Klassiekers (© Vriendenkring Klassiekers)

ALMERE – Na een paar jaar van afwezigheid komt de Midland Classic Show dit jaar terug in een nieuw jasje: een nieuwe plek en een nieuwe opzet. Dit jaar is de organisatie op zaterdag 6 juli te gast op de Esplanade in Almere Stad en wordt samengewerkt met het Oldtimerfestival in Huizen.

Terug in de tijd
 
Stap terug in de tijd en laat je betoveren door de glans van chroom en het nostalgische gezoem van motoren op de Midland Classic Show. Dit onvergetelijke oldtimer evenement brengt de pracht en praal van vervlogen tijden tot leven, met een indrukwekkende verzameling van circa 80-100 klassieke auto’s uit alle hoeken van het land en van diverse merken.

Op de Esplanade zullen deze historische voertuigen schitteren, elk met een verhaal dat wacht om verteld te worden. Maar het spektakel stopt daar niet! In de ochtend maken de auto’s een betoverende tourrit door het schilderachtige landschap van Flevoland en het Gooi.

Oldtimerfestival Huizen 
En dat is niet alles. Deze route wordt gedeeld met het Oldtimerfestival in Huizen. De deelnemers van de Midland Classic Show starten in Almere en hebben een pitstop in Huizen op het festivalterrein en hebben daar de gelegenheid om wat te drinken en om het festival te bezoeken.

De deelnemers van het Huizer Oldtimerfestival starten in Huizen en maken hun pitstop op de Esplanade in Almere Stad en kunnen daar de Midland Classic Show bezoeken. De bezoekers die de Midland Classic Show bezoeken worden dus getrakteerd op een diversiteit van een groot aantal oldtimers en klassiekers.

Activiteiten 
Dit evenement zal omlijst worden door een aantal optredens van AllysRe5al. AllysRe5al bestaat uit een zestal muzikanten die oude Jazz nummers weer tot leven brengen. Daarnaast hebben ze allen hun eigen muzikale voorkeuren en spelen daarom ook graag een blues of soul nummer.

Tevens zal Stichting BOT (Behoud Oude technieken) aanwezig zijn met een aantal landbouwwerktuigen. Het belooft een dag vol pracht en praal te worden, waar oude gloriedagen herleven en nieuwe herinneringen worden geboren.

De Midland Classic Show is op 6 juli a.s. te bezoeken vanaf 9.30 uur. Het slot is  rond 17.00 uur af met de prijsuitreiking voor de meest bijzondere oldtimer of klassieker. Heb je zelf een oldtimer, pak dan je pet, polijst je koplampen en geef je op via de website van de Vriendenkring Klassiekers.

Mis dit evenement niet en kom langs om al dit moois te bekijken.

(Bron: Persbericht Midland Classic Show, Vriendenkring Klassiekers, Visit Almere) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights