Agressie en genocode tegen Palestijnen in Gaza (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 03.05.2024    
Israëlische strijdkrachten verwonden een Palestijn ernstig in de buurt van Tulkarm

Donderdagavond hebben de bezettingstroepen een Palestijnse man neergeschoten, die ernstig gewond geraakt is in de stad Anabta, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat het leger de stad binnenviel, terwijl militaire voertuigen de wijken bestormden en soldaten het vuur openden met scherpe kogels.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat soldaten een 49-jarige man met scherpe munitie in het hoofd schoten terwijl hij aanwezig was in de winkel van zijn vader aan de hoofdstraat.
Het ministerie voegde eraan toe dat de ernstig gewonde man voor behandeling naar het Martyr Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm werd vervoerd.

Leger schiet een Palestijn neer en ontvoert er vijf, waaronder een vrouw, in Ramallah

Donderdag vielen Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Al-Jalazone binnen, ten noorden van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank, schoten een jonge man neer en ontvoerden vijf Palestijnen, waaronder een vrouw, een vader en zijn zoon.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen het vluchtelingenkamp waren binnengevallen, voordat ze huizen bestormden en deze plunderden, en daken gebruikten als uitkijktorens en vuurposten, wat tot protesten leidde.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten Mahmoud Wajeeh Ramahi, 47, en zijn zoon Hadi, 16, hadden ontvoerd, naast Ala ‘Abu Sharifa en de vrouw van Mohammad Khaled Nakhla.
Mohammads vrouw werd gegijzeld nadat de soldaten haar huis hadden bestormd om haar man te ontvoeren, maar hij was er niet.

Israëlische strijdkrachten verwonden Palestijnen nabij Nablus

Israëlische troepen hebben woensdag verschillende Palestijnen verwond in de stad Qusra, vlak bij de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
Woensdagavond vielen Israëlische troepen de stad Qusra binnen, ten zuidoosten van Nablus op de noordelijke West Bank, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen traangasgranaten en hersenschudding granaten hadden afgevuurd op degenen die zich tegen de inval verzetten, waardoor verschillende burgers ademhalingsverwondingen opliepen.
In gerelateerd nieuws bestormde het leger woensdagavond laat de steden Arraba en Fahma, ten zuidwesten van Jenin in het noorden van de West Bank. 

Israëlische kolonisten schieten een Palestijns kind neer nabij Nablus

Donderdagavond hebben illegale Israëlische kolonisten een Palestijns kind neergeschoten en zwaar verwond in de stad Qusra, ten zuidoosten van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Volgens de lokale activist Fouad Hassan vielen gewapende paramilitaire kolonisten, gekleed in legeruniformen, Palestijnen in de stad aan en openden het vuur met scherpe munitie.
Het ministerie van Volksgezondheid bevestigde dat een 14-jarig kind ernstige verwondingen opliep nadat Israëlische kolonisten van de illegale buitenpost “Yesh Kodesh” hem met scherp in de borst hadden geschoten.

Het Israëlische leger ontvoert een kind in de Northern Jordan Valley

Donderdagmiddag hebben Israëlische troepen een Palestijns kind ontvoerd bij de militaire wegversperring Hamra in de northern Jordan Valley, en een bulldozer in beslag genomen nabij Ramallah op de centrale West Bank.
Volgens Eid Barahma, de directeur van de Palestinian Prisoners Society in Jericho, hebben de bezettingstroepen de 16-jarige Adam Murad Muhammad al-Masha’sha ontvoerd uit het kamp Ein al-Sultan, ten noordwesten van Jericho in het noordoostelijke deel van de West Bank.
In gerelateerd nieuws hebben de bezettingstroepen een bulldozer van Palestijnen in beslag genomen in het dorp Al-Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah op de centrale West Bank.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren drie Palestijnen in Hebron, Nablus

Israëlische troepen hebben donderdag een voormalige gevangene ontvoerd in Hebron, op de zuidelijke West Bank, en twee anderen in Nablus, op de noordelijke West Bank.
Donderdagochtend hebben Israëlische troepen een voormalige gevangene, Moataz al-Jubeh, in de stad Hebron op de zuidelijke West Bank opnieuw ontvoerd.
Er werd aan toegevoegd dat de jongeman tien dagen geleden werd vrijgelaten na het uitzitten van een gevangenisstraf van zes maanden.

Dag 208: “Israëlische luchtaanvallen gaan door in Gaza, waarbij burgers omkomen”

Woensdag ging de Israëlische aanval op de Gazastrook zijn 208e dag in, te midden van Israëlische gevechtsvliegtuigen en artilleriebombardementen op woonpleinen en de omgeving van schuilplaatsen, vooral in de steden Gaza-Stad, Rafah, Deir al-Balah en het kamp Nuseirat.
Woensdag vóór zonsopgang werden een aantal Palestijnen gedood en gewond, en werden nog meer gebouwen en eigendommen gedecimeerd door Israëlische luchtaanvallen.
Correspondenten van het Palestijnse persbureau Wafa berichtten over de toename van het aantal martelaren en het aantal gewonden als gevolg van Israëlische beschietingen op een woongebouw aan de Al-Jalaa-straat in het centrum van Gaza-Stad, wat werd bevestigd door medisch deskundigen, bronnen in het Baptisten Ziekenhuis in de stad.

Dag 208 Update: “Israëls raketten doden tientallen, verwonden honderden in Gaza”

Op woensdag, dag 208 van de voortdurende genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen mensen en raakten honderden gewond in verschillende delen van de verwoeste en verwoeste kust enclave.
In het vluchtelingenkamp Al-Nuseirat, in centraal Gaza, werd minstens één Palestijn gedood en raakten vijf gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis.
Ook werden minstens zes Palestijnen gedood en velen raakten gewond toen het leger huizen in Zahra’ City, ten noorden van het vluchtelingenkamp Al-Nuseirat, bombardeerde.

Dag 209: “Israëlische agressie in Gaza gaat door; tientallen doden en gewonden”

Op donderdag, dag 209 van Israëls agressie tegen de bevolking van Gaza, doodden Israëlische luchtaanvallen tientallen Palestijnen en raakten nog veel meer gewond in centraal, oostelijk en zuidelijk Gaza.
Het leger beschoot en bombardeerde verschillende gebieden in het zuidelijke, centrale en noordelijke deel van de Gazastrook, terwijl het uitgebreid raketten en granaten afvuurde op verschillende gebieden, ten oosten van Rafah, in het zuidelijkste deel van de Gazastrook.
Een correspondent van persbureau Wafa maakte melding van de moord op zes Palestijnen tijdens de Israëlische bezettingsbeschietingen op de stad Al-Zahra, ten noorden van het Al-Nuseirat-kamp in de centrale Gazastrook. Ambulance- en reddingsploegen en families hebben drie lichamen van overleden Palestijnen geborgen, na een reeks aanvallen door de Israëlische bezettingsvliegtuigen op het noordwestelijke deel van het kamp.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 03.05.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights