Day 170 of the attack on Gaza by zionist terrorists

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Maandag 25.03.2024 
Israëlische kolonist steekt een Palestijnse buschauffeur neer nabij Ramallah

Zondagavond stak een illegale Israëlische kolonist een Palestijnse buschauffeur neer terwijl hij dienst had in de illegale kolonie ‘Modi’in Ilit’, gebouwd op onteigend Palestijns land, ten noordwesten van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een Israëlische kolonist de jongeman, Ahmed Abu Al-Hawa, aanviel met een mes, waarbij hij verwondingen veroorzaakte waarvoor de Palestijnse jongeman naar het ziekenhuis werd vervoerd.
Bij Palestijnen die aanvallen proberen uit te voeren op Israëlische kolonisten of soldaten daarentegen, schiet het bezettingsleger gewoonlijk de beschuldigde aanvaller neer, waarbij hij vaak wordt gedood, in plaats van hem te arresteren.

Palestijn sterft aan ernstige verwondingen opgelopen bij Nablus

Vrijdag bevestigden medische bronnen de dood van een jonge man uit de stad Beita, ten zuiden van de stad Nablus in het noorden van de West Bank, aan ernstige verwondingen die hij in augustus vorig jaar, 2023, had opgelopen.
De bronnen identificeerden de jongeman als Ameed Ghaleb Sa’id Jaghoub, uit Beita, en voegden eraan toe dat de soldaten hem beschoten toen ze de stad in augustus 2023 binnenvielen.
De jongeman onderging een operatie en bleef in kritieke toestand op de Intensive Care totdat hij bezweek aan zijn verwondingen.
Het is de moeite waard te vermelden dat Ameed op 21 augustus 2023 door een scherpschutter van het Israëlische leger in het hoofd werd geschoten. Hij liep ernstige verwondingen en hersenbloedingen op, omdat de kogel ook zijn schedel doorboorde.

Israëlische strijdkrachten executeren een Palestijn nabij Ramallah

Israëlische raketten executeerden vrijdag een Palestijnse man na een langdurig vuurgevecht, terwijl zeven soldaten gewond raakten, nabij de stad Deir Ibzi’, ten westen van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Mediabronnen meldden dat de jongeman, Mujahid Barakat Mansour, 32, uit Deir Ibzi’, vrijdag vóór zonsopgang het vuur opende op een bus met illegale Israëlische kolonisten nabij de nederzetting ‘Dolev’.
Israëlische troepen snelden ter plaatse en voerden een zoektocht naar de schutter uit, terwijl er hevig vuurgevecht volgde, waarbij minstens acht bezettingssoldaten gewond raakten.

Israëlisch leger doodt een Palestijn, verwondt er twee, nabij Jericho

Donderdagavond werd een Palestijnse jongeman neergeschoten en gedood door Israëlische troepen, en twee anderen raakten gewond in het vluchtelingenkamp Aqabat Jaber, ten zuiden van Jericho in de Jordaanvallei.
Volgens Nasser Anani, de directeur van het Jericho-ziekenhuis, arriveerde Ibrahim Abdel Rahim Faris Qatash in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat soldaten hem met scherp in het hoofd hadden geschoten, voordat hij aan zijn verwondingen bezweek.
Anani voegde eraan toe dat een jonge man in de bovenste ledematen werd geschoten en dat een vrouw granaatscherven opliep door scherpe granaten.

Palestijnse jongeman sterft aan zijn verwondingen in Jenin

Donderdagavond bezweek een Palestijnse jongeman aan ernstige verwondingen na een Israëlische drone-aanval op woensdagavond in de stad Jenin in het noorden van de West Bank.
Mediabronnen zeiden dat Muhammad Mamoun Hawashin, 28, stierf als gevolg van ernstige verwondingen die hij opliep toen een gewapende Israëlische drone een raket afvuurde op een civiel voertuig in Jenin.
Woensdagavond voerden Israëlische troepen een drone-aanval uit op een Palestijns voertuig, waarbij drie jonge mannen omkwamen en Hawashin ernstig gewond raakte in de stad Jenin in het noorden van de West Bank.

Israëlische soldaat doodt een 63-jarige Palestijn nabij Bethlehem

Een Israëlische reservist heeft donderdag een drieënzestigjarige Palestijnse man doodgeschoten nabij de illegale ‘Elazar’-kolonie, ten zuidwesten van Bethlehem in de zuidelijke bezette West Bank.
Donderdagochtend hebben Israëlische troepen een Palestijnse man gedood in de buurt van de illegale ‘Elazar’-kolonie, gebouwd op onteigende Palestijnse gronden ten zuidwesten van Bethlehem.
Mediabronnen zeiden dat Sameh Mohammad Abd al-Ra’i Zaytoun, 63, uit de stad Hebron, een Palestijnse taxi verliet bij een busstation in de buurt van de Israëlische kolonie, terwijl een reservist hem met scherpe munitie neerschoot.

Israëlische soldaten doden een Palestijn in Ramallah

Donderdagochtend hebben Israëlische soldaten in het vluchtelingenkamp Al-Am’ari en de stad Al-Bireh, in het centrale deel van de bezette West Bank, een Palestijn gedood en minstens twee gewond.
Mediabronnen zeiden dat verschillende militaire voertuigen het vluchtelingenkamp Al-Am’ari, ten oosten van de stad Ramallah, waren binnengevallen, wat tot protesten leidde, voordat de soldaten vele scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels en gasbommen afvuurden.
Ze voegden eraan toe dat de soldaten de 18-jarige Mohammad Abdul-Karim Ziad Salhiyya hadden gedood nadat ze hem met een kogel in zijn hoofd hadden geschoten.

Israëlische leger vermoordt vier Palestijnen in Tulkarm

Eerder op donderdag vermoordde het Israëlische leger twee jonge Palestijnse mannen nadat ze een raket op hen hadden afgevuurd vanaf een drone in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarem in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, voordat tientallen militaire voertuigen de stad en het  vluchtelingenkamp binnenvielen. Israëlische troepen doodden twee extra Palestijnse jonge mannen in het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarm, tijdens een tien uur durende inval.
Medische bronnen maakten de dood bekend van de jonge mannen, Ahmad Marwan Mohammad Abu Ali, 22, en Abdullah Mahmoud Al-Qaisi, 20, nadat de bezettingstroepen hen met scherpe munitie hadden neergeschoten.

DCI: Israëlische troepen schieten en verlammen Palestijnse kinderen op de bezette West Bank 

Twee kinderen zijn door Israëlische troepen neergeschoten en verlamd achtergelaten op de noordelijke bezette West Bank.
De 17-jarige Amr Sweidan werd op 13 februari door Israëlische troepen in de nek geschoten in Azzoun, een Palestijnse stad in de buurt van Qalqilya op de noordelijke bezette West Bank, volgens documentatie verzameld door Defense for Children International – Palestine. Een Israëlisch militair voertuig ramde Amr en een andere jonge man terwijl ze op een elektrische fiets reden, waardoor ze tegen de grond sloegen. De jongeman vluchtte, terwijl een Israëlische soldaat Amr met de deur van het voertuig sloeg toen hij probeerde op te staan. Vervolgens schoot een Israëlische soldaat op de voorpassagiersstoel van het voertuig Amr van dichtbij neer terwijl hij op de grond lag. Amr bloedde ongeveer vijf minuten op de grond toen een Israëlische soldaat zijn hand op zijn wond legde en tegen hem zei: “Sterf, sterf!”

Dag 171: “Belegering van ziekenhuis gaat door; tientallen doden door Israëlische bommen”

Israëlische troepen hebben maandag hun bombardementen op burgergebieden in het noorden, midden en zuiden van Gaza voortgezet, voor de 171e dag op rij van wat veel wereldleiders en het Internationaal Gerechtshof een genocide hebben genoemd. De Israëlische belegering van het Al-Shifa Ziekenhuis ging de zevende dag op rij in, met berichten over marteling, massa-executies, verkrachting en ontheiliging van de lichamen van vermoorde Palestijnen.
Het dodental is in de afgelopen 171 dagen opgelopen tot 32.226 doden en 74.518 gewonden.
Lokale bronnen hebben gemeld dat Israëlische troepen nu het Al-Amal Ziekenhuis en het Al-Nasser Ziekenhuis in Khan Yunis, in het zuiden van Gaza, belegeren.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 25.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights