Op de Dierenweide (© Stichting Dierenweiden Lelystad)

De grootste en oudste kinderboerderij van Lelystad heeft de steun van de inwoners van Lelystad nodig. De Stichting Dierenweiden Lelystad is in 2012 opgericht en heeft 2 dierenweiden in beheer, Het Stadspark en De Knotwilg. Dierenweiden geven kinderen en volwassenen de gelegenheid om met dieren om te gaan. Tevens is het dé ideale plaats voor kinderen om vertrouwd te raken met dieren. 

Kinderboerderij Het Stadspark 
Het Stadspark is de grootste en oudste kinderboerderij van Lelystad. Het is een prima plaats voor jong en oud om lekker buiten te zijn, verschillende dieren te zien en zelfs te knuffelen. Daarnaast is het ook een plaats om elkaar te ontmoeten. 

De Stichting heeft al lang een droom die men graag wil uitvoeren en dat is een uitbreiding. De beheerders hebben aangegeven een ontmoetingsruimte te willen aanleggen; een ruimte voor de bezoekers, naast een ruimte voor de vrijwilligers. 

Stadsparel 
Ondertussen is een mooi plan ontwikkeld voor een nieuwe ontmoetingsruimte – de Stadsparel – . Het zal een ruimte zijn voor vrijwilligers, bezoekers en kinderklassen om het hele jaar een onderdak te kunnen bieden. 

Tevens zou het een ruimte moeten worden om dagbestedingsmogelijkheden te kunnen bieden voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In de stad zijn weinig publieke ontmoetingsplekken, ondanks dat er wel behoefte aan is. 

Steunactie 
Er is momenteel een ontmoetingsruimte (een stal die hiervoor is ingeruimd), maar deze voldoet niet of nauwelijks aan de eisen / wensen. Men kan het eigenlijk geen ontmoetingsruimte noemen, het is niet meer dan een overkapping. 

De ruimte is niet echt te gebruiken voor bezoekers en grote groepen en dan met name zeker niet op koude dagen. De ruimte geeft nauwelijks onderdak bij koud en regenachtig weer. Men heeft een ruimte nodig waar men de bezoekers kan ontvangen maar waar ook een kopje koffie gedronken kan worden.

Hiervoor is geld nodig. Geld om de plannen van de Stadsparel waar te maken. De gemeente Lelystad heeft 35.000 euro toegezegd en er is een gift binnen gekomen van De Groene Sluis (10.000 euro). 

Maar om de droom waar te kunnen maken, heeft de Stichting nog 25.000 euro nodig. En daarom is men een crowdfundingsactie gestart. Via de site Steunactie kan men een bedrag doneren en meehelpen aan de Stadsparel van de kinderboerderij Het Stadspark. 

(Bronnen: Stichting Dierenweiden Lelystad, Crowdfunding Steunactie, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights