Land Art Weekend (© Nieuwsbrief Het Flevo-landschap)

De collectie Land Art van Flevoland wordt tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend in het zonnetje gezet. Dit weekend wordt georganiseerd in het weekend van 1 en 2 juni. Tijdens het weekend wordt de wereld van de landschapskunst gevierd. Bij elk landschapskunstwerk is tijdens de beide dagen een gids aanwezig. 

Programma
 
Bij deze editie van het Land Art Weekend zal er een speciaal extra perspectief zijn. Men kan namelijk vanuit steigertorens de werken Observatorium en Aardzee bewonderen. Land Art Flevoland en Kunstmuseum M presenteren het weekend met gratis activiteiten van 11.00 tot 17.00 uur. 

De bezoekers kunnen de landschapskunst bekijken vanuit alle mogelijke hoeken en men kan land art bekijken met een virtual reality-bril. Daarnaast kan men alle 10 landschapskunstwerken in één ruimte bewonderen. De gidsen kunnen de vragen beantwoorden en toelichting geven over de recente renovaties. 

Dit is mogelijk in broedplaats De Verbeelding (Zeewolde). Hier is een tentoonstelling van maquettes van Land Art Flevoland. De werken zijn voor de eerste maal op één locatie te zien. De tentoonstelling is toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator. 

De locaties 
De adressen van de locaties van de kunstwerken zijn te vinden op de site Land Art Flevoland. Zoals bekend is, liggen de kunstwerken verspreid over de hele provincie Flevoland.  

Zo zijn de kunstwerken te vinden in Noordoostpolder (Marknesse en Kraggenburg), Dronten (Biddinghuizen), Zeewolde, Almere, Lelystad. Tijdens het Land Art Weekend kan men bij lokale horeca-ondernemers pauzeren om wat te eten of te drinken. 

Openluchtmuseum Land Art
De site Visit Flevoland heeft een item besteed aan Land Art Flevoland en geeft aan dat Flevoland de bijnaam heeft van ‘Openluchtmuseum’ voor Land Art. Het is zelfs zo dat nergens ter wereld op een relatief klein oppervlak zoveel landschapskunst is te vinden. 

Het moet mogelijk zijn om alle kunstwerken op één dag te bezoeken. De monumentale kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars staan verspreid over de hele provincie Flevoland. 

De route langs de 10 kunstwerken is zo’n 190 km lang en bij het rijden van de route leert men ook het landschap van de provincie kennen. Meestal is het zo’n 20 à 25 minuten van het ene naar het andere kunstwerk. Op de site staat een georganiseerde bustour genoemd, die weer in september gaat rijden. 

(Bronnen: Nieuwsbrief Het Flevo-Landschap, Land Art Flevoland, Visit Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 28.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights