur op de bovenste verdiepingen van de school, terwijl de mensen daar sliepen. De raket drong door tot verschillende klaslokalen, wat leidde tot de dood en gewonden van een groot aantal Palestijnen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 07.06.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights