Jabalia (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 03.06.2024    
Dag 238 Update: “Israël doodt tientallen mensen bij aanhoudende bombardementen op Gaza”

Op vrijdag, dag 238 van de aanhoudende genocide op de Palestijnen in de verwoeste en uitgehongerde Gazastrook, ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de kust enclave en richtte het zich op UNRWA-faciliteiten, scholen en gebouwen die ontheemde gezinnen huisvesten, waarbij waarbij tientallen Palestijnen gewond raakten.
Het Israëlische leger ging door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de Gazastrook vanaf het land, de lucht en de zee, waarbij tientallen huizen, openbare gebouwen, UNRWA-gebouwen en medische centra werden aangevallen.
Het leger breidde ook zijn grondoffensief uit in grote delen van Rafah, in het zuidelijkste deel van de Gazastrook, terwijl het vele gebieden bombardeerde en beschoot, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.

Dag 238 Update: “Ruim 70 lichamen gevonden, waaronder 20 kinderen, nadat het Israëlische leger zich terugtrok uit het Jabalia-kamp”

Op vrijdag, dag 238 van Israëls aanval op het kleine kustgebied dat bekend staat als de Gazastrook, een plaats waar 2,4 miljoen Palestijnen wonen, zetten Israëlische troepen hun aanval op de burgerbevolking van Gaza te land, ter zee en door de lucht voort, waarbij een aantal Palestijnen werden gedood en verminkt.
Het Israëlische leger trok zijn grondtroepen terug uit het Jabalia-kamp, ​​in centraal Gaza, nadat ze twintig dagen lang de mensen in het kamp hadden aangevallen, waarbij ze een spoor van lichamen, bloed en enorme verwoestingen van de infrastructuur achterlieten.
Vrijdagavond werd in centraal Gaza een aantal Palestijnse burgers, waaronder een vrouwelijke journalist, gedood en raakten anderen gewond toen Israëlische bezettingsvliegtuigen een huis bombardeerden nabij Al-Ghafri Junction aan de Al-Jalaa-straat, in het centrum van Gaza-Stad.

Dag 239: “95 Palestijnen gedood door Israëlische strijdkrachten in de afgelopen 24 uur in Gaza”

Palestijnse medische bronnen maakten zaterdag bekend dat het dodental in de Gazastrook is gestegen tot 36.379, van wie de meerderheid kinderen en vrouwen zijn, sinds het begin van de Israëlische bezetting agressie op 7 oktober vorig jaar.
Dezelfde bronnen voegden eraan toe dat het aantal gewonden sinds het begin van de agressie is gestegen tot 82.407, terwijl duizenden slachtoffers nog steeds onder het puin liggen.
In de afgelopen 24 uur hebben de Israëlische bezettingstroepen vijf bloedbaden gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, resulterend in de dood van 95 burgers en de verwondingen van 350 anderen.
Een aantal slachtoffers ligt nog steeds onder het puin en op de wegen, en ambulancepersoneel en civiele bescherming kunnen hen niet bereiken.

Dag 240 Update: “Nog eens 50 lichamen geborgen in Jabalia; Israëlische strijdkrachten gaan door met bombarderen” 

Op zondag, dag 240 van Israëls aanval op de Gazastrook, zetten Israëlische troepen hun bombardementen voort terwijl honderdduizenden intern ontheemde Palestijnen, verdreven uit het oosten van Rafah, door de zuidelijke Gazastrook liepen op zoek naar een veilige plek om te stoppen en tenten op te zetten waar ze niet gebombardeerd zouden worden.
In centraal Gaza werden zondag zes Palestijnen gedood en raakten anderen gewond bij de bombardementen van de Israëlische bezetting op Al-Zawaida en de wijk Al-Sabra in de Gazastrook.
Israëlische bezettingsvliegtuigen bombardeerden een bijeenkomst van burgers in Al-Zawaida, wat leidde tot de dood van zes Palestijnen en de verwondingen van anderen, die werden overgebracht naar het Al-Aqsa Martyrs Hospital.
Een kind werd gedood en anderen raakten gewond bij een artilleriebeschieting op de wijk Al-Sabra, ten zuiden van Gaza-Stad.

Dag 241: “Aanhoudende Israëlische bombardementen doden tientallen mensen in Gaza”

Op maandag, dag 241 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste, uitgehongerde en belegerde kust enclave Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, en raakten er nog veel meer gewond, waaronder kinderen en vrouwen.
Het leger vuurde raketten af ​​op twee huizen in het oostelijke deel van Khan Yunis, in het zuiden van Gaza, waarbij tien Palestijnen, onder wie kinderen, omkwamen en tientallen gewond raakten.
De gedode Palestijnen zijn Salman Awad Al-Barim, zijn vrouw Rayan Yasser Al-Raqab, hun kinderen, Omar en Abdullah, Hanan Mustafa Abu Hamad, haar zoon Mahmoud Amar Al-Barim, Yusra Suleiman Al-Barim (de grootmoeder), Amira Awad Al-Barim (Yusra’s dochter), Omar Emad Abu Khattar en Anas Emad Abu Khattar.
Het leger vuurde ook een raket af op een huis van de familie Abu Khater, in Khan Yunis, waarbij twee Palestijnen om het leven kwamen en velen gewond raakten.

Israëlische strijdkrachten doden een kind en verwonden een ander in de buurt van Jericho

Israëlische troepen schoten zaterdag een Palestijns kind dood en verwondden een ander kind in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuidwesten van Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen zaterdagavond het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber binnenvielen en het vuur openden met scherpe kogels op twee Palestijnse kinderen in de buurt van de westelijke begraafplaats in het kamp.
Soldaten schoten de twee tieners neer met scherpe munitie, terwijl de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) verklaarde dat het leger hun ambulancepersoneel verhinderde de gewonden te naderen om eerste hulp te verlenen, en overging tot het ontvoeren van beide gewonde kinderen.

Leger ontvoert twaalf Palestijnen, waaronder een vrouwelijke journalist, op de West Bank 

Israëlische troepen hebben zondag ten minste twaalf Palestijnen ontvoerd, onder wie Gaza-arbeiders en een vrouwelijke journalist, in de gouvernementen Nablus, Ramallah, Bethlehem en Hebron op de bezette West Bank.
Op de noordelijke West Bank vielen bezettingstroepen zondag bij zonsopgang het dorp Madama, ten zuiden van Nablus, binnen en bestormden het huis van de jongeman, Ahmad Fathi Qat, 24, voordat ze hem ontvoerden.
In de middag ontvoerden soldaten een vrouwelijke journaliste van het Palestijnse Nieuws- en Informatie Agentschap (WAFA), nadat ze was opgeroepen voor een inlichtingenonderzoek.
Volgens de familie van de vrouw werd Rasha Harzallah door de Israëlische autoriteiten opgeroepen om een ​​inlichtingenonderzoek bij te wonen in de illegale ‘Ariel’-kolonie, ten zuidwesten van Nablus in het noorden van de West Bank. 

Gewond Palestijns kind sterft aan zijn verwondingen nabij Jericho

Zondagochtend werd de dood van het gewonde Palestijnse kind, Mohammad Musa Al-Bitar, 17, aangekondigd, nadat Israëlische troepen hem hadden neergeschoten en ontvoerd in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuidwesten van Jericho in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank.
Volgens Hussein Hamial, de gouverneur van Jericho en de Jordaanvallei, is het kind, Mohammad Musa Al-Bitar, 17, bezweken aan schotwonden die hem zaterdag door Israëlische troepen waren toegebracht.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 03.06.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights