Social Ride (© TRI HARD Series)

AMSTERDAM – Het is weer bijna tijd voor hét sportspektakel. Zo wordt op zondag 9 juni de Tri Amsterdam gehouden. Dit is één van de grootste eendaagse triathlons van Nederland. Ook deze editie is weer volledig uitverkocht. Dit was reden genoeg voor 3athlon.nl en AthleteSportsWorld om de handen ineen te slaan. 

Social Ride
 
De samenwerking heeft geresulteerd in een gratis Social Ride. Tijdens deze Social Ride wordt in groepsverband één ronde – ofwel 45 kilometer – van het fietsparcours van Tri Amsterdam gereden. 

De opzet is dat het een gezellige fietstocht wordt, maar voor de deelnemers van de Tri Amsterdam is het ook een heel mooie kans om het parcours van Tri Amsterdam nog even goed te verkennen. 

Voor iedereen 
Men hoeft geen deelnemer te zijn aan de Tri Amsterdam om op dinsdagavond 4 mee te fietsen met de 3athlon x AthleteSportsWorld x Tri Amsterdam Social Ride. Vanaf 19.30 uur wordt er verzameld in de gloednieuwe winkel van AthleteSportsWorld. 

Deze winkel ligt aan de Linnaeusstraat 237 (Amsterdam) waar ook de koude drankjes klaar zullen staan. Vanaf 20.00 uur wordt naar het startpunt van het parcours gereden, wat zo’n 4 kilometer verderop ligt. 

Vanaf dit punt wordt het parcours van 45 kilometer gereden. Dit gaat op een rustig tempo, zodat iedereen bij kan houden. Natuurlijk kan men vooraf afhaken, maar belangrijk is het sociale element en de gezelligheid. 

De route kan men al inzien en eventueel in de fietscomputer uploaden. Om mee te kunnen rijden, is het van belang om even aan te melden op de site. Hierdoor kan de organisatie een inschatting maken, met hoeveel fietsers het parcours gereden wordt. Tevens om eventueel meer informatie te sturen rondom de Social Ride.

(Bronnen: Social Ride, Nieuwsbrief TRI HARD Series) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 31.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights