Bus bij zonsondergang (© prov Flevoland)

Eind maart gaf provincie Flevoland reeds aan dat per 14 april de dienstregeling van de bussen in Flevoland (exclusief Almere) zou gaan wijzigen, waardoor – volgens de provincie – de dienstregeling betrouwbaar zou worden. Op het moment van schrijven gaf Flevoland aan dat er nog teveel onverwachte rituitval optrad. De nieuwe dienstregeling zal tot 15 december 2024 gaan duren. 

RRReis 
Volgens de vervoerder is RRReis het overkoepelende merk voor het regionale openbaar vervoer voor de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel. Men schrijft de naam met 3 maal de letter ‘R’ in de naam RRReis. Het wordt verzorgd door vervoerder EBS. 

Deze naam staat voor de samenwerking van de 3 provincies die verantwoordelijk zijn voor het regionale openbaar vervoer. Drie maal een ‘rollende R‘ zou het merk dynamisch en actief maken, waardoor het voor snelheid zou staan. 

Aangepaste en tijdelijke dienstregeling
RRReis heeft gemeld dat vanaf 14 april in Flevoland, Midden-Overijssel en Veluwe Noord een aangepaste dienstregeling van toepassing is. De opzet is dat er minder bussen zullen rijden, maar wel regelmatig. Hierdoor kan men het personeelstekort opvangen en wordt voorkomen dat ritten onverwacht uitvallen.  

Stadslijnen Lelystad 
Lijn 3 is een nieuwe stadslijn die 7 dagen per week elk half uur rijdt tussen Station Centrum en Batavia Stad. De lijnen 5 (Station – Lelycentre) en 8 (Station – Hollandse Hout) gaan in de daluren op werkdagen (tussen 9.00 en 14.00) en op zaterdag een uurdienst rijden. 

Van lijn 7 (Station – Aviodrome) zullen een aantal ritten rond 9 en 18.00 uur vervallen. De lijn zal in de spits 2 keer per uur rijden, in de daluren en in de vroege avond 1 keer per uur. Lijn 11 (Station – Lelystad-Haven) komt te vervallen. 

Lijn 1 (Station – Lelystad-Haven) wordt in de avonduren uitgebreid. Hierdoor zal tussen het Station en Lelystad-Haven van maandag tot en met zaterdag de gehele dag een halfuursdienst worden. Lijn 13 (Station – Batavia Stad) is vervallen, de dienst is overgenomen door lijn 3. 

Regionaal in combinatie met Lelystad 
De SnelRRReis 207 zal vanaf 14 april op Lelystad Station worden geknipt in 2 lijnen. Hierbij zal lijn 207 van Lelystad-Station naar Harderwijk rijden. Tevens zal lijn 3 van Lelystad-Station naar Batavia Stad rijden. 

In Lelystad zal de route worden aangepast naar de Larserdreef en Middendreef om vertraging bij het ziekenhuis te voorkomen. De tijdstippen blijven op werkdagen het meest hetzelfde.Tussen Lelystad-Station en Batavia Stad zal lijn 3 gedurende de hele week elk half uur rijden.   

Lijn SnelRRReis 218 (Urk – Lelystad) heeft de vertrektijden aangepast, zodat er een goede aansluiting op de Intercity van / naar Almere en Amsterdam is in Lelystad. Meer ritten van SnelRRReis 214 (Steenwijk – Lelystad) zullen stoppen bij de halte Nagele-Domineesweg. Hierdoor ontstaan meer reismogelijkheden. De lijn wordt vanaf 21 uur een 8-persoonsbus. 

(Bronnen: RRReis, Omroep Flevoland, lelystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency /14.04.2024 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights