Genocide door bezetter in Gaza Strip (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 22.04.2024  
Israëlisch leger doodt een Palestijnse tiener in Ramallah


Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten Ramallah binnen, in het centrale deel van de bezette West Bank, en doodden een Palestijnse tienerjongen.
Medische bronnen hebben bevestigd dat de soldaten de 16-jarige Khaled Raed Suleiman ‘Orouq hebben vermoord nadat ze hem in de borst hadden geschoten.
Ze voegden eraan toe dat Palestijnse medici het kind met spoed naar het Palestine Medical Complex in Ramallah brachten, voordat hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Israëlische soldaten vermoorden een jonge vrouw in de buurt van Hebron

Woensdag hebben Israëlische soldaten een jonge Palestijnse vrouw doodgeschoten op de rondweg #60, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten van dichtbij verschillende scherpe kogels op de vrouw hadden afgevuurd en haar bloedend op de grond hadden achtergelaten totdat ze bezweek aan haar wonden.
De gedode jonge vrouw is geïdentificeerd als Maymouna Abdul-Hamid Harahsha, 20, uit Hebron.
Een ooggetuige zei dat hij de soldaten hun geweren op de vrouw had zien richten, die stil bleef staan, voordat ze vele scherpe kogels afvuurden.
Hij verklaarde dat de vrouw geen enkele plotselinge beweging maakte of probeerde naar de soldaten toe of van hen weg te rennen voordat ze haar neerschoten.

Israëlische troepen doden Palestijnse vader in Jericho

Dinsdag voor zonsopgang hebben Israëlische troepen een 44-jarige Palestijnse vader van drie kinderen doodgeschoten, geïdentificeerd als Shadi Issa Jalaita, volgens de directeur van het Jericho Governmental Hospital.
Volgens het Palestijnse persbureau Wafa is Shadi de broer van de 46-jarige gevangene Fadi Jalaita, die al 24 jaar door de Israëlische autoriteiten gevangen zit. Hij werd veroordeeld tot 25 jaar en zal volgend jaar worden vrijgelaten. Hij verloor ook zijn vader terwijl hij in de gevangenis zat.
Twee burgers raakten ook gewond door Israëlisch geweervuur ​​tijdens de Israëlische militaire aanval op de vluchtelingenkampen Aqbat Jabr en Ain al-Sultan, respectievelijk in het zuiden en noorden van Jericho.
Israëlische troepen vielen ook het dorp Al-Duyuk Al-Fawqa in het district Jericho binnen, evenals verschillende wijken in de stad Jericho.

Het Israëlische leger ontvoert zes Palestijnen in Tulkarm, één in Hebron

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten zes Palestijnen ontvoerd en twee gewond, waaronder een kind, in Tulkarm, op de noordwestelijke West Bank, en één nabij Hebron in het zuidelijke deel van het bezette gebied. Sinds 7 oktober 2023 zijn 8.455 Palestijnen ontvoerd.
Mediabronnen zeiden dat ten minste zeven gepantserde Israëlische militaire voertuigen de stad Tulkarm en haar buitenwijken binnenvielen via het westelijke gebied en op weg waren naar het vluchtelingenkamp Tulkarm.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de Bilal Bin Rabah Moskee, aan de rand van het vluchtelingenkamp, ​​waren binnengevallen en het hadden doorzocht voordat ze Yahia Sayyed ontvoerden, die op de heilige plaats het ochtendgebed verrichtte.

Soldaten schieten een Palestijn neer, ontvoeren een ander, nabij Nablus

Donderdagochtend vielen Israëlische soldaten de stad Beit Furik binnen, ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank, schoten een Palestijn neer en ontvoerden een andere.
Verschillende legervoertuigen vielen de stad binnen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden en een jonge man, Hilal Abu Saud, ontvoerden.
Veel jongeren protesteerden tegen de invasie en gooiden stenen naar de soldaten voordat het leger scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurde.

Woensdagavond ontvoerde het leger vijf Palestijnen op de West Bank

Woensdagavond zette het leger zijn invasies en gewelddadige zoektochten op de bezette West Bank voort en ontvoerde het vijf Palestijnen in Jenin, Nablus, Jeruzalem en Ramallah.
In de stad Ya’bad, ten zuiden van Jenin op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten huizen binnen, plunderden ze en ontvoerden ze een voormalige politieke gevangene, Hamza Herzallah.
Volgens mediabronnen heeft Hamza vier broers die ook politieke gevangenen zijn en in verschillende Israëlische gevangenissen worden vastgehouden.

Israëlische soldaten ontvoeren vijftien Palestijnen op de West Bank

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten minstens vijftien Palestijnen, waaronder voormalige politieke gevangenen, ontvoerd uit verschillende delen van de bezette West Bank.
Het Palestinian Detainees Committee en de Palestinian Prisoners’ Society zeiden dat de soldaten tientallen huizen op de bezette West Bank waren binnengevallen en hadden geplunderd, en tientallen Palestijnen hadden ondervraagd terwijl ze hun identiteitskaarten inspecteerden.
Ze voegden eraan toe dat de ontvoeringen en invasies grotendeels plaatsvonden in Jenin, Nablus, Ramallah, Jeruzalem en Hebron, en de vernietiging van huizen en eigendommen omvatten, en fysieke aanvallen op tientallen Palestijnen.

Dag 200 Update: “Israël doodt tientallen, verwondt honderden in Gaza”

Op dinsdag, dag 200 van de voortdurende genocide op de Palestijnen in de verwoeste en uitgehongerde Gazastrook, doodde het Israëlische leger tientallen Palestijnen en verwondde honderden in verschillende delen van de kust enclave.
Medische bronnen zeiden dat het leger een raket heeft afgevuurd op een huis in de wijk Salam, ten oosten van Rafah in het zuidelijkste gebied van Gaza, waarbij twee Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.
Het leger vuurde ook raketten en granaten af ​​op verschillende delen van Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, vooral in het Al-Mawasi-gebied, waarbij tientallen inwoners omkwamen en gewond raakten.

Dag 201 Update: “Israëlische raketten doden tientallen mensen in Gaza”

Op dag 201 van de voortdurende genocide in de verwoeste Gazastrook ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen doden vielen en honderden gewond raakten.
In centraal Gaza werd een Palestijnse vrouw gedood, en velen raakten gewond toen het Israëlische leger artilleriegranaten afvuurde op huizen in het vluchtelingenkamp Nusseirat.
Medische bronnen zeiden dat een journalist, Amna Hmeid, en haar kinderen werden gedood toen het leger een raket afvuurde op haar huis in het vluchtelingenkamp Shati’, ten noordwesten van Gaza-stad.
Het Israëlische leger bombardeerde ook huizen en gebouwen in de gebieden Ma’en en Al-Mawasi, in Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij twee Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.

Dag 202: “Grote Israëlische bombardementen doden tientallen in Gaza”

Op donderdag, dag 202 van de Israëlische genocide op de Palestijnse burgers in de verwoeste en uitgehongerde Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten nog veel meer gewond, te midden van de toenemende dreiging van een grondinvasie in Rafah.
Ondanks de aanhoudende bombardementen en verwoestingen bleven Palestijnse verzetsstrijders van verschillende groepen vuur wisselen met de soldaten en explosieven tot ontploffing brengen in Israëlische tanks en gepantserde voertuigen.
In Gaza-Stad vuurde het leger artillerie granaten af ​​op verschillende wijken, voornamelijk in de wijk Zeitoun, Tal Al-Hawa, Sheikh Ejleen en Rimal, waarbij minstens tien Palestijnen gewond raakten, waaronder drie kinderen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek


© Khamakar News Agency / 18.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights