Impressie Meanderpark_1 (© gem Middelburg)

MIDDELBURG – De flatbewoners van de Meanderlaan in de gemeente Middelburg kunnen op woensdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur meedenken over de verdere inrichting van het toekomstige Meanderpark. Dit park is in de jaren ‘70 aangelegd met veel verstening en weinig groen. 

Meanderpark 
Wanneer het flink regent, zoekt het water het laagste punt op en heeft daardoor in het verleden flink voor wateroverlast gezorgd. Architecten- en ingenieursadviesbureau Sweco heeft toentertijd in opdracht van de gemeente Middelburg, samen met bewoners, Woongoed en andere belanghebbenden een schetsontwerp gemaakt. Hierbij ging het om de Meanderlaan klimaatbestendig te maken. In feite kwam het ontwerp neer op meer groen en minder stenen. 

Bureau Ruimte en Groen van de gemeente heeft het schetsontwerp nu verder uitgewerkt tot een echt Meanderpark. In dit plan wordt gesproken over veel meer groen, extra bomen, wadi’s voor de wateropvang en een slingerend wandelpad langs de gehele flat. Tevens wordt gedacht aan klimplanten langs de torengevels, meer groen op de galerij en bij de 3 hoofdingangen zouden fleurige bloemvakken moeten komen. 

Tijd voor de bewoners 
De gemeente is nu van mening dat het de hoogste tijd is om het uitgewerkte ontwerp voor te leggen aan de bewoners. De medewerkers van de gemeente zal op woensdagmiddag 24 april tussen 15.00 en 17.00 uur bij de passages van Cityseeds en Pennywafelhuis staan. Bij het moment kan iedereen meepraten over de keuze en plaatsing van speelgelegenheid, ontmoetingsplekken en bankjes.  

Daarnaast kunnen de bewoners een voorkeur aangeven over het type beplanting wat men zou willen. Hierbij kan men denken aan meer eetbaar groen, een pluktuin of een kruidentuin. De gemeente is heel benieuwd wat hieruit gaat komen. Daarnaast zijn andere suggesties ook van harte welkom. 

Tevens is er voor kinderen een activiteit, zaadbommen maken en een bloemenveld inzaaien. DSV Zaden stelt de gebruikte zaadmengsels – met namen als ‘Zomerbloei’ en ‘Bloemparadijs’ – kosteloos ter beschikking. Als alles meezit, kunnen de kinderen vanaf juni een bloemetje plukken – zoals voor moeder – of kan iedereen de buren verrassen met een leuk boeketje. 

(Bron: Gemeente Middelburg) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 22.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights