Opening graffiti vrijplaats (©Day Colour Festival)

Lelystad is vanaf aanstaande zaterdag een creatieve ontmoetingsplaats rijker. De gymzaal van de Arcus is weliswaar nog steeds in gebruik door het Porteum, maar staat er wat troosteloos en eenzaam bij. Daarop besloot Remon Koreman de stoute schoenen aan te trekken en zijn ideeën voor een graffiti vrijplaats bij de gemeente Lelystad neer te leggen. 

Gemeente direct enthousiast 
Wethouder Sjaak Kruis reageerde direct enthousiast waarmee het balletje ging rollen. Al snel haakte Jacob Stolk vanuit jongerenontmoetingsplaats “de Spot” aan waarmee de cirkel rond was. 

Een graffiti vrijplaats is een creatieve ontmoetingsplaats voor iedereen die graag zelf een mooie piece wil maken of betrokken is bij kunstenaars en hun creatieve brein. Een piece is een muurschildering, vaak bestaande uit de naam van de artiest en een karikatuur.  

Internationale graffiti grootheden 
Daarnaast werkt een vrijplaats in veel gemeenten preventief tegen overlast van losse leuzen en kreten op containers, schuttingen en andere plaatsen waar ze niet thuis horen. Dubbel winst dus aldus Remon.

Aanstaande zaterdag is de feestelijke opening, waar maar liefst 35 internationale graffiti grootheden voor zijn uitgenodigd. Het terrein van de Arcus gaat om 9 uur open en is de gehele dag toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is en graag eens wil zien wat er allemaal bij graffiti komt kijken.

Food, Muziek en veel graffiti
Daarnaast staan er foodtrucks, is er een merchandise kraam van hét graffiti merk aanwezig en kun je je haar laten doen door Orfeo (de enige echte urban hairstyle kapper van het Leger des Heils).

De dag wordt feestelijk omlijst door jaren 80 hiphop muziek. Om 12:00 zal wethouder Sjaak Kruis de officiële opening van de graffiti vrijplaats verrichten. De opzet is voor 2 dagen, waarbij de artiesten in Lelystad overnachten. 

Zaterdag beginnen ze aan hun werk en na een tijdje rust, kunnen ze zondag verder om hun fantastische werk af te maken. Naast muziek en gezelligheid, is er ook de mogelijkheid om kennis te maken met de artiesten.  

(Bron: Persbericht graffiti vrijplaats, Instagram)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 16.05.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights