Hongersnood Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Woensdag 20.03.2024 
Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn nabij Bethlehem

Israëlische troepen hebben dinsdag een Palestijnse man doodgeschoten die ervan werd beschuldigd een schietaanval te hebben uitgevoerd nabij de Gush Etzion Junction, ten zuidwesten van Bethlehem op de zuidelijke West Bank.
Mediabronnen zeiden dat een Palestijnse man dinsdagmiddag naar verluidt twee Israëlische soldaten heeft neergeschoten tussen de illegale kolonie “Migdal Oz” en de Gush Etzion Junction, gelegen op Palestijns grondgebied ten zuidwesten van Bethlehem.
Er werd aan toegevoegd dat de vermeende schutter het vuur opende op de soldaten, waarbij hij twee van hen verwondde, waarvan één ernstig, voordat ze hem neerschoten en hem bloedend op de grond achterlieten.
Het leger nam het lichaam van de gedode man in beslag, geïdentificeerd als Ziad Farhan Diab Hamran, 31, een inwoner van het dorp Al-Hashimiya, ten westen van Jenin op de noordelijke West Bank.

Israëlische kolonisator doodt een Palestijn nabij Nablus

Een Palestijnse man werd dinsdag gedood, nadat illegale Israëlische kolonisten een gemeenschap ten zuidoosten van Nablus in de noordelijke bezette West Bank hadden aangevallen.
Een illegale Israëlische kolonist heeft dinsdag een Palestijnse man doodgeschoten terwijl hij voor zijn huis in de stad Aqraba, ten zuidoosten van Nablus, was.
Mediabronnen zeiden dat een groep kolonisten, onder bescherming van het leger, burgers in Khirbet al-Tawil, ten oosten van Aqraba, aanviel, terwijl lokale Palestijnen arriveerden om hen te confronteren.
De kolonisten openden het vuur met scherpe munitie en schoten Fakher Bassem Bani Jaber, 43, neer terwijl hij voor zijn huis stond.

Palestijnse gevangene sterft in Israëlisch detentiecentrum

Het Palestijnse Comité voor Gedetineerden heeft zondag de dood bevestigd van een gedetineerde uit de Negev, kort nadat hij van de Israëlische gevangenis Eshil naar een Israëlisch ziekenhuis was overgebracht.
De commissie stelde dat de 26-jarige gedetineerde Jom’a Abu Ghneima in januari 2024 gevangen werd genomen, voordat hij naar een verhoorcentrum werd overgebracht.
Het voegde eraan toe dat Jom’a slechts vijf dagen eerder vanuit zijn eenzame opsluitingscel naar een Israëlisch ziekenhuis was overgebracht en zondag dood werd verklaard.
Israël heeft, vanwege zijn beleid van marteling en het opleggen van erbarmelijke levensomstandigheden aan de gevangenen en het ontzeggen van toegang tot onmiddellijke zorg, geen informatie vrijgegeven over de oorzaken van zijn dood.

De belangenbehartiger van Euro-Med Monitor bij de HRC: “Israël heeft mijn hele familie in Gaza vermoord”

“Laat mijn familie niet tevergeefs sterven”, zei Ahmed al-Naouq, de belangenbehartiger van Euro-Med Monitor, maandag in een mondelinge verklaring tijdens de 55e zitting van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Al-Naouq, die 21 leden van zijn familie verloor bij een Israëlische luchtaanval op het huis van zijn familie in Gaza, riep de Raad en zijn lidstaten op om de daders verantwoordelijk te houden voor de tragedie, die dient als “een microkosmos van de gruwel die is aangedaan. de gevangengenomen bevolking van Gaza.”
“Een paar maanden geleden zat ik voor u als vertegenwoordiger van Euro-Med Monitor om te spreken voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen in het Midden-Oosten. Maar vandaag zit ik voor jullie en vertegenwoordig ik mezelf, aangezien ik het slachtoffer BEN”, zei al-Naouq.

Artsen zonder Grenzen: Situatie in Gaza Catastrofaal

Artsen Zonder Grenzen (Médecins Sans Frontières) zei in haar X-verslag dat de situatie van de Palestijnen in de Gazastrook “catastrofaal is en dat woorden niet kunnen beschrijven.”
Onder verwijzing naar haar medewerker in het noorden van Gaza, Loay Harb, zei Artsen zonder Grenzen dat de Palestijnen leven zonder voedsel, elektriciteit, internetverbinding, water, voedsel en meel, wat leidt tot meer instabiliteit en lijden voor de burgers.
Harb, een van de slechts vier overgebleven AZG-medewerkers in Gaza-stad, zei: “We staan voor zeer moeilijke tijden, onder beleg, armoede en hongersnood”, en voegde eraan toe dat de “medische omstandigheden van de patiënten in de Gazastrook erg moeilijk zijn.” en dat medische centra niet genoeg bedden en ruimtes met medische benodigdheden hebben.
In de afgelopen 24 uur, dag 163 van zijn aanval op Gaza, heeft Israël in verschillende delen van de Gazastrook meer dan 92 Palestijnen gedood en minstens 130 gewonden, voornamelijk vrouwen en kinderen.

Dag 163: “Israëlische aanval op Gaza: 63 Palestijnen gedood” 

Op zondag, dag 163 van de voortdurende Israëlische aanval op de bevolking van Gaza, is het dodental in de Gazastrook gestegen tot 31.553 martelaren, van wie de meerderheid kinderen en vrouwen zijn, sinds het begin van de Israëlische bezettingsagressie op de zevende van oktober, en het aantal gewonden sinds het begin van de agressie 73.546 heeft  bereikt, terwijl duizenden slachtoffers nog steeds onder het puin liggen.
Medische bronnen maakten bekend dat de Israëlische bezettingsmacht in de afgelopen 24 uur zeven bloedbaden heeft gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, resulterend in de dood van 63 burgers en de verwondingen van 112 anderen. Daarbij merkten zij op dat een aantal slachtoffers nog steeds onder het puin ligt en op de wegen, en ambulancepersoneel en civiele bescherming kunnen hen niet bereiken.

Dag 164: “Israël doodt tientallen en verwondt honderden in Gaza”

Op maandag, dag 164 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, viel het Israëlische leger het Shifa Medical Center binnen en bombardeerde verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen doden vielen en honderden gewond raakten, naast de ontvoering van tientallen Palestijnen, inclusief medisch personeel.
Maandagavond laat vuurde het leger raketten en granaten af op twee huizen en een appartement in verschillende delen van Rafah, in het zuidelijke deel van de Gazastrook, waarbij minstens veertien Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten.
De beoogde woningen en het appartement bevinden zich in de wijken Mosbeh, Khirbat Al-Adas en de wijk Al-Jneina.

Dag 165: “De genocide gaat door; Israëlische raketten doden tientallen in Gaza”

Op dinsdag, dag 165, zette het Israëlische leger zijn genocidale oorlog tegen de Palestijnen in de verwoeste, uitgehongerde en vernietigde Gazastrook voort, waarbij tientallen inwoners werden gedood en gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
Het Israëlische leger vuurde tientallen raketten en granaten af op verschillende delen van de kust enclave, voornamelijk in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden, in centraal Gaza en in Rafah in de zuidelijkste delen van de kust enclave.
Het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid zei dat het leger zijn invasie en vernietiging van het Shifa Medisch Centrum in Gaza voortzette, waarbij veel Palestijnen om het leven kwamen en gewond raakten, nadat al het medische personeel was vastgehouden, waardoor ze de gewonde Palestijnen niet konden evacueren op de terreinen ervan.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 20.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights