Tweede Kamer (© Tweede Kamer Tour)

OPINIE – Het is de landelijke politiek dan eindelijk gelukt: ik heb gisteren de uitzending van het plenair debat over ‘antisemitisme’ uitgezet. Ik kan er echt niet meer tegen. Bij het luisteren – en ik was nog niet echt ver gekomen – krijg ik meteen een knoop in mijn darmen. Het gaat alleen maar over woorden als ‘antisemitisme’ en ‘jodenhaat’, maar men spreekt niet over het het leed van de Palestijnen, men spreekt niet over de aanvallen door de zionistische terroristen en illegale kolonisten. 

Kapitale politieke blunder
De fout die (bijna) alle Kamerleden maken, is dat men steeds verwijst naar 7 oktober 2023. En dan spreekt men over een zogenaamde onbeschofte aanval van de verzetsstrijders van Hamas. Wat men dan voor het gemak vergeet te vertellen is dat de aanvallen op de Palestijnen al sinds 1948 uitgevoerd worden door zionistische terroristen. Palestijns land werd al voor 1948 gestolen en dat komt met de start van het kolonialistische westen dat het gebied probeerde te besturen en ook nog te verdelen. Palestijnen en Arabieren mochten niet sterk worden, want dat zou ten koste gaan van de zionisten in het mandaatgebied Palestina. Vanaf dat moment zijn de aanvallen op de Palestijnen zaken een van dagelijkse routine: moorden, verkrachtingen, verminkingen, martelingen van Palestijnen. U noemt het maar, het gebeurt elke dag. Daarnaast worden huizen vernietigd, gebieden ingenomen, vergunningen voor Palestijnen worden niet afgegeven. En komt nu niet met de grootste flauwekul dat het werk is van de illegale kolonisten, want het leger van de bezetter werken mee aan deze Holocaust. Een Houlocaust die nu al ruim 75 jaar duurt.  
Maar dit soort zaken mag je niet zeggen in het zogenaamde democratische Nederland, want dat krijg je het etiket ‘antisemitisme’ en / of ‘jodenhaat’ opgespeld. Het enige wat men kan uitkramen is dat vak K én de Tweede Kamer “ … onvoorwaardelijk achter … “ de bezetter blijft staan. Geen sancties, geen inbeslagname van goederen, geen blokkering in officiële organisaties. Nee, de bezetter is het vriendje van Nederland en dat moet zo blijven. 

Maar geen woord voor de Palestijnen, niet één positief woord over Palestina. Niet over Hamas, omdat een of andere ‘malloot’ besloten heeft dat de verzetstrijders van Palestina zogenaamd terroristen zijn en dus op een lijst geplaatst moeten worden. Maar dat doet het westen niet met de bezetter van Palestina, die precies doet waar Hamas van beschuldigd wordt. 

Plenair debat 
En zo ging het dus gisteren wederom in het plenaire debat over ‘antisemitisme’. Het begon al met de eerste spreker in het debat, die begon met uitleg van jodenhaat.  Volgens de spreker is een uitspraak ‘Hamas is my brother’ een uitspraak vol jodenhaat. Het ontgaat me compleet, daar de uitspraak hoort onder de vrijheid van meningsuiting. Er wordt toch ook niet gesproken over ‘slecht voor de gemeenschap’ als een politicus de hoogste gast is op een rechts-radicale bijeenkomst in Hongarije? 
Sit-ins als ondersteuning van de Palestijnen zou ook al niet mogen van de spreker. En al helemaal moet – volgens de spreker – de zin “From the river to the sea, Palestine will be free” verboden worden. Wat een flauwekul, daar de premier van de bezetter van Palestina ongeveer dezelfde woorden heeft gebruikt bij het van de kaart vegen van Gaza. Het enige wat de bezetter aan het doen is, is al het gebied in de regio inpikken om een zo groot mogelijk gebied voor de bezetter te creëren. Dat is van ‘From the river to the sea’. 

Hamasvlaggen mag ook al niet van de spreker; de vraag is of Palestijnse vlaggen wel mogen, want op mijn werkkamer hangt de Palestijnse vlag. En laat ik aan de spreker meegeven dat ik trots ben op die vlag.  

En het debat ging verder over de Holocaust, zonder de Holocaust van de Palestijnen te noemen. Volgens de spreker kwam de Holocaust niet ineens, maar – volgens de spreker – “ … gingen daar vele jaren van toenemend antisemitisme aan vooraf … “ Juist, dat is wat er nu ook gebeurd met de Palestijnen: de aanvallen op de Palestijnen duren al meer dan 75 jaar, waarbij dagelijks Palestijnen worden vermoord. Heeft de spreker het verhaal van Maymouna Abdul-Hamid Harahsha (20 jaar) meegekregen? De jonge vrouw begaf zich deze week op de rondweg #60 ten noorden van Hebron. De bezettingssoldaten hebben haar van dichtbij met scherp doodgeschoten – geëxecuteerd – en hebben haar bloedend laten liggen tot ze dood was. Maymouna had niets gedaan en maakte geen enkele beweging, maar de soldaten hebben haar met vele kogels gewoon doodgeschoten omdat ze Palestijn was. 
Of het verhaal van Amna Hmeid, een journaliste, die deze week werd vermoord met haar kinderen toen het bezettingsleger een raket op haar huis had afgevuurd in het vluchtelingenkamp Shati’, ten noorden van Gaza-Stad. 

De spreker is van mening dat antisemitisme als onkruid woekert. Hoe noemt de spreker dan wat er gebeurt met de Palestijnen? Als de spreker van mening is dat de Holocaust en jodenhaat in de scholen verteld moet worden, dan roep ik de Tweede Kamer op om het verhaal van de Palestijnen verplichte kost te maken in alle scholen en dat er een museum moet komen over wat de Palestijnen is overkomen in de voorgaande 75 jaar. 

En dan durft de spreker nog wat te zeggen over het verbieden van illegale producten in winkels. Op de vraag hierover door DENK, antwoordde de spreker dat hij maar een brief moet sturen naar de supermarkt. Hieruit blijkt dat de spreker het duidelijk niet snapt wat er aan de hand is. Supermarkten reageren niet op brieven – overigens net als zoveel overheidsinstanties – want dat is al zo vaak gebeurd. Supermarkten komen met producten van bezet Palestijns gebied of van gebied van de bezetter. De winst van de producten worden dan weer ingezet voor de Holocaust tegen de Palestijnen, tegen het verdrijven van Palestijnen van hun grondgebied. Juist daarom moet de bezoeker van de supermarkten weten welke producten komen van bezet Palestijns gebied of wat er komt van gebied van de bezetter van Palestina. 
Tenslotte zijn de producten van Rusland hier ook niet welkom, geen producten, geen schepen of vliegtuigen of regeringsleider- of medewerkers. Maar zover gaat Europa – en dus ook Nederland –  niet met de bezetter van Palestina. En dat zal met een nieuwe NAVO-leider alleen maar erger worden. 

Al bij al heb ik nauwelijks meer iets gehoord van het plenaire debat over ‘antisemitisme’ en ‘jodenhaat’ maar ik ben er wel achter gekomen dat de landelijke politiek mij niet meer vertegenwoordigt. En ik vertrouw de politici in de Tweede Kamer niet meer en al die verkiezingen zijn voor mij ook niet meer nodig. Je zou bijna respect gaan krijgen voor de ‘autonomen’. In ieder geval heb ik wel respect voor de pro-Palestijnse activisten en voor de klimaatactivisten. Laten we hopen dat er nog wat van Palestina overblijft, zodat er nog wat opgebouwd kan worden, insha’Allah. Want van het westen hoeven de Palestijnen niets te verwachten. Zeker niet als er in de VS iemand in het Witte Huis zit en die ‘een afspraak’ heeft gemaakt met de bezetter van Palestina, dat hij als Rafah mag aanvallen als hij Iran met rust laat. Het is de Shaytaan, u bent gewaarschuwd. 

(Bronnen: Tweede Kamer, Khamakar News Agency) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke (Burger) Journalistiek

© Khamakar News Agency / 26.04.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights