After zionist invasion West Bank district Tulkarm_1 (© Imem News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 22.04.2024  
Israëlische troepen doden een Palestijns kind in het Tulkarm-kamp

Israëlische troepen doodden vrijdag een Palestijns kind in Tulkarm, in het noordwestelijke deel van de West Bank, en schoten drie Palestijnen, waaronder twee kinderen, neer nabij Nablus in de noordelijke bezette West Bank.
Vrijdagavond schoten de Israëlische bezettingstroepen een Palestijns kind dood in het vluchtelingenkamp Tulkarm, in de stad Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische soldaten het vluchtelingenkamp Tulkarm binnenvielen en het kind, Qais Fathi Nasrallah, 16, doodden nadat ze hem met scherp in het hoofd hadden geschoten toen hij aanwezig was op de straat die naar de buitenwijk Shweika, ten noorden van Tulkarm, leidde.

4 doden bij de Israëlische invasie van Nur Shams; 1 neergeschoten in Nablus

De Israëlische invasie van het district Tulkarm op de West Bank ging zaterdag voor de derde dag op rij door, waarbij Israëlische tanks en gepantserde voertuigen het vluchtelingenkamp Nur Shams binnenvielen, straten en gebouwen verwoestten, en Israëlische troepen vijf Palestijnen doodden.
Volgens persbureau Wafa heeft het Israëlische bezettingsleger vandaag vijf Palestijnen gedood en anderen verwond tijdens het aanhoudende grootschalige offensief in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van de bezette stad Tulkarm op de West Bank.
De bezettingstroepen zetten hun grootschalige offensief in het vluchtelingenkamp Nur Shams voor de tweede dag voort, waarbij minstens vijf mensen om het leven komen, waaronder een kind, en anderen gewond raken. Minstens vier slachtoffers werden met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht.

Nur Shams Update: “Israël doodt veertien, waaronder twee kinderen”

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdagavond bekend dat in totaal veertien Palestijnen, onder wie twee kinderen, door Israëlische troepen zijn neergeschoten en gedood in het Nur Shams-kamp, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank, en in het Tulkarm-kamp. .
Zaterdagavond kondigde het ministerie van Volksgezondheid de komst aan van dertien gedode jonge mannen naar het Martyr Thabat Thabet Governmental Hospital na een 50 uur durende inval in het vluchtelingenkamp Nur Shams.
Twee dagen lang blokkeerde het leger ambulancepersoneel de toegang tot het kamp om de gewonden te helpen, maar na een gedeeltelijke terugtrekking van het leger op zaterdagavond konden ambulances het kamp binnenkomen, met name de wijk Al-Eyada, om de lichamen op te halen.

Palestijnse ambulancechauffeur gedood nabij Nablus

Israëlische troepen en kolonisten hebben een 50-jarige ambulancechauffeur doodgeschoten in het dorp As-Sawaya, ten zuiden van Nablus, in de noordelijke bezette West Bank.
In 24 uur heeft het Israëlische leger 15 Palestijnen gedood op de West Bank, wat resulteert in een totaal van 484 mensen die zijn gedood door het leger en illegale kolonisten sinds het begin van de aanval op de Gazastrook op 7 oktober 2023.
Zaterdagavond openden tientallen illegale Israëlische kolonisten uit de ‘Ali’-kolonie het vuur in een aanval op de burgers van het dorp As-Sawaya, ten zuiden van Nablus.

Israëlische strijdkrachten doden twee Palestijnse tieners nabij Hebron

Israëlische troepen hebben zondag twee Palestijnse tieners doodgeschoten in de buurt van Hebron op de zuidelijke West Bank, nadat ze naar verluidt hadden geschoten en geprobeerd hadden te steken.
Zondagochtend schoten Israëlische troepen twee Palestijnse tieners dood in de buurt van het dorp Beit Einoun, ten noordoosten van Hebron op de zuidelijke bezette West Bank.
Het Algemeen Orgaan voor Burgerzaken bracht het Ministerie van Volksgezondheid op de hoogte van de dood van de twee Palestijnse tieners, Mohammad Majid Mousa Jabarin, 19, en Mousa Mahmoud Musa Jabarin, 18, doodgeschoten door de bezettingsmacht.

Israëlische troepen doden een Palestijnse vrouw in de Jordaanvallei

Israëlische troepen hebben zondag een Palestijnse vrouw doodgeschoten na een vermeende steekpoging bij de militaire wegversperring ‘Hamra’ in de noordelijke Jordaanvallei.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen een vrouw met scherp hadden neergeschoten nadat ze naar verluidt had geprobeerd bij de militaire wegversperring te steken.
Er werd aan toegevoegd dat soldaten, nadat ze de vrouw hadden neergeschoten, verhinderden dat ambulancepersoneel haar naderde en de wegversperring in beide richtingen sloten.
De vermoorde vrouw, geïdentificeerd als Labiba Faze’ Sidqi Ghannam, 43, een inwoner van de stad Tubas, bezweek aan de schotwonden die haar waren toegebracht en de weigering van medische behandeling door de soldaten.

Israëlisch leger doodt een Palestijn in kamp Nur Shams

Tijdens de voortdurende aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams is minstens één Palestijn gedood door Israëlische troepen ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank, maar het aantal is nog niet bevestigd.
Vrijdagmiddag maakten mediabronnen de dood bekend van de Palestijnse jongeman, Salim Faisal Abdel Latif Ghannam, 30, en de verwonding van anderen in het vluchtelingenkamp Nur Shams.
Israëlische troepen schoten de jongeman met scherp neer terwijl hij zich in een huis in de wijk Al-Damj in het Nur Shams-kamp bevond. Het lichaam van de gedode jongeman bevindt zich nog steeds in het kamp.

Dag 197 Update: “Zwangere moeder vermoord; Ongeboren baby gered” 

Een gezin van drie: vader, peuter en zwangere moeder werden gedood bij een Israëlische luchtaanval op een huis in het Shaboura-kamp in het centrum van de stad Rafah, ten zuiden van de Gazastrook. De moeder was in de negende maand van haar zwangerschap, en hoewel ze bij het bombardement om het leven kwam, slaagden de artsen er samen met haar man en haar oudere kind in om het leven van de baby te redden.
De luchtaanval was gericht op een huis van de familie Joudeh in het Shaboura-kamp in het centrum van de stad Rafah. Naast het gezin dat omkwam, raakte een aantal anderen, van wie de meesten kinderen waren, gewond bij de bombardementen door het bezettingsvliegtuig op hun huis in het Shaboura-kamp in de stad Rafah.

Dag 199: “Israëlische raketten doden tientallen mensen in Gaza”

Op maandag, dag 199 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, ging het leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten.
De Israëlische bombardementen en beschietingen werden uitgevoerd vanuit het land, de lucht en de zee en waren gericht op vele delen van de Gazastrook.
Het leger bombardeerde verschillende delen van de kust enclave, vooral in Al-Mughraqa, Az-Zahra en het vluchtelingenkamp Al-Maghazi, naast het vluchtelingenkamp Nusseirat en Deir Al-Balah, in centraal Gaza, Khan Yunis en Rafah, in zuidelijke Gazastrook.
Medische bronnen zeiden dat het bombardement op Rafah leidde tot de dood van meer dan 26 Palestijnen, naast de tientallen gewonden in minder dan 24 uur.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 18.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights