Ideeenmarkt Gemeenteraad Castricum (© gemeenteraad Castricum FB)

CASTRICUM – De gemeente Castricum zal op dinsdag 23 april voor de eerste keer een Ideeënmarkt organiseren. Het is een bijzondere gelegenheid, maar wel dé gelegenheid voor inwoners en organisaties om op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan met leden van de gemeenteraad en ideeën met hen te delen. De Ideeënmarkt zal plaatsvinden van 19.30 tot 21.30 uur in het Gemeentehuis van Castricum. 

Een boeiende avond 
Volgens de uitnodiging op Instagram zal het een boeiende avond worden waar inwoners en organisaties de kans krijgen om hun ideeën te delen met de gemeenteraad. De avond wordt geopend door burgemeester Ben Tap. 
De inwoners van Castricum kunnen direct in contact komen met raadsleden en daarbij ideeën en gedachten voor de gemeente aandragen. Dit kan gaan om ideeën voor verbetering van de eigen woonomgeving of de lokale infrastructuur. Maar het kan ook gaan om vergroening, culturele voorstellen of andere gemeentelijke aangelegenheden. De ideeënmarkt wil een platform zijn voor iedereen. 

Men kan verwachten dat diverse ideeën en onderwerpen worden besproken, zoals By Locals, Art & the City, Broedplaats / HUB Castricum, Stoel van de toekomst, Kinderburgemeester, BEST-tas, Toegankelijkheid OV voor ouderen, Kleding- en speelgoedruilbeurs, Ontmoetingsplaats voor Jong en Oud, Burgerberaad Castricum.  

Raadsleden enthousiast maken
Het gaat erom dat een raadslid (liefst meerdere)  enthousiast raakt over een idee, zodat men het idee samen met de initiatiefnemer verder gaat oppakken. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, zoals samen in gesprek gaan, samen met de initiatiefnemer een motie voorstellen, het idee op een andere manier ondersteunen. 

Deelnemen aan de Ideeënmarkt staat voor iedereen open. Inwoners en organisaties hadden tot 10 april de tijd om ideeën of gespreksthema’s bij de raadsgriffie in te leveren. Hieruit is al een lijst opgemaakt van de onderwerpen. 
Daarnaast heeft, doordat men de ideeën, plannen of gespreksthema’s heeft aangemeld, de gemeente een marktkraam of een gesprekstafel gereserveerd. De raadsleden zullen op de markt rondlopen en mogelijk aanschuiven bij de interessante onderwerpen.  

Tevens kunnen de initiatiefnemers het eigen idee op verschillende manieren kenbaar maken. Hierbij valt te denken aan flyers, een pitch, een maquette. De deelnemers hebben ondertussen instructies ontvangen over de deelname aan de Ideeënmarkt. 
De gemeenteraad Castricum hoopt natuurlijk op een grote opkomst en kijkt reeds uit naar een inspirerende uitwisseling van ideeën en meningen om de eerste Ideeënmarkt van Castricum tot een succes te maken. 
Indien men nog vragen heeft, kan men deze mailen naar de Griffie van de gemeente Castricum via raadsgriffie@castricum.nl

(Bronnen: Gemeente Castricum, Instagram Gemeenteraad gemeente Castricum)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 21.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights