Vernieuwbouw Spoedpost (© Flevoziekenhuis Almere)

ALMERE – Spoedpost Almere bestaat uit de Huisartsenspoedpost, de Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis en Apotheek De Brug. Deze Spoedpost is een samenwerking tussen Zorggroep Almere, Flevoziekenhuis en vrijgevestigde huisartsen.  

Spoedpost uitbreiding 
Spoedpost Almere gaat in september van start met zogenaamde vernieuwbouw, waarin de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Flevoziekenhuis en de Huisartsenpost meer ruimte gaan krijgen. De opzet is dat er meer patiënten opgevangen kunnen worden, die uitsluitend op eenpersoonskamer komen te liggen. Dit in het kader van de privacy voor patiënt en familie. Het ziekenhuis heeft aangegeven dat de vernieuwbouw zo’n anderhalf jaar zal gaan duren en dat de planning is dat voorjaar 2026 alles klaar zou moeten zijn. Tijdens de bouwperiode blijft de Spoedpost voor acute zorg altijd beschikbaar.  

Bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis, Marc Seelen, heeft laten weten dat met een state-of-art Spoedeisende Hulp en Huisartsenspoedpost het ziekenhuis de rol versterken – samen met de huisartsen – als enige Spoedpost in Flevoland die 24/7 acute zorg biedt. Doordat de stad groeit, zal het aantal patiënten dat acute zorg nodig heeft, stijgen. Met de vernieuwbouw kan alles geboden worden om de patiënten op te vangen in een prettige omgeving met professionele zorg en optimale samenwerking.  

Het is uniek in de regio – volgens Bas Bonhof, bestuursvoorzitter van Zorggroep Almere – dat er op deze manier wordt samengewerkt tussen Huisartsenspoedpost van Zorggroep Almere en de Spoedeisende Hulp van het Flevoziekenhuis. Er kan hoogwaardige zorg worden gegeven en dat blijft dankzij de komende uitbreiding van de ruimte, de toegenomen privacy en de verbeterde faciliteiten. Door dit alles wordt de kwaliteit van zorg verhoogd, naast het werkplezier van de medewerkers. Tevens zal de samenwerking voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen. 

In drie fases
Naast het ziekenhuis, op de plaats waar nu een fietsenstalling voor het personeel is, zal het nieuwe deel van de Spoedpost komen. Hiermee begint men in september, waarbij de fietsenstalling wordt verplaatst naar de achterkant. Tijdens de 2e fase worden de nieuwbouw en de huidige Spoedpost aan elkaar gekoppeld. In de 3e fase zal de huidige Spoedpost gerenoveerd worden.
De Spoedpost is door de groei van de stad en toename van patiënten – die ook van buiten Almere komen – te klein geworden, waardoor men tegen de grenzen van de capaciteit aanliep. De nieuwe ruimte is dringend nodig en dat kan met de vernieuwde Spoedpost. 

De verpleegkundigen, doktersassistenten en artsen van Huisartsenspoedpost en SEH hebben input geleverd voor de nieuwe Spoedpost. Daardoor zal na de nieuwbouw ook gewerkt worden vanuit een gezamenlijke teampost. 
Tijdens de verbouwing zal het leveren van de zorg een grote uitdaging zijn, maar afgesproken is dat de spoedzorg gewoon door zal gaan. Natuurlijk heeft men in het achterhoofd dat na de verbouwing er in een gloednieuwe en fantastische Spoedpost zorg geleverd kan worden. 

(Bronnen: Flevoziekenhuis Almere, Spoedpost Almere, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.06.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights