Reizende tentoonstelling dorpen Goes (© gem Goes)

GOES – De komende 2 jaar zal een tijdelijke fototentoonstelling worden georganiseerd in alle dorpen van de gemeente Goes. De tentoonstelling is een nieuw cultuurproject van de gemeente Goes in samenwerking met de dorpsverenigingen. De fototentoonstelling verandert steeds en staat elke 3 maanden in een ander dorp. 

Fototentoonstelling 
De beelden voor de tentoonstelling worden gekozen door de dorpsvereniging. De aftrap is gebeurd door ‘s-Heer Arendskerke. Van 4 april tot 30 juni wordt op de Torenring een tentoonstelling gehouden van Zeeuwse sieraden. 

Tijdens de tentoonstelling kan men genieten van 7 frames, gevuld met grote afbeeldingen. De grootte van een frame is ongeveer 1.75 bij 1 meter. De frames zijn vergelijkbaar met de frames die worden gebruikt voor de tentoonstelling bij de grote kerk. 

Volgens wethouder Joost de Goffau worden door het project kunst en cultuur letterlijk naar de dorpen van de gemeente gebracht. Op deze manier komen veel inwoners van de dorpen op een originele manier in aanraking met een bepaald cultureel of historisch onderwerp. Daarnaast onderstreept de wethouder de bijzondere kant van het project en dat is dat elk dorp zelf de invulling kiest voor de tentoonstelling. 

Dorpsvereniging kiest de afbeeldingen 
De gemeente geeft aan dat de frames gevuld worden met afbeeldingen die gekozen zijn door de dorpsvereniging. De te gebruiken foto’s voor de frames kunnen zijn met onderwerpen in de categorie kunst, cultuur of geschiedenis. Tevens kan de dorpsvereniging een voorkeur aangeven waar de frames geplaatst worden voor de tijdelijke expositie. Samen met de gemeente worden de mogelijkheden voor plaatsing bekeken. 

De dorpsraad van ‘s-Heer Arendskerke heeft gekozen voor de Zeeuwse sieraden. Dit heeft men gedaan omdat deze sieraden een fraaie weerspiegeling zijn van de unieke Zeeuwse cultuur en vakmanschap. Daarom verdienen de sieraden veel aandacht. 
Tot in het kleinste detail weergeven de foto’s hoeveel vakmanschap nodig was bij het maken van deze typische Zeeuwse sieraden. Op de foto’s komt onder meer het Zeeuwse knopje tot volle pracht. 

Twee jaar geleden heeft het Historisch Museum De Bevelanden ook een tentoonstelling georganiseerd over de Zeeuwse sieraden in Goes.

(Bron: Gemeente Goes) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights