Hazem Nabil Ramadan Dana 27y suffocated (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 29.04.2024  
Jonge man stikt nadat soldaten hem hebben opgesloten in een bakkerij

Zaterdag zei Palestine TV dat een jonge Palestijnse man uit het dorp Husan, ten westen van Bethlehem op de bezette West Bank, is gestikt nadat de soldaten hem in zijn bakkerij hadden opgesloten.
Palestine TV verklaarde dat de jongeman Hazem Nabil Ramadan Da’na, 27, uit de stad Doha, ten zuidwesten van Bethlehem, stierf door extreme hitte en verstikking in zijn bakkerij.
Het voegde eraan toe dat de soldaten eerst de bakkerij bestormden en hem dwongen deze te sluiten en te vertrekken. Later keerde hij echter later ’s nachts terug naar de bakkerij om het bereiden van het deeg af te ronden, waarmee hij al was begonnen toen ze voor het eerst zijn winkel binnenvielen.

Israëlisch leger doodt twee Palestijnen, verwondt twee, nabij Jenin

Zaterdagmorgen doodden Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen en verwondden twee anderen bij de militaire wegversperring van Salem, ten westen van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten Mustafa Sultan ‘Aabed, 22, van Kafr Dan, en Ahmad Mohammad Shawahna, 21, van Sielet Al-Harithiya, ten westen van Jenin, vermoordden.
Ze voegden eraan toe dat het leger tientallen scherpe kogels op de Palestijnen had afgevuurd nabij de militaire wegversperring van Salem, dicht bij het Rommana-knooppunt, ten westen van Jenin, waarbij Mustafa en Ahmad omkwamen en twee andere jonge mannen lichtgewond raakten.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren zes Palestijnen in Tulkarm, Hebron

Zondagavond hebben Israëlische troepen een jonge man ontvoerd nabij Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank, en nog eens vijf in de zuidelijke stad Hebron op de West Bank.
Israëlische troepen hebben zondagavond een ongeïdentificeerde Palestijn ontvoerd bij de militaire wegversperring ‘Anabta’ ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat soldaten het voertuig van de jongeman tegenhielden voordat ze hem handboeien en blinddoekten.
Ondertussen bestormden bezettingstroepen op de centrale West Bank de wijk Jabal al-Tawil in de stad Al-Bireh, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.

Het Israëlische leger ontvoert vier Palestijnen in Jericho, Jeruzalem

Israëlische troepen hebben zondag drie Palestijnse tieners ontvoerd in het gouvernement Jericho in het noordoostelijke deel van de West Bank, naast één in de buurt van bezet Jeruzalem.
Volgens Eid Barahma, directeur van de Palestinian Prisoners Society (PPS) in Jericho, hebben Israëlische strijdkrachten zondagmiddag drie 18-jarige jonge mannen ontvoerd in het gouvernement Jericho.
Bezettingstroepen ontvoerden Ziad Saleh Ibrahim Nujoom, 18, uit het dorp an-Nuway’imah, ten noordwesten van Jericho, Suhaib Ramzi Hussein Farah, 18, uit het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber ten zuidwesten van de stad, en Raed Saed Fayek Ibrahim, 18, een inwoner van het vluchtelingenkamp Ein Sultan, werd ontvoerd bij de zuidelijke militaire wegversperring in de stad.

Israëlische soldaten ontvoeren vijftien Palestijnen op de West Bank 

Zondagochtend hebben Israëlische soldaten minstens vijftien Palestijnen ontvoerd, waaronder een jonge vrouw, twee kinderen en verschillende voormalige politieke gevangenen, in verschillende delen van de bezette West Bank.
De Palestinian Prisoners Society (PPS) en het Palestinian Detainees Committee zeiden in een gezamenlijke verklaring dat de soldaten tientallen huizen op de West Bank bestormden en plunderden, schade aanrichtten, en tientallen Palestijnen ondervroegen voordat ze minstens vijftien ontvoerden.
Ze voegden eraan toe dat de meeste invasies en ontvoeringen plaatsvonden in Tulkarm, Qalqilya, Jenin, Tubas, Salfit, Jericho en Jeruzalem.

Israëlische leger ontvoert vier Palestijnen in Tulkarm

Op zondagmorgen vielen verschillende gepantserde Israëlische militaire voertuigen de stad Illar binnen, ten noorden van Tulkarm in het noordwestelijke gebied van de bezette West Bank, en ontvoerden vier jonge Palestijnse mannen.
Mediabronnen zeiden dat meer dan twintig militaire voertuigen de stad binnenvielen, voordat de soldaten de wijken omsingelden en massale en gewelddadige huiszoekingen begonnen, waarbij ernstige schade werd aangericht.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten veel Palestijnen ondervroegen terwijl ze hun identiteitskaarten in hun huizen inspecteerden, waaronder het huis van Jamal Ja’ar, die het leger zes maanden eerder vermoordde toen de soldaten het vluchtelingenkamp Nur Shams binnenvielen en zijn zoon Nassar ontvoerden.

Leger ontvoert 21 Palestijnen op de West Bank 

Zaterdag hebben Israëlische soldaten minstens eenentwintig Palestijnen, onder wie een kind, ontvoerd en gezinnen aangevallen in verschillende delen van de bezette West Bank.
De Palestinian Prisoners Society (PPS) zei dat de soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank zijn binnengevallen en geplunderd en dat ze veel Palestijnen hebben ondervraagd terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
De PPS voegde eraan toe dat de soldaten ook veel van de ontvoerde Palestijnen en hun families hebben aangevallen en ernstige schade hebben aangericht tijdens de invasies en de gewelddadige huiszoekingen in huizen en auto’s, waardoor schade is ontstaan.

WAFA: “Vermoedens van de bezetting die organen steelt van slachtoffers van massagraven in Khan Yunis”

Ambulance- en reddingsploegen die deelnamen aan het bergen van de lichamen van martelaren uit de massagraven ontdekt in het Nasser Medical Complex in Khan Yunis in de zuidelijke Gazastrook meldden dat er vermoedens bestonden dat sommige van de slachtoffers orgaandiefstal hadden ondergaan.
Minstens 392 lichamen werden geborgen uit drie massagraven ontdekt in het Nasser Medical Complex, nadat de Israëlische bezettingsmacht zich had teruggetrokken uit de stad Khan Yunis.
Onder de lichamen bevonden zich 165 niet-geïdentificeerde en konden niet worden geïdentificeerd omdat de bezetting het uiterlijk van speciale tekens veranderde om de lichamen te identificeren en te verminken.

Dag 203 Update: “Israëlische bombardementen op scholen en vluchtelingenkampen resulteren in meer doden” 

Vijf Palestijnse burgers zijn vrijdagavond om het leven gekomen bij de beschietingen van de centrale en zuidelijke Gazastrook. Een correspondent van persbureau Wafa zei dat het Israëlische luchtmacht de omgeving van de Faisal School in de Japanse wijk ten westen van Khan Yunis, ten zuiden van de Gazastrook, bombardeerde, wat leidde tot de dood van drie burgers.
Twee burgers werden ook gedood en anderen raakten gewond bij de luchtaanvallen van de Israëlische bezetting op het Al-Sawarha-gebied, ten westen van het vluchtelingenkamp Al-Nusrat in de centrale Gazastrook.
Eerder vrijdagmiddag werd een Palestijn gedood en raakten anderen gewond als gevolg van een bombardement gelanceerd door de Israëlische luchtmacht op de stad Al-Zawaida in de centrale Gazastrook.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 29.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights