Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.

Zondag 17.03.2024 
Palestijnse jongeman bezwijkt aan eerdere wonden nabij Hebron

Een Palestijnse jongeman werd vrijdag dood verklaard, acht maanden nadat hij een kritieke schotwond opliep in het vluchtelingenkamp Al-Fawwar, ten zuiden van Hebron, op de zuidelijke bezette West Bank.
Volgens medische bronnen in het Al-Ahly Ziekenhuis in Hebron bezweek Mahmoud Naseem Al-Anati, 26, aan een ernstige verwonding die hij op 17 juli 2023 opliep.
Israëlische troepen bestormden het Al-Fawwar-kamp op de ochtend van 17 juli 2023, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden scherpe kogels, met rubber beklede stalen kogels, traangas flessen en hersenschudding granaten af op degenen die zich tegen de inval verzetten.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn in Hebron

Israëlische troepen hebben zaterdag een Palestijnse man doodgeschoten nabij de Islamitische begraafplaats in het “Karantina”-gebied van de oude stad Hebron, in de zuidelijke bezette West Bank.
Mediabronnen zeiden dat de bezettingstroepen het vuur openden op een Palestijnse man, geïdentificeerd als Mahmoud Abdel Hafez Youssef Nofal, 42, de imam van de Al-Qasim Moskee, terwijl hij zich in de buurt van de Islamitische begraafplaats in de Oude Stad bevond.
Er werd aangekondigd dat de gewonde man aan zijn verwondingen bezweek nadat het leger had verhinderd dat ambulancepersoneel hem kon bereiken.

Dag 160: “Israëlische raketten doden tientallen, verwonden honderden in Gaza”

Op donderdag, dag 160 van de Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste Gazastrook, doodden en verwondden de Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, waaronder veel vrouwen en kinderen, in verschillende delen van de kust enclave.
De Israëlische raketten en granaten werden afgevuurd op verschillende delen van de Gazastrook, maar waren vooral gericht op gebieden en woonblokken, en rond plaatsingscentra in Jabalia en Beit Hanoun in het noorden van Gaza, Nusseirat in centraal Gaza, Gaza-Stad en Khan Younis in het zuidelijke deel.
In het noorden van Gaza vuurde het leger raketten en granaten af op verschillende huizen in de stad Jabalia en het vluchtelingenkamp Jabalia, waarbij verschillende slachtoffers vielen.

Dag 161: “Update van Israëlische aanval op Gaza: 149 doden” 

In de afgelopen 24 uur van de Israëlische aanval op de burgerbevolking van de Gazastrook hebben de Israëlische bezettingstroepen dertien bloedbaden gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, waarbij volgens medische bronnen ten minste 149 Palestijnen werden gedood en 300 gewond raakten.
Het Israëlische leger vuurde raketten af op huizen in centraal Gaza en de wijk Tuffah ten noordoosten van Gaza-Stad.
Medische bronnen hebben bevestigd dat zeven Palestijnen werden gedood en tientallen gewond raakten nadat Israëlische raketten hun huizen in verschillende delen van het vluchtelingenkamp Nusseirat hadden getroffen.
Eén werd gedood in het dorp Al-Musaddar, in centraal Gaza, en de bronnen voegden eraan toe dat vijf Palestijnen werden gedood en tientallen gewond raakten bij het Israëlische bombardement op de wijk Tuffah in Gaza.

Dag 162: “Tientallen doden, waaronder 36 familieleden, door Israëlische luchtaanvallen”

Op zaterdag, de 162e dag van de Israëlische invasie van Gaza en de 6e dag van de heilige maand Ramadan, bevestigde het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zeven nieuwe bloedbaden tegen weerloze Palestijnse burgers in de afgelopen 24 uur, waarbij meer dan 60 doden vielen en minstens 100 gewond raakten. Eén van deze bloedbaden vond plaats in Deir al-Balah, centraal Gaza, toen een Israëlische bomaanslag een huis aanviel, waarbij zeven doden vielen en nog veel meer gewond raakten. Er was ook een nachtelijke luchtaanval in het vluchtelingenkamp Nuseirat, waar veel burgers werden beschermd. Minstens 36 leden van één familie werden gedood toen ze vóór zonsopgang samenkwamen voor het Ramadan-ontbijt.
Medische bronnen maakten bekend dat de bezettingsmacht in de afgelopen 24 uur zeven bloedbaden heeft gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, waarbij 63 burgers om het leven kwamen en 112 anderen gewond raakten. Daarbij merkten zij op dat een aantal slachtoffers nog steeds onder het puin ligt en op de wegen, en ambulancepersoneel en civiele bescherming kunnen ze niet bereiken. 

Israëlische strijdkrachten schieten een Palestijn neer en ontvoeren er twee nabij Jeruzalem

Israëlische soldaten schoten donderdag één Palestijn met scherpe munitie neer en ontvoerden er twee in het vluchtelingenkamp Qalandia en de stad Abu Dis, vlakbij bezet Jeruzalem.
Donderdag vóór zonsopgang bestormden Israëlische troepen vele wijken in het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van het bezette Jeruzalem, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen.
Mediabronnen zeiden dat soldaten scherpe kogels en hersenschudding granaten afvuurden op degenen die zich tegen de inval verzetten, waarbij een jonge man gewond raakte met scherpe munitie; hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd.
Ondertussen viel tegelijkertijd een andere legereenheid de stad Abu Dis binnen, ten oosten van het bezette Jeruzalem, wat aanleiding gaf tot protesten onder lokale Palestijnen.

WAFA: “320 gevangenen in Galboa worden geconfronteerd met een dodelijke hel”

De Palestijnse Autoriteit voor Gevangenenzaken heeft vandaag verklaard dat 320 Palestijnse gevangenen in de Israëlische gevangenis van Galboa momenteel ‘in een dodelijke hel leven’.
De autoriteit legde in een verklaring uit dat de gevangenen een ‘dodelijke hel’ doormaken als gevolg van het racistische Israëlische beleid en de grote veranderingen die plaatsvonden na 7 oktober, waardoor “Israëlische gevangenissen in echte slachthuizen veranderden, waar martelingen en mishandeling in de ergste vormen worden beoefend.”
“Dit heeft geresulteerd in tientallen executies onder gevangenen uit Gaza, de West Bank en de in 1948 bezette gebieden”, aldus de autoriteit in een persverklaring.

In afwachting van hulp doodt het Israëlische leger zes en verwonden velen in Gaza

Dinsdagavond openden Israëlische soldaten het vuur op Palestijnen die stonden te wachten op hulpvrachtwagens bij de Kuwait Junction in Gaza-stad, waarbij minstens zes doden vielen en tientallen gewond raakten.
Volgens mediabronnen heeft het leger tientallen schoten op de Palestijnen afgevuurd, waaronder veel vrouwen en kinderen.
Ze voegden eraan toe dat het leger zes Palestijnen doodde en 83 verwondde voordat de medici hen met spoed naar het Shifa Medisch Centrum in Gaza brachten.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 17.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights