Wind_1 (© Toneelgroep Jan Vos)

ALMERE – Deze zomer speelt Toneelgroep Jan Vos opnieuw de succesvolle locatievoorstelling WIND over hoe ongelukkige politieke keuzes een gemeenschap uit elkaar drijven.  

Windmolens 
Ondernemer Abel Koops heeft niet lang meer te leven. Om de financiële toekomst van zijn dochter Margje veilig te stellen besluit hij windmolens op zijn land te plaatsen. Pal bij het dorp Burgerveen. De dorpelingen protesteren. 

Maar met steun van de landelijke overheid weet Abel toch zijn plannen door te drukken. Als vervolgens zijn dochter door onbekenden wordt gemolesteerd, is dat het begin van een reeks gewelddadige incidenten die het eens zo rustige Burgerveen volledig op zijn kop zet.

Voorstelling Wind 
In ‘Wind’ schets Tjeerd Bischoff op meeslepende wijze de tumultueuze gevolgen van een top-down opgelegd windmolenpark. Een bonte stoet van bestuurders, dorpsbewoners en beleidsmedewerkers raakt met elkaar in de clinch.

Diepgewortelde vetes worden opgerakeld, schrijnende nieuwe tegenstellingen dankbaar uitgebuit. En terwijl de bewoners van Burgerveen zichzelf verliezen in een storm van emoties gaat de opwarming van de aarde onverbiddelijk door. 

Acteurs en artistieke team
Tekst:  Tjeerd Bischoff. Regie:  Jeroen van den Berg. Spel:  Peter Bolhuis, Trudi Klever, José Kuijpers, Dimme Treurniet, Dagmar Ketelaers, Storm Parser. Muziek:  Jaap van Keulen.  Liedteksten:  Peer Wittenbols. Decor- en kostuums:  Ellen Klever. Licht:  Catharina Scholten. 

De speeldata zijn:

Kaarten zijn te bestellen via de site van de Toneelgroep Jan Vos. Men kan vooraf de trailer bekijken op YouTube. Daarnaast is nog meer informatie te vinden op de site van de Toneelgroep Jan Vos.  

(Bron: Persbericht Toneelgroep Jan Vos) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights