Win een regenton (© gem Den Helder)

DEN HELDER – In Noord-Holland Noord zal Samen Blauwgroen zo’n 100 regentonnen met een inhoud van 100 liter weggeven. De gemeente Den Helder is een partner van Samen Blauwgroen en zal daarom ook meedoen met deze fantastische actie. In de gemeente kunnen alle inwoners kans maken op zo’n gratis regenton. Bij het winnen wordt de ton bij de winnaars thuisbezorgd, geheel compleet met alle aansluitmaterialen. 

Een regenton winnen 
Om in aanmerking te kunnen komen voor een regenton, zal men wel even iets moeten doen. En dat is het invullen van een korte vragenlijst op de site van Samen Blauwgroen. Aan het invullen van de vragenlijst kan iedereen meedoen. Belangrijk bij het invullen is dat men naam en contactgegevens vermeldt, zodat de organisatie de gelukkige winnaars kan bereiken. Men kan de vragenlijst invullen tot en met 19 mei 2024. Na die datum zullen de winnaars persoonlijk een bericht ontvangen. 

Riool niet overbelasten 
Soms lijkt het wel of het regenwater in Nederland altijd met bakken uit de lucht komt. Echter er zijn zeker zo veel en steeds langere perioden van droogte. Als men nu een regenton gebruikt, raakt het riool minder snel overbelast bij hevige regenval. 
Daarnaast kan met het water uit de regenton gebruiken om de tuin te voorzien van water of de planten in tuin en op het balkon water te geven. Natuurlijk kan men dit doen tijdens een droge periode, waarbij men dan geen leidingwater hoeft te gebruiken. Met deze (kleine) stap wordt de regio weer een beetje klimaatbestendiger gemaakt. 

Meer informatie 
Op de site van Samen Blauwgroen is onder het kopje ‘Bewoners’ meer informatie te vinden. Zo wordt uitleg gegeven over het onderwerp ‘Samen Waterbestendig’. Er wordt aangegeven dat wateroverlast een groeiend probleem is. Zo zouden langdurige regenbuien problemen veroorzaken in onze leefomgeving. Hierbij valt te denken aan straten die overstromen, kelders die onderlopen en tuinen die veranderen in modderpoelen. Natuurlijk is daar wat aan te doen en dat is te vinden op de site. 

De campagne van de regenton is een initiatief van Samen Blauwgroen, een samenwerking tussen 26 Noord-Hollandse gemeenten, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN. Gezamenlijk wordt gewerkt aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen. 

(Bronnen: Gemeente Den Helder, Samen Blauwgroen) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 04.05.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights