Returning north Gaza (© Anatolia News Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 15.04.2024  
In één maand doodde Israël 60 Palestijnen uit één familie

In de loop van slechts één maand van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook doodde het Israëlische leger zestig Palestijnen, voornamelijk kinderen en vrouwen, uit de familie Tabatibi, in de wijk Daraj in Gaza-Stad.
Medische bronnen zeiden dat de laatste aanval plaatsvond in de vroege uren van vrijdagochtend 12 april 2024, in de dichtbevolkte wijk Daraj in Gaza-stad, toen een Israëlische raket minstens 25 leden van de Tabatibi-familie doodde, in het vijf verdiepingen tellende gebouw. 
Vrijdagochtend stond het zes verdiepingen tellende gebouw, waar de familie Tabatibi onderdak bood, nog steeds in de smalle straat, voordat het leger het bombardeerde en het in puin veranderde, waarbij iedereen binnen in omkwam en gewond raakte.

Israëlische kolonisten vermoorden een Palestijn, branden huizen in de buurt van Ramallah

Vrijdag vielen tientallen fanatieke paramilitaire illegale Israëlische kolonisten het Palestijnse dorp Al-Mughayyir binnen, doodden één Palestijn en verwondden, samen met Israëlische soldaten, meer dan vijftig Palestijnen, naast het in brand steken van 70 huizen.
Mediabronnen zeiden dat de kolonisatoren een jonge man, Jihad Afif Abu Alia, 25, hadden vermoord nadat ze hem met een kogel in zijn hoofd hadden geschoten, en dat ze minstens vijftig gewond raakten.
Ze voegden eraan toe dat de Palestijnen werden neergeschoten terwijl ze de kolonisten onderschepten die het dorp binnenvielen en zeventig huizen in brand staken, naast het aanvallen van gezinnen.

WAFA: Palestijnse gevangene, vader van zeven kinderen, sterft in Israëlische gevangenis

Volgens de Prisoners’ Affairs Commission (PAC) en de Palestine Prisoner’s Society (PPS) stierf een Palestijnse vader van zeven kinderen zaterdagavond in een Israëlisch detentiecentrum.
Ze zeiden in een gezamenlijk persbericht dat de 59-jarige Abdul-Rahim Abdul-Karim Amer, een inwoner van de stad Qalqilia, stierf in de Israëlische Hadarim-gevangenis, en beschreven hem als een andere Palestijnse arbeider die stierf als gevolg van Israëlische repressie. marteling en detentie.
Er is nog geen duidelijke informatie over de omstandigheden rond de dood van Amer, die samen met zijn zoon op zoek was naar werkgelegenheid toen ze op 17 maart 2024 door de Israëlische bezettingsmacht werden vastgehouden in de stad Tira in Israël, aldus PAC en PPS.

Sinds vrijdag 3 Palestijnen gedood en 55 gewonden op de West Bank 

Het ministerie van Volksgezondheid maakte zaterdagavond bekend dat sinds vrijdagochtend drie Palestijnse burgers op de West Bank zijn gedood, wat het aantal doden op de West Bank sinds 7 oktober 2023 op 463 brengt, naast het aantal gewonden van ruim 4.800 Palestijnen. Dit staat los van de ruim 34.000 Palestijnen die sinds 7 oktober in de Gazastrook zijn gedood – waaronder bijna 15.000 kinderen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte melding van de moord op twee jonge mannen, Mohammad Issam Shahmmawi (22 jaar oud) en Mohammad Rasoul Daraghmeh (26 jaar oud) door de Israëlische bezettingsmacht in Tubas, en Jihad Afif Sidqi Abu Alia (25 jaar oud). het dorp Al-Mughayir, ten noordoosten van Ramallah, na een aanval van Israëlische paramilitaire kolonisten en Israëlische bezettingstroepen op het dorp vrijdag.

Israëlische kolonisten vermoorden een Palestijnse tiener in de buurt van Ramallah

Zaterdagavond hebben illegale paramilitaire Israëlische kolonisten een Palestijnse tienerjongen vermoord in het dorp Beitin, ten oosten van Ramallah, in het centrale deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de kolonisten de 17-jarige Omar Ahmad Abdul-Ghani Hamed dodelijk met een kogel door het hoofd hebben geschoten.
Mediabronnen zeiden dat de tiener werd neergeschoten nadat tientallen kolonisten het dorp vanuit het westelijk gebied waren binnengevallen voordat de lokale bevolking hen onderschepte.
Ze voegden eraan toe dat de kolonisten vele scherpe kogels hadden afgevuurd, waarbij Omar gewond raakte, die in kritieke toestand naar een ziekenhuis werd gebracht voordat hij aan zijn verwondingen bezweek.

In 3 dagen doden Israëlische kolonisten 4 Palestijnen, verwonden er 45 en staken huizen in brand

In slechts drie dagen doodden Israëlische kolonisten op de bezette West Bank vier Palestijnen en schoten ze er 45 neer, waaronder vijf die ernstige verwondingen opliepen.
Marzouq Abu Na’im, plaatsvervangend hoofd van de dorpsraad van Mughayyir, ten noordoosten van Ramallah op de centrale West Bank, zei dat de kolonisten vrijdag begonnen zijn met hun invasies en schendingen, waarbij ze zich richtten op de Palestijnen, hun huizen en auto’s, en zelfs hun vee.
Hij verklaarde dat de kolonisten het vuur openden op veel Palestijnse huizen en er zestien in brand staken, waaronder tien huizen die door de brand werden verwoest, en bovendien meer dan zestig Palestijnse auto’s en vrachtwagens in brand staken.

Israëlische kolonisten verwonden een vrouw in Northern Plains

Zondag verwondden illegale paramilitaire Israëlische kolonisten een Palestijnse vrouw op de Northern Plains van de bezette West Bank.
Motaz Bisharat, een Palestijnse functionaris die toezicht houdt op de kolonialistische activiteiten van Israël in Tubas, zei dat de kolonisten bedoeïenen gemeenschappen in de noordelijke vlakten en afgesloten straten hebben aangevallen.
Hij voegde eraan toe dat de kolonisten Fatima Elian Daraghma aanvielen en verwondden, waarbij ze snijwonden en blauwe plekken veroorzaakten.
De aanvallen op de herders en hun tenten in het gebied zijn de tweede in minder dan twee dagen.

Dag 192: “Israëlische strijdkrachten zetten onophoudelijk bombardement op Gaza voort”

Maandag 14 april markeert dag 192 van de voortdurende meedogenloze Israëlische aanval op de 2,4 miljoen Palestijnen die in de Gazastrook wonen, die collectief worden gestraft voor een aanval in het zuiden van Israël op 7 oktober 2023 waarbij meer dan 400 Israëlische soldaten en 700 Israëlische burgers omkwamen, waaronder 35 kinderen.
Sinds 7 oktober ligt het Palestijnse volk onder een eindeloze regen van bommen van Israëlische gevechtsvliegtuigen (afgezien van een pauze van vijf dagen eind november). In de 192 dagen van bombardementen en grondinvasies hebben Israëlische troepen 33.729 Palestijnen gedood, naast 76.371 gewonden, terwijl duizenden slachtoffers nog steeds onder het puin liggen. Naar schatting 14.000 van de doden door Israëlische strijdkrachten in de afgelopen 192 dagen zijn kinderen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 15.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights