3 Shahid Tulkarm (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 17.05.2024    
Israëlische troepen doden een Palestijn, verwonden twee, nabij Tulkarm

Israëlische troepen schoten donderdagavond laat een Palestijnse jongeman dood en verwondden een andere in de stad Bala’a, ten noordoosten van Tulkarm, terwijl soldaten een kind neerschoten in de stad Anabta, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van het West Bank.
Donderdag vóór middernacht vielen Israëlische troepen de stad Bala’a binnen, ten noordoosten van Tulkarm, en stationeerden soldaten in de westelijke wijk en het centrum van de stad, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen verschillende wijken in de stad bestormden en het vuur openden met scherpe kogels op degenen die tegen de inval protesteerden.
Soldaten schoten twee Palestijnse jonge mannen neer met scherpe munitie, waarbij de jongeman, Karim Raeq Abd al-Raouf E’mayyer, 23, ernstig gewond raakte.

Israëlisch leger doodt een Palestijn in Jeruzalem

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse man gedood nabij de Saherapoort in de Oude Stad van de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, nadat hij naar verluidt had geprobeerd hen neer te steken.
De Palestijn is geïdentificeerd als Nour Nizar Shehabi, 17, uit de wijk Suwwana in Jeruzalem, aldus het Wadhi Hilweh Informatiecentrum in Silwan (Silwanic).
Nadat ze hem hadden vermoord, bestormden en plunderden de soldaten het huis van zijn familie in de wijk Suwwana in Jeruzalem en ontvoerden ze zijn ouders.

Israëlische troepen doden drie Palestijnen en verwonden er twee in Tulkarm

Israëlische troepen schoten donderdag vóór zonsopgang drie Palestijnse jonge mannen dood en verwondden minstens twee anderen in de stad Tulkarm, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Donderdag vóór zonsopgang schoten Israëlische troepen drie Palestijnse jonge mannen dood en ontvoerden er één in de stad Tulkarm, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid identificeerde de drie gedode jonge mannen als Ayman Ahmad Mubarak, 26, Hossam Imad Dabas, 22, en Mohammad Youssef Nasrallah, 27

Israëlische troepen doden een Palestijn in Al-Bireh

Woensdagmiddag schoten Israëlische troepen een Palestijnse jongeman dood en verwondden anderen bij de ingang van de stad Al-Bireh, ten oosten van Ramallah, op de centraal bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen een mars aanvielen ter herdenking van de 76e verjaardag van de Palestijnse Nakba, bij de noordelijke ingang van Al-Bireh.
Soldaten openden het vuur op vreedzame demonstranten met scherpe kogels, hersenschudding granaten en traangas flessen, waarbij een Palestijnse jongeman werd neergeschoten en ernstig gewond raakte door een scherpe kogel in de nek.

Euro-Med: De vernietiging door het Israëlische leger van meer scholen en gezondheidscentra in Gaza is een extra manifestatie van genocide

Als onderdeel van de genocide tegen de Palestijnen in de Gazastrook heeft het Israëlische leger opzettelijk scholen en medische voorzieningen vernietigd tijdens zijn grondinvasie in de zuidelijke wijk Al-Zaytoun in Gaza-Stad en Jabalia in het noorden van de Strip.
Zeven dagen na het begin van de laatste grondaanval in het gebied trokken Israëlische troepen zich terug uit de wijk Al-Zaytoun in Gaza-Stad. De terugtrekking van woensdag 15 mei onthulde de vernietiging van drie scholen – Ain Jalut, Atta Al-Shawa en Hassan Al-Nakhalah – evenals de Zaytoun Medical Clinic, die gezondheidszorg had geboden aan de ongeveer 80.000 inwoners van de wijk.
Het Israëlische leger lanceerde afgelopen donderdag zijn derde militaire operatie in de wijk Zaytoun sinds het begin van zijn agressie tegen de Gazastrook. De meest recente operatie omvatte zware lucht- en artillerie-aanvallen, een grondaanval met militaire voertuigen en de vernietiging van nog meer woongebouwen, waardoor de buurt in een puinhoop veranderde en honderden gezinnen gedwongen werden te evacueren.

EuroMed: Israël pleegt opnieuw een bloedbad onder burgers die toegang proberen te krijgen tot communicatiemiddelen

Het Israëlische leger heeft opnieuw een gruwelijk bloedbad gepleegd tegen Palestijnse burgers in Gaza-Stad die toegang probeerden te krijgen tot communicatie- en internetdiensten.
Dit voegt nog een misdaad toe aan de lange lijst van wreedheden die het Israëlische leger heeft begaan tegen de burgerbevolking in de Gazastrook sinds de genocidale oorlog afgelopen oktober begon.
Israël heeft volwaardige oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid begaan als onderdeel van zijn genocide in de Gazastrook, die nu al bijna acht opeenvolgende maanden aan de gang is.
Met name blijft het Israëlische leger herhaaldelijk Palestijnse burgers aanvallen en doden, waaronder journalisten, terwijl zij proberen toegang te krijgen tot communicatie- en internetdiensten om hun families of werkgevers te bereiken.

Dag 223 Update: “Intensivering van de bombardementen kost tientallen doden in Gaza” 

Op woensdagmiddag en -avond, op dag 223 van de aanhoudende genocide in de Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten nog eens tientallen anderen gewond, waaronder vrouwen en kinderen, in verschillende delen van de verwoeste, belegerde en uitgehongerde Gazastrook.
Het leger richtte zich op woonblokken en vele gebouwen in de Gazastrook, waarbij binnen 24 uur honderden slachtoffers vielen.
In Gaza-Stad vuurde het leger raketten en granaten af ​​op verschillende wijken en op minstens één huis in het vluchtelingenkamp Shati’, ten westen van de stad, waarbij veel slachtoffers vielen.

Israëlische leger schiet vier Palestijnen neer in Qalqilya

Israëlische troepen schoten donderdag vóór zonsopgang vier Palestijnse burgers, waaronder een kind dat ernstig gewond raakte, neer in de stad Qalqilya in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Donderdag vóór zonsopgang vielen Israëlische troepen de stad Qalqilya in het noordwestelijke deel van de West Bank binnen, wat leidde tot protesten onder Palestijnse jongeren.
Tijdens de inval vielen bezettingssoldaten een commerciële winkel binnen, en braken bovendien in en plunderden de huizen van verschillende burgers, waaronder die van de burger Ghassan Jibril.

Israëlische leger schiet drie Palestijnen neer in Qalqilya, Ramallah en Nablus

Israëlische troepen schoten eind donderdag en begin vrijdag een Palestijnse jongeman neer in de buurt van Ramallah, op de centrale West Bank, een andere in de stad Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en een kind in de buurt van de noordelijke stad Nablus.
Donderdag vóór middernacht schoten de bezettingstroepen een Palestijnse jongeman neer en namen zijn motorfiets in beslag bij de ingang van het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun, ten noorden van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de aanwezigheid van het leger bij de ingang van het kamp, ​​terwijl soldaten het vuur openden met scherpe kogels, hersenschudding granaten en traangas flessen op burgers.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 17.05.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights