Flevokust Haven

Provincie Flevoland is van plan om terreindeel A van Flevokust Haven voor een langere periode in ondererfpacht uit te geven. Hiervoor is de provincie op zoek naar een partij die invulling gaat geven aan de primaire bestemming van de haven. Deze bestemming is de op- en overslag van containers. Vanaf afgelopen donderdag kunnen geïnteresseerden zich hiervoor inschrijven. 

Terreindeel A Flevokust Haven
 
Het bedoelde gebied – terreindeel A van Flevokust Haven – is een ruim aangelegde haven van zo’n 2.5 hectare. Het gebied heeft een uitstekende multimode bereikbaarheid richting de vaarroutes Amsterdam – Lemmer en IJsselmeer – Meppel. 

Tevens is er een prima bereikbaarheid richting de A6 en Lelystad Airport. De haven heeft verschillende activa, zoals walstroomkasten. Tevens is voor de kade een golfbreker gebouwd, waardoor de haven tot en met windkracht 7 nog goed kan functioneren.  

Openbare inschrijving 
Provincie Flevoland is op zoek naar een partner die invulling kan geven aan de belangrijke schakelpositie voor op- en overslag van goederen voor de regio. Tevens heeft Flevoland ambities op het gebied van duurzaamheid en human capital. 

Hier wil de provincie samen met de ondererfpachter invulling aan geven. Tijdens de inschrijfperiode van 8 april tot en met 10 mei 2024 kunnen geïnteresseerde partijen een bieding uitbrengen. Er wordt beoordeeld op de criteria zoals genoemd in de biedingsleidraad.  

Overslaghaven Flevokust Haven 
De provincie Flevoland heeft in 2018 ten noorden van Lelystad de overslaghaven Flevokust Haven geopend. De haven ligt op een ideaal knooppunt in het haven / vaarwegennetwerk en sluit tevens aan op een groot bedrijventerrein.  

De regio is volop in ontwikkeling, tevens als het achterliggende bedrijventerrein. Zo wordt geïnvesteerd door grote bedrijven als Bol.com, Jysk en BESTSELLER in grote distributiecentra. 

Meer informatie over de inschrijving, het terrein of de haven kan men vinden op de site van Flevokust Haven . Belangstellenden kunnen inschrijven bij Provincie Flevoland via linda.ludekuse@flevoland.nl  conform de voorwaarden genoemd in de biedingsleidraad. Ook is meer informatie op te vragen via de mail van Linda Ludekuse. 

(Bronnen: Provincie Flevoland, Flevokust Haven) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.04.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights