Injured in Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 28.03.2024 
Dag 170: “Nog meer ziekenhuis invasies, bloedbaden, verkrachtingen – en UNRWA verboden in het noorden –”  

Nu worden drie ziekenhuizen in Gaza belegerd, en er komen gruwelijke verhalen naar buiten; Israël verbiedt alle hulpleveringen van de UNRWA in het noorden van Gaza, nu de hongersnood dichterbij komt; seksueel geweld tegen vrouwen in Gaza wordt te weinig gerapporteerd, zeggen VN-rapporteurs; bij weer een meelbloedbad komen minstens twintig mensen om het leven; NGO’s zetten de Biden-administratie onder druk om eerlijk met Israël in gesprek te gaan over de naleving van de internationale wetgeving; Palestijnse kinderen in de gevangenis; De VS impliceert dat consequenties mogelijk zijn als Israël Rafah aanvalt.
Andalou Agency meldt: Nu het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad al bijna een week brutaal wordt belegerd, meldde de Palestijnse Rode Halve Maan zondag dat Israëlische troepen het Nasser Medical Complex en het Al-Amal-ziekenhuis in Khan Younis in de zuidelijke Gazastrook hebben bestormd. 

Dag 7 van de ziekenhuisovername: verkrachtingen, executies, marteling

Nu de Israëlische militaire overname van het Al-Shifa Ziekenhuis de tweede week ingaat, hebben degenen die zijn vrijgelaten, evenals de 45 huizen rondom het ziekenhuis die gedwongen werden te evacueren, aangrijpende getuigenissen afgelegd van Israëlische troepen die moorden, mishandeling, vernedering, het strippen, martelen en massaal executeren van Palestijnse patiënten, medisch personeel en burgers die in het ziekenhuis werden ondergebracht.
Dit is de tweede keer tijdens de 171 dagen durende Israëlische invasie van Gaza dat troepen het Al-Shifa-ziekenhuis zijn binnengedrongen en patiënten, artsen en burgers hebben aangevallen die zich in het ziekenhuis hadden schuilgehouden. De eerste keer dat ze het ziekenhuis binnenvielen, maakte het Israëlische leger veel valse beweringen, zoals een belachelijke bewering dat het ziekenhuis werd gebruikt als ‘hoofdkwartier’ voor gewapende verzetsstrijders van Hamas.

Rapport: Israël blijft de uitspraak van het ICJ over Gaza schenden

In de loop van de twee maanden die volgden op de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof (ICJ), hield Israël zich niet aan het bevel en bleef het genocide plegen tegen het Palestijnse volk in de Gazastrook. De genocide is aan de gang sinds 7 oktober 2023, te midden van een totaal gebrek aan verantwoordelijkheid en een volledig internationaal onvermogen om het Palestijnse volk tegen de misdaad te beschermen.
Israël heeft in sommige gevallen zelfs meer schendingen begaan dan in de tijd voorafgaand aan de uitspraak van het Hof.
Een onlangs uitgebracht rapport van Euro-Med Human Rights Monitor met de titel ‘Twee maanden na de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof over Gaza: escalatie van genocide en afwezigheid van verantwoording’ bevat documentatie van Israëls voortdurende genocide tegen het Palestijnse volk in de Gazastrook. Het rapport onderzoekt het gebrek aan reactie van Israël op de uitspraak van het Hof, dat Israël beval zes voorlopige maatregelen te nemen.

Leger doodt drie Palestijnen en vernietigt infrastructuur in Jenin

Eerder woensdag doodden Israëlische troepen een Palestijnse jongeman nadat ze hem met scherp vuur hadden neergeschoten, en vermoordden ze twee jonge mannen, nadat ze een raket vanaf een drone op hen hadden afgevuurd, in het vluchtelingenkamp Jenin, in de stad Jenin in het noorden van de West Bank, waarbij zeven Palestijnen gewond raakten en de infrastructuur werd vernietigd.
Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid heeft bevestigd dat het Israëlische leger nu drie Palestijnen in Jenin heeft gedood, nadat het er eerder één had gedood.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat een Israëlische militaire drone een raket afvuurde op verschillende jonge mannen in de wijk Damj in het vluchtelingenkamp Jenin.
Het identificeerde de gedode jonge mannen als Hamza Ar’arawi, 27, uit het vluchtelingenkamp Al-Ein in de stad Nablus in het noorden van de West Bank, en Mohammad Nasser Sabti, 19, uit het vluchtelingenkamp Jenin.

Een vierde Palestijn stierf door de Israëlische aanval op Jenin

Woensdagavond bezweek een Palestijnse jongeman aan zijn kritieke verwonding als gevolg van de Israëlische dronebombardementen op het vluchtelingenkamp Jenin op woensdagochtend.
Volgens medische bronnen in het Ibn Sina-ziekenhuis werd de dood aangekondigd van Walid Louay Walid Al-Osta, 19 jaar oud, een inwoner van de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
Al-Osta bezweek aan kritieke verwondingen die hij woensdagochtend opliep, toen een gewapende Israëlische drone een raket afvuurde op een groep jonge mannen voor een huis in de wijk Al-Damj in het kamp Jenin.

Soldaten schieten een Palestijnse vrouw neer nabij Nablus

Dinsdagavond vielen Israëlische soldaten het dorp Burka binnen, ten noordwesten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en schoten een jonge Palestijnse vrouw neer.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de soldaten de dorpen vanuit verschillende richtingen binnenvielen en de 31-jarige vrouw met scherp in de schouder schoten, voordat Palestijnse medici haar met spoed naar een ziekenhuis in Nablus brachten.
De PRCS voegde eraan toe dat de vrouw werd neergeschoten terwijl ze in haar huis was toen het leger het dorp binnenviel en tijdens de daaropvolgende protesten willekeurig scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurde.

Israëlische soldaten schieten een Palestijn neer in Nablus

Dinsdagochtend vielen veel Israëlische militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Balata binnen, ten oosten van Nablus in het noordelijke deel van de bezette West Bank, voordat de soldaten een jonge man neerschoten.
Ahmad Jibril, de woordvoerder van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, zei dat de soldaten een jonge man met scherp in zijn been hadden geschoten.
Hij voegde eraan toe dat de PRCS-medici zich naar het gebied haastten en de gewonde jongeman naar een ziekenhuis in Nablus brachten.

Israëlische strijdkrachten schieten 2 Palestijnen neer en ontvoeren er 6 nabij Bethlehem

Dinsdag schoten Israëlische troepen twee Palestijnse jonge mannen neer en ontvoerden er zes, waaronder een kind, in het gouvernement Bethlehem in de zuidelijke bezette West Bank.
Dinsdag vóór zonsopgang vielen Israëlische troepen verschillende huizen van Palestijnen binnen in de stad Al-Khader, ten zuidwesten van Bethlehem.
Ondertussen bestormde het leger de stad Beit Fajjar, ten zuidwesten van Bethlehem, brak in en doorzocht de huizen van Ali Issa Ali Taqatqa, 25, Ahmed Khaled Issa Taqatqa, 26, en het kind, Muhammad Amjad Nassar Taqatqa, 16, voordat ze hen ontvoerden.

Soldaten schieten vier Palestijnen neer, waarvan één ernstig, nabij Jenin

Eerder op woensdagochtend vielen verschillende Israëlische militaire voertuigen de stad Qabatia binnen, ten zuiden van Jenin in het noordelijke deel van de bezette West Bank, en schoten vier Palestijnen neer, waaronder één die ernstige verwondingen opliep.
Lokale bronnen zeiden dat verschillende legervoertuigen de stad binnenvielen voordat de soldaten huizen bestormden en plunderden.
Ze voegden eraan toe dat veel Palestijnen tegen de invasie protesteerden, voordat de soldaten met scherp schoten, waarbij vier jonge mannen gewond raakten, waaronder één die levensbedreigende verwondingen opliep nadat de soldaten hem in de borst hadden geschoten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 28.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights