Attack vehicles WCK (© Imemc News)

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Vrijdag 05.04.2024 
Israëlische drone-aanvallen zijn opzettelijk gericht op zeven internationale hulpverleners

Liefdadigheidspersoneel uit Australië, Groot-Brittannië, Palestina, Polen, de VS en Canada werden maandag gedood bij wat volgens ooggetuigen opzettelijke drone-aanvallen door het Israëlische leger waren. De liefdadigheidsinstelling World Central Kitchen (WCK) verdeelt voedsel dat per boot en over land wordt ontvangen. Drie goed gemarkeerde voertuigen verlieten het Deir al-Balah-magazijn in centraal Gaza toen Israëlische drones het eerste aanvielen, een paar minuten later het tweede en een paar minuten later het derde voertuig.
Sinds 7 oktober zijn minstens 195 hulpverleners vermoord, samen met bijna 33.000 Palestijnen, waaronder meer dan 13.000 kinderen.

Het Israëlische leger gebruikt kunstmatige intelligentie om Palestijnen te bombarderen

Een nieuw rapport van +972Mag en Local Call, twee Israëlische persbureaus, onthulde dat Israëlische strijdkrachten sinds 7 oktober een nieuw AI-instrument genaamd ‘Lavender’ gebruiken om sinds 7 oktober tienduizenden Palestijnen in Gaza te vermoorden.
Het Israëlische persbureau sprak met Israëlische inlichtingenfunctionarissen, die op voorwaarde van anonimiteit spraken. “Volgens zes Israëlische inlichtingenofficieren, die allemaal in het leger hebben gediend tijdens de huidige oorlog tegen de Gazastrook en uit de eerste hand betrokken waren bij het gebruik van AI om doelwitten voor moordaanslagen te genereren, heeft Lavendel een centrale rol gespeeld in de ongekende bombardementen. van de Palestijnen, vooral tijdens de eerste stadia van de oorlog. Volgens de bronnen was de invloed ervan op de operaties van het leger zelfs zo groot dat ze de resultaten van de AI-machine feitelijk behandelden ‘alsof het een menselijke beslissing was.’”

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Tulkarm

Vrijdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood en twee ontvoerd in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van de stad Tulkarm, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
Medische bronnen in het Thabet Thabet Governmental Hospital in Tulkarm hebben bevestigd dat een scherpschutter van het Israëlische leger Saed Abu ‘Alawiyya heeft gedood terwijl hij op het dak van zijn huis stond.
Ze voegden eraan toe dat Palestijnse medici Saed met spoed naar het ziekenhuis brachten, maar dat hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen ondanks alle pogingen om zijn leven te redden.

Israëlische soldaten vermoorden een Palestijn in Jenin

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn vermoord in de stad Ya’bad, ten zuiden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat de soldaten As’ad Essam Al-Qoneiri, 28, hebben gedood.
De gedode voormalige politieke gevangene werd vermoord nadat Israëlische undercover soldaten een huis hadden omsingeld en hem hadden neergeschoten.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten As’ad bloedend verlieten zonder enige medische hulp totdat hij bezweek aan zijn wonden nadat ze weigerden toe te staan dat Palestijnse medici hem bereikten.

Israëlische officieren doden een Palestijn nabij Qalqilya

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijn gedood die naar verluidt vier Israëlische officieren had verwond bij een ram- en steekaanval, ten noorden van Qalqilya, in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank.
De gedode Palestijn is geïdentificeerd als Wahab Shbeita, 26, uit de stad Tira nabij Kfar Saba in het centrale district.
Nadat hij zijn identiteit had bevestigd, vielen tientallen politieagenten en een Israëlische binnenlandse veiligheidsagent zijn huis binnen en plunderden het.
De Israëlische politie zei dat haar agenten een controlepost hadden opgezet om te zoeken naar gestolen voertuigen in het gebied toen het incident plaatsvond, maar voegde eraan toe dat het voertuig van Wahab legaal was en dat wat er gebeurde een ‘ramaanval gericht op de politie’ was.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen in Jenin

Palestijnse medische bronnen hebben bevestigd dat een jonge man bezweken is aan ernstige verwondingen die hij afgelopen zaterdag opliep toen het Israëlische leger de stad Qabatia, ten zuiden van de stad Jenin in het noorden van de West Bank, binnenviel en een kind doodde.
Fawwaz Hammad, de directeur van het Ar-Razi-ziekenhuis in Jenin, bevestigde de dood van Rabea Faisal Zakarna, 20, uit Qabatia.
Hij voegde eraan toe dat de soldaten Rabea met scherp vuur hadden neergeschoten, waardoor hij ernstige verwondingen opliep, voordat hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht en een operatie onderging, maar in kritieke toestand bleef totdat hij aan zijn verwondingen bezweek.

Israëlische soldaten vernietigen infrastructuur in vluchtelingenkamp in Tubas

Woensdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen, waaronder gepantserde bulldozers, het vluchtelingenkamp Al-Far’a binnen, ten zuiden van Tubas in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank, en veroorzaakten grote schade aan de infrastructuur.
Medici verzekerden dat ten minste twee gepantserde Israëlische militaire bulldozers, vergezeld van vele voertuigen, het vluchtelingenkamp zijn binnengevallen vanuit het gebied van de militaire wegversperring van Al-Hamra.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten vervolgens huizen bestormden en daken bezetten om te gebruiken als vuurposten voor hun scherpschutters, terwijl de bulldozers door de straten en steegjes van het vluchtelingenkamp raasden.

Euro-Med: doden van uitgehongerde Palestijnen, aanvallen van hulpvrachtwagens, doelbewust Israëlisch beleid

Een nieuw rapport van de Euro-Med Human Rights Monitor met de titel “Het doden van uitgehongerde Palestijnen en het aanvallen van hulpvrachtwagens: een doelbewust Israëlisch beleid om de hongersnood in de Gazastrook te versterken” onthult de moord op 563 Palestijnen en de verwonding van nog eens 1.523 als gevolg van Israëls aanvallen op wachtende mensen voor hulp, distributiecentra en werknemers die verantwoordelijk zijn voor het organiseren, beschermen en distribueren van hulp.
Het gebruik van honger als wapen is vanaf de eerste dag van de oorlog een officieel politiek besluit geweest, zoals verklaard door de Israëlische minister van Defensie, en werd in geïntegreerde fasen geïmplementeerd.

Leger gebruikt drones om gasbommen te droppen in Al-Aqsa Moskee

Vrijdagochtend gebruikten Israëlische soldaten drones om gasbommen af te werpen op moslims op de binnenplaatsen van de Al-Aqsa Moskee, in de bezette hoofdstad Jeruzalem, op de West Bank, waarbij veel gewonden vielen, en er acht werden ontvoerd.
De soldaten vielen de gelovigen aan die zich verzamelden in het gebied tussen de Rotskoepel en de Al-Qibli Moskee in het Al-Aqsa-compound voordat ze uit solidariteit met Gaza zongen en tegen de genocide in de kustenclave.
De soldaten gebruikten een drone om gasbommen op de moslims te laten vallen, waardoor velen te lijden kregen onder de gevolgen van het inademen van traangas

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 05.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights