Chart Children killed in conflicts

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 14.03.2024 
Israëlische soldaten vermoorden een kind in de buurt van Bethlehem

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten een Palestijns kind gedood nabij de militaire wegversperring ‘Tunnels’, ten westen van de stad Beit Jala in het gouvernement Bethlehem op de West Bank, ten zuiden van bezet Jeruzalem.
Het vermoorde Palestijnse kind is geïdentificeerd als Mustafa Taleb Ahmad Taleb, 17, uit de stad Al-Walaja, ten noordwesten van Bethlehem.
Nadat ze het kind hadden neergeschoten en ernstig verwond, lieten de soldaten hem doodbloeden zonder medische hulp te verlenen, onder het voorwendsel van ‘het gebied te beveiligen’, en sloten ze de straat in beide richtingen af.

Israëlische leger vermoordt twee Palestijnen in het ziekenhuis in Jenin

Woensdagochtend hebben Israëlische soldaten twee jonge Palestijnse mannen vermoord voor de afdeling spoedeisende hulp van het regeringsziekenhuis Khalil Suleiman in Jenin, in het noordelijke deel van de bezette West Bank.
Medische bronnen zeiden dat de soldaten Rabea’ Nawrasi, 19, en Mahmoud Abu Al-Haija doodden, nadat ze met scherp op hen hadden geschoten, en op vier andere Palestijnen die matige tot ernstige verwondingen opliepen.
De moord vond plaats toen een binnenvallende Israëlische strijdmacht richting het Khalil Suleiman-ziekenhuis oprukte, vooral de ingang van de afdeling spoedeisende hulp, en het vuur opende op veel Palestijnen, waaronder de twee jonge mannen die aan hun verwondingen bezweken.

Israëlische strijdkrachten doden twee Palestijnen, waaronder een kind, nabij Jeruzalem

Dinsdagavond schoten Israëlische troepen vijf Palestijnen dood, waarbij twee, onder wie een kind, omkwamen in de buurt van het dorp Al-Jib, ten noordwesten van bezet Jeruzalem.
Het ministerie van Volksgezondheid maakte bekend dat Zaid Ward Shukri Khalifa, 23, en het kind, Abdullah Ma’moun Hassan Assaf, 16, werden gedood door Israëlische troepen.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat hun ambulancepersoneel drie gewonde Palestijnse jonge mannen naar het Palestine Medical Complex in Ramallah heeft vervoerd.
De PRCS voegde eraan toe dat de drie jonge mannen met scherpe munitie waren neergeschoten en matige verwondingen hadden opgelopen.
Enkele uren eerder schoot een Israëlische scherpschutter een Palestijns kind, Rami Hamdan Al-Halhouli, 13, dood in het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noorden van bezet Jeruzalem.

Israëlisch leger doodt een Palestijns kind nabij Jeruzalem

Israëlische troepen hebben dinsdag een Palestijns kind doodgeschoten in het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noorden van het bezette Jeruzalem, nadat ze in het kamp waren geïnfiltreerd.
Dinsdagavond bestormden Israëlische troepen het vluchtelingenkamp Shu’fat, ten noorden van het bezette Jeruzalem, terwijl lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de inval.
Een grote infanterie-eenheid viel het kamp binnen, terwijl lokale jongeren vuurwerk in de lucht schoten om te protesteren tegen de inval van het leger.
Een video van sociale media toonde het moment waarop een Israëlische scherpschutter een Palestijns kind in het kamp aanviel, terwijl het op de grond viel.
Aanvankelijk zei de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) dat een kind zeer ernstig gewond raakte nadat Israëlische troepen hem met scherpe munitie hadden neergeschoten.

Israëlische undercover troepen doden twee Palestijnen in Tulkarm

Maandagavond infiltreerden undercover Israëlische soldaten de stad Attil, ten noordoosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de bezette West Bank, en doodden twee jonge mannen.
Tawfiq Ayed Fawwaz Hussein, 25, uit het dorp Kafrit, ten westen van Jenin, bezweek aan ernstige verwondingen in een ziekenhuis in Tulkarm.
Hussein, een Palestijn die in Jordanië woonde voordat hij terugkeerde naar Kafrit, werd eerst met spoed naar het Specialized Arab Hospital in Jenin gebracht voordat hij werd overgebracht naar het Thabet Thabet Hospital in Tulkarm, voordat hij bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Drie Palestijnse kinderen sterven van honger in Noord-Gaza

Maandag bevestigden Palestijnse medische bronnen de dood van drie kinderen als gevolg van honger en ondervoeding in de verwoeste Gazastrook, wat het aantal Palestijnen dat stierf door ondervoeding op 28 brengt.
De bronnen zeiden dat de drie kinderen stierven in het Kamal Adwan-ziekenhuis in Beit Lahia, in het noorden van Gaza, wat het aantal kinderen dat om dezelfde redenen in het ziekenhuis stierf op 21 brengt.
Er zijn ook elf kinderen, waaronder pasgeborenen, die op de intensive care van hetzelfde ziekenhuis liggen, dat niet meer in staat is om zelfs maar de basisdiensten te verlenen.
Ze voegden eraan toe dat het ziekenhuis, evenals alle vernietigde en verwoeste medische centra, vooral in het noorden van Gaza, geen medische en humanitaire basisbenodigdheden meer had.

Netanyahu: “De inwoners van Gaza lijden niet van de honger”; meer dan 400 hulpzoekers gedood in twee weken

Politico heeft gemeld: In een recent interview heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ontkend dat mensen in Gaza verhongeren en Hamas de schuld gegeven van het gebrek aan humanitaire hulp die het bezette gebied binnenkomt.
Hoewel de Verenigde Naties waarschuwen dat er hongersnood dreigt en de Wereldgezondheidsorganisatie zegt dat kinderen in Gaza omkomen van de honger, ontkent Netanyahu deze berichten.
In een interview met Axel Springer, het moederbedrijf van Politico, zei hij: “Dat soort informatie hebben we niet. Dat is niet de informatie die we hebben. En wij houden het nauwlettend in de gaten.”

Dag 159 Update: “Israël doodt tientallen, waaronder veel kinderen, in Gaza”

Op woensdag, dag 159, ging het Israëlische leger door met het willekeurig bombarderen van burgergebieden in verschillende delen van de vernielde en verwoeste Gazastrook, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen, waaronder veel vrouwen en kinderen.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat het leger “de afgelopen 24 uur tien bloedbaden tegen gezinnen heeft gepleegd, waarbij 88 mensen om het leven kwamen en 135 gewond raakten”.
Het ministerie van Volksgezondheid voegde eraan toe dat Israël sinds 7 oktober 2023 in verschillende delen van de Gazastrook nu minstens 31.272 Palestijnen heeft gedood (waaronder minstens 12.000 vrouwen en 12.300 kinderen) en meer dan 73.024 mensen heeft verwond, waarvan 72% vrouwen en kinderen.
Israël heeft ook meer dan 70.000 wooneenheden en gebouwen vernietigd en meer dan 4.000 Palestijnen ontvoerd, waaronder vrouwen en kinderen.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 14.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights