De Kemphaan Almere (© Festival Het Groene Geheim)

ALMERE – Klassieke muziek luisteren in de natuur, het kan op zondagmiddag 16 juni op het sfeervolle Landgoed de Kemphaan in Boswachterij Almeerderhout in Almere. Hierbij gaat het om een nieuw festival met de naam ‘Festival Het Groene Geheim’. 

Het Groene Geheim
 
Het Festival Het Groene Geheim moet een mix worden van klassieke muziek en natuur. Daarbij is het festival avontuurlijk én energiek én laagdrempelig. Het wordt een festival voor jong en oud. 

Wethouder Kees Ahles zal om 12.00 uur de opening verrichten, waarna een aantal muziekgroepen tot 17.00 uur zullen optreden op het Landgoed. De bezoeker kan dwalen over het landgoed en dan de groepen ontdekken op mooie plekken in  de natuur. 

De opzet is dat er op binnen- maar zeker op buitenlocaties optredens en producties zullen plaatsvinden. Men kan – als het weer meezit – in het zonnetje genieten van prachtige klassieke muziek, samen met familie en vrienden. 

Voor de kinderen zijn er allerlei activiteiten. Op het lijst van optredens kan men namen zien als Black Pencil, Dutch String Collective, BOI AKIH, Beate Loonstra, Ensemble Triptyque, Oorkaan en Apollo Ensemble. 

Apollo Ensemble 
Tijdens het Festival Het Groene Geheim zal het Apollo Ensemble komen met een silent disco met de Brockes Passies. Een silent disco is een discotheek waar iedereen met een koptelefoon op kan swingen. Belangrijk hierbij is dat er geen geluid in de omgeving terechtkomt.

Op het Lindeveld van Landgoed de Kemphaan is het mogelijk om in alle rust te kijken en te luisteren naar de Brockespassies van Händel, Telemann en Keiser. Op de site van het Groene Geheim kan men de informatie vinden voor het bestellen van tickets. 

Programma:
12.00 uur – Opening en lunch op het Centrale Plein
13.00 uur – Familievoorstelling “Tempo” van Oorkaan in de Kapschuur van de Stadsboerderij
13.00 uur – Beate Loonstra op de Schapenweide
15.00 uur – Dutch String Collective op de Schapenweide
16.00 uur – Black Pencil op het Tribunepodium
16.00 uur – Ensemble Triptyque bij het pand van Stad & Natuur
13.00 -16.00 uur – Stad & Natuur Workshops in het pand van Stad & Natuur
13.00 – 17.00 uur – Apollo Ensemble op het Lindeveld

(Bronnen: Apollo Ensemble (+ Nieuwsbrief), Festival het Groene Geheim, Almere Deze Week, Kemphaan) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 15.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights