Al Shifa Ziekenhuis

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 01.04.2024 
Dag 178: “Al-Shifa Ziekenhuis veranderd in ‘slachthuis’ door Israëlische militairen”

Op maandag, dag 178 van de Israëlische aanval op de Gazastrook, trokken Israëlische troepen zich uiteindelijk terug uit Gaza’s grootste ziekenhuis, het Al-Shifa Ziekenhuis, nadat ze het ziekenhuis veertien dagen hadden bezet. De eerste scènes die vanuit het ziekenhuis werden onthuld in de nasleep van de twee weken durende overname door Israël laten zien dat de soldaten het ziekenhuis veranderden in wat volgens ooggetuigen een ‘slachthuis’ was. Honderden dode lichamen, waarvan vele half in ontbinding zijn en met afgehakte ledematen, liggen verspreid over het ziekenhuisterrein en in verschillende kamers en afdelingen van het ziekenhuis.
Ook maandag meldde Al-Jazeera dat twee Palestijnen werden gedood en anderen gewond raakten als gevolg van een Israëlische beschieting die gericht was op een auto in het vluchtelingenkamp Nuseirat in de centrale Gazastrook.

Dag 177: “82 Palestijnen gedood, 96 gewond door Israëlisch bombardement”

Op zondag, dag 177 van Israëls aanval op Gaza, werden tientallen Palestijnen gedood en gewond door een reeks Israëlische luchtaanvallen op verschillende delen van de Gazastrook.
In Deir al-Balah, in centraal Gaza, lieten Israëlische troepen een bom vallen op een tent die onderdak bood aan gedwongen ontheemde Palestijnen en journalisten op het terrein van het Al-Aqsa Ziekenhuis in centraal Gaza. 
In het al-Shati-kamp, ten westen van Gaza-Stad vlakbij de kust, werden zondag twee burgers gedood en raakten anderen gewond als gevolg van Israëlische beschietingen. Volgens lokale bronnen werden burgers gedood en raakten ongeveer tien anderen gewond bij beschietingen op burgers in het strandkamp.

Dag 176 Update: “Leger doodt opnieuw Palestijnen in afwachting van humanitaire hulp” 

Op zaterdag, dag 176 van de aanhoudende Israëlische genocidale aanvallen op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, doodde en verwondde het Israëlische leger tientallen Palestijnen, waaronder velen die op hulp wachtten bij het knooppunt Koeweit in Gaza-Stad.
Ooggetuigen zeiden dat het Israëlische leger granaten en tientallen scherpe kogels heeft afgevuurd op tientallen Palestijnen die zich hadden verzameld op het kruispunt Koeweit in de wijk Zeitoun, ten zuidoosten van Gaza-Stad, in afwachting van hulpvrachtwagens.
Ze voegden eraan toe dat het Israëlische leger meer dan zeventien Palestijnen doodde en minstens dertig gewond raakte, waaronder veel kinderen.

Dag 176: “Voortdurende genocide, Israëlische raketten doden tientallen in Gaza”

Op zaterdag, dag 176 van de aanhoudende genocide, ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de verwoeste, belegerde en uitgehongerde Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen, waaronder vrouwen en kinderen, en nog veel meer gewond raakten.
Het leger vuurde spervuur van raketten en granaten af op veel gebieden in de Gazastrook, vooral in de gebieden Mighraqa en Az-Zahra, in het noordelijke deel van het centrale district van Gaza, naast veel gebieden ten oosten van Khan Yunis, in het zuiden van Gaza, en de zuidelijke delen van Gaza-Stad, terwijl de Israëlische marine tientallen raketten afvuurde op veel gebieden nabij de kust van Nusseirat in centraal Gaza.
Bovendien ging het leger door met het bedraden en tot ontploffing brengen van alle huizen en gebouwen rondom het Nasser Medisch Centrum in Khan Yunis.

Dag 175 Update: “Voortdurende bloedbaden in verschillende delen van de Gazastrook”

Vrijdag zette het Israëlische bezettingsleger zijn bombardementen op verschillende delen van de verwoeste en verwoeste Gazastrook voort, waarbij raketten en granaten werden afgevuurd op huizen, straten en steegjes, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
In Sheja’eyya, ten oosten van Gaza-Stad, vuurde het leger een granaat af op het huis van een journalist, Mahmoud Oleywa, waarbij minstens drie Palestijnen om het leven kwamen en velen gewond raakten.
Ook werden een moeder en haar zes kinderen gedood en raakten veel Palestijnen gewond toen het leger een raket afvuurde op een huis nabij het Shifa Medical Center, ten westen van Gaza-Stad.

Dag 175: “Voortdurende bombardementen doden tientallen mensen in Gaza”

Op vrijdag, dag 175 van de Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, doodde het Israëlische leger tientallen Palestijnen, waaronder kinderen, en verwondde nog veel meer mensen in verschillende delen van de Gazastrook.
Hevige vuurgevechten vonden plaats in verschillende delen van de Gazastrook, vooral in Gaza-Stad en in Khan Yunis, te midden van uitgebreide Israëlische bombardementen en beschietingen, aan de overkant van de kustenclave.
Het Israëlische leger vuurde ook tientallen raketten en granaten af op verschillende delen van de Gazastrook, vooral in centraal Gaza en Gaza-Stad.

Dag 175 Update: “Israëlische raketten doden tientallen in Gaza”

Donderdag ging het Israëlische leger door met het bombarderen en beschieten van verschillende delen van de verwoeste Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen werden gedood en gewond, waaronder veel vrouwen en kinderen.
In Jabalia, in het noorden van Gaza, vuurde het leger een raket af op een moskee, waarbij één vrouw om het leven kwam en veel Palestijnen gewond raakten.
Medische bronnen zeiden dat twaalf Palestijnen werden gedood en velen gewond raakten, waaronder vrouwen en kinderen, toen het leger een raket afvuurde op een huis voor de familie Moammar, ten zuiden van Khan Yunis, in het zuidelijke deel van de Gazastrook.
Medische bronnen hebben de dood bevestigd van een kind (6 jaar) in het Kamal Adwan Ziekenhuis in het noorden van Gaza, als gevolg van ernstige ondervoeding en het gebrek aan medische benodigdheden.

Israëlische soldaten doden een Palestijns kind nabij Jenin

Eerder zaterdag vielen Israëlische soldaten de stad Qabatia binnen, ten zuiden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, doodden een Palestijns kind en verwondden twee jonge mannen, waarvan één ernstig, nadat ze hen met scherp hadden neergeschoten.
Mediabronnen zeiden dat undercover Israëlische soldaten de stad infiltreerden voordat veel militaire voertuigen de stad vanuit verschillende richtingen binnenvielen.
Ze voegden eraan toe dat het leger veel huizen bestormde en plunderde en scherpschutters op de daken zette, vooral in de wijk Zakarna en in de buurt van het Al-Hisba-gebied, wat tot protesten leidde.

Soldaten verwonden een Palestijns kind nabij Hebron

Vrijdagavond verwondden Israëlische soldaten een Palestijns kind en zorgden ervoor dat tientallen inwoners leden onder de gevolgen van het inademen van traangas in de stad Beit Ummar, ten noorden van Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de soldaten de stad waren binnengevallen, vooral de wijk Tahta, en een kind van 13 hadden aangevallen terwijl ze naar zijn huis liepen.
De bronnen voegden eraan toe dat het kind verwondingen opliep aan zijn sleutelbeen en andere delen van zijn lichaam voordat Palestijnse medici hem met spoed naar een plaatselijke kliniek brachten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 01.04.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights