The Palestinian Prisoners’ Day, April 17 (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 18.04.2024  
Massagraven in Gaza onthullen massa-executies

Minstens tien lichamen gevonden in het massagraf van het Al-Shifa Ziekenhuis, waarvan twintig in Beit Lahiya.
Al Jazeera rapporteert: Motasem Salah, de directeur van het Gaza Emergency Operations Center, zegt dat er tot nu toe tien lichamen zijn geborgen uit een massagraf dat eerder op maandag werd ontdekt in het Al-Shifa Ziekenhuis in Gaza-stad (LET OP: CNN meldt 15 lichamen).
Het ziekenhuis werd onlangs overvallen en belegerd door Israëlische soldaten, die zich eerder deze maand uit het gebied terugtrokken.
“Het werk in het al-Shifa Medical Complex is hervat om massagraven te zoeken en te identificeren, evenals de lichamen die in deze graven zijn begraven”, zei Salah.

Israëlische kolonisten en soldaten doden 3 Palestijnen op de West Bank 

Maandag gingen fanatieke paramilitaire Israëlische kolonisten en soldaten door met de pogroms en schendingen, waarbij drie Palestijnen, waaronder een kind, om het leven kwamen, velen gewond raakten en ernstige schade werd aangericht aan huizen en auto’s in verschillende delen van de bezette West Bank.
In Nablus, in het noorden van de West Bank, vielen fanatieke illegale paramilitaire Israëlische kolonisten, gefinancierd, bewapend en aangemoedigd door hun extreme regering, het dorp Khirbat At-Tawil binnen, ten oosten van de stad Aqraba, ten zuiden van de stad, en doodden twee Palestijnen, Abdul-Rahman Maher Bani Fadel, 30 en Mohammad Ibrahim Bani Jame’, 21.

Schendingen van Israël op West Bank – dinsdag

Dinsdag gingen Israëlische soldaten en paramilitaire kolonisten door met hun invasies en schendingen van de Palestijnen, hun huizen en land in verschillende delen van de bezette West Bank.
In bezet Jeruzalem vielen de soldaten de stad Beit Hanina binnen, ten noorden van de stad, en brachten een deel van het ouderlijk huis van de gedode Khaled Al-Mohtaseb, 21, in de wijk Al-Ashqariyya tot ontploffing.
De woning bevindt zich op de eerste verdieping van een woongebouw van drie verdiepingen; het leger heeft een deel ervan gesloopt; de soldaten goten beton in het huis, waardoor ook schade aan nabijgelegen huizen werd veroorzaakt.
Het leger doodde Al-Mohtaseb op 12 oktober 2023 nabij een school bij de noordelijke muren van de Oude Stad van Jeruzalem en houdt zijn lichaam nog steeds vast. Het leger beweert dat hij het vuur opende op een politiebureau.

PJS: “Israëlisch leger heeft sinds 7 oktober 100 journalisten ontvoerd”

Het Palestinian Journalists Syndicate (PJS) heeft bevestigd dat het Israëlische leger sinds het begin van de Israëlische agressie tegen de Gazastrook op 7 oktober 2023 minstens honderd Palestijnse journalisten in bezet Palestina heeft ontvoerd.
In een verklaring verklaarde de Freedoms Committee van het syndicaat dat er van de honderd gevangengenomen journalisten tien vrouwelijke verslaggevers zijn, waaronder vier die nog steeds gevangen zitten.
De verklaring gaf aan dat november vorig jaar, 2023, getuige was van de meeste schendingen tegen journalisten toen ongeveer 50 journalisten willekeurig werden ontvoerd, terwijl minstens 40 van hen nog steeds in Israëlische gevangenissen zitten.

De Dag van de Palestijnse Gevangenen, 17 april

Het Palestijnse volk in Palestina en de diaspora herdenken de Palestijnse Dag van de Gevangenen, ieder jaar op 17 april, nadat de dag in 1974 door de Palestijnse Nationale Raad werd aangenomen als een nationale dag voor de vrijheid van gedetineerden in Israëlische gevangenissen, om zich te verenigen alle activiteiten ter ondersteuning van hun strijd en hun legitieme recht op bevrijding.
Sinds die datum is de Palestijnse Dag van de Gevangenen een dag die het Palestijnse volk jaarlijks herdenkt, waar het ook is, in Palestina en in de diaspora, op verschillende manieren en in verschillende vormen, om de wereld te herinneren aan de Palestijnse gevangenen, hun lijden en waar Israël hen aan onderwerpt.
De schendingen door Israël omvatten enkele van de ergste vormen van marteling en misbruik, ernstige schendingen van alle internationale en humanitaire wetten en verdragen, vooral het internationaal humanitair recht, de Vierde Conventie van Genève, de mensenrechtenbeginselen en het Statuut van het Internationaal Strafhof (ICC).

Israëlische uitbreiding van een gescheiden weg nabij Salfit

Woensdag begon het Israëlische bezettingsleger met het egaliseren van Palestijns land nabij Salfit, in het centrale deel van de bezette West Bank, om een gescheiden weg uit te breiden voor illegale Israëlische kolonisten.
Het hoofd van de gemeenteraad van Deir Estia, Firas Thiab, zei dat de Israëlische bulldozers begonnen zijn met het ontwortelen en egaliseren van Palestijns land ter voorbereiding op een nieuwe gescheiden weg die ongeveer 100 meter lang en 10 meter breed zou zijn, naast de ‘bufferzones’ eromheen, wat ook zou leiden tot de illegale annexatie van meer land.
De weg leidt naar de illegale Revava-kolonie die is gebouwd op gestolen Palestijnse gronden in Salfit.

Soldaten ontvoeren drie Palestijnen en vallen veel gebieden in West Bank binnen

Woensdagmiddag vielen Israëlische soldaten vele delen van de bezette West Bank binnen en ontvoerden drie Palestijnen, terwijl Israëlische kolonisten, vergezeld door een hoge functionaris, een bedoeïenen gemeenschap nabij Jericho binnenvielen.
In Hebron, in het zuidelijke deel van de West Bank, vielen de soldaten de stad as-Samu’ binnen, ten zuiden van de stad, en ontvoerden een jonge man, Shadi Salamin.
Ooggetuigen zeiden dat de soldaten de Palestijn achtervolgden, die al meer dan een jaar behandeld werd voor een arbeidsblessure aan zijn been, en hem herhaaldelijk aanvielen voordat ze hem ontvoerden.
In Qalqilya, op de noordelijke West Bank, vielen de soldaten de stad Azzoun binnen, ten oosten van de stad, plaatsten een wegversperring bij een Moskee in het centrum van de stad en ontvoerden twee jonge mannen, Samer Mahmoud Shbeita en Yousef Mizyed Salim.

Soldaten ontvoeren veel Palestijnen, brengen 2 huizen tot ontploffing op de West Bank

Woensdagochtend zijn Israëlische soldaten veel huizen op de bezette West Bank binnengevallen en geplunderd, veel Palestijnen ontvoerd en twee huizen tot ontploffing gebracht, wat tot protesten heeft geleid.
De Palestinian Detainees’ Commission en de Palestinian Prisoners Society zeiden dat het leger verschillende delen van de bezette Westelijke Jordaanoever was binnengevallen, voordat huizen werden geplunderd en veel Palestijnen werden ontvoerd die naar verschillende detentie- en ondervragingscentra werden overgebracht.

Dag 195: “Israël intensiveert de bombardementen op Gaza, waarbij tientallen doden vallen”

Eerder donderdag heeft het Israëlische leger de bombardementen op verschillende delen van de verwoeste Gazastrook geïntensiveerd, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten, vooral in Gaza-Stad en centraal Gazastrook.
Het leger vuurde veel raketten en artilleriegranaten af op de zuidoostelijke en zuidwestelijke gebieden van Gaza-Stad, vooral in Sheikh Ejleen, Tal Al-Hawa en Zeitoun, naast het vluchtelingenkamp Shati, waarbij veel slachtoffers vielen.
In centraal Gaza, kort nadat het leger zich had teruggetrokken uit de gebieden ten noorden van Nusseirat, vonden Palestijnse medici en teams van de Civiele Bescherming de lijken van veel Palestijnen, waaronder vrouwen en kinderen, onder het puin van gebombardeerde huizen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 18.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights