Geldzaken (© Pixabay)

Inwoners van Lelystad die moeilijk rondkomen, kunnen zich aanmelden voor het Noodfonds. Als ze voldoen aan de voorwaarden, kunnen ze maximaal 1.300 euro krijgen. Het geld komt uit een fonds dat de gemeenteraad van Lelystad beschikbaar heeft gesteld. Het is bedoeld om mensen te helpen die bijvoorbeeld door hoge energieprijzen, duurdere boodschappen en onverwachte gebeurtenissen niet meer uitkomen met hun geld.

Er zijn 4 voorwaarden om hulp te krijgen

  1. Inwoners hebben grote geldzorgen door dure boodschappen en hoge energiekosten;
  2. Zij kunnen daardoor niet rondkomen;
  3. Zij hebben geen energietoeslag gehad;
  4. Voor inwoners die 18 jaar of ouder zijn en staan ingeschreven in de gemeente Lelystad.

Inwoners die denken dat zij in aanmerking komen, kunnen terecht op het spreekuur van IDO of MDF. De spreekuren zijn gratis en bedoeld om te helpen met de aanvraag. Meer informatie staat op www.lelystad.nl/noodfonds .

Laat geen hulp liggen
“We weten dat het soms best moeilijk is om het hoofd boven water te houden, hoezeer je ook je best doet”, vertelt wethouder Annemieke Messelink-Dijkstra. “‘Laat geen hulp liggen’, is daarom onze oproep.

In 2023 hebben bijna 200 mensen een aanvraag gedaan voor het Noodfonds, in 2024 hebben ongeveer 30 mensen dat gedaan. We kunnen uitkeren zolang er geld beschikbaar is in het fonds, en dat is er nog.

Op de pagina www.lelystad.nl/laatgeenhulpliggen kunnen inwoners lezen welke hulp er nog meer is. Een aanrader voor iedereen die het niet makkelijk heeft en het heft in handen wil nemen, voor zichzelf en het gezin.”

(Bron: Persbericht Gemeente Lelystad) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights