NEVENPROJECT tourlogo

Als men op het internet naar Rowwen Hèze zoekt, dan is het mogelijk dan men een aantal zaken vindt, zoals lokaal Limburgs dialect, het Slotconcert, Jack Poels, America en een aantal fantastische nummers van de band. Zo zijn er de nummers ‘ ‘t Roeie klied (1995), ‘Auto, vliegtuig’ (1999), ‘Bestel mar’ (1989), ‘De neus umhoeg’ (1995) ‘Henk is enne lollige vent’ (1991), ‘Klompendans’ (1997), ‘Kwestie van Geduld’ (1990), ‘Loep nar d’n tap toe Lei’ (1991) en nog vele meer. 

Slotconcert 
Op het moment dat men het woord ‘Slotconcert’ tegenkomt, denkt men misschien dat het afgelopen is met Rowwen Hèze, echter het Slotconcert is bedoeld als een jaarlijks terugkerende reeks concerten voor de fans, vooral die van America, waar de band ook vandaan komt.  

De naam is gegeven aan de reeks van concerten om op die manier de afsluiting aan te geven van de jaarlijkse tententour (de band noemt het zelf de poptour). Deze tententour zijn de vele concerten in vele feesttenten door het hele land in het concertseizoen. Hierna neemt de band vaak rust of gaan verder met de theatertour.  

Het Nevenproject
Jack Poels, zanger van Rowwen Hèze, was in 2020 op familiebezoek, waar een zwarte basgitaar in de hoek stond bij neef Sander. Bij neef John in hetzelfde dorp stond een polarwhite, zes-snarige Fender. Een beetje verderop een drumstel van Jules. 

Jules was officieel geen familie, maar werd later achter, achter, achterneef. Zo ontstond Het Nevenproject. Het was een kwestie van elke dinsdagavond samen oefenen. Hierbij was het handig dat de neven een gezamenlijke liefde hadden. 

Dit was een voorliefde voor de muziek van ZZ Top, Thin Lizzy, Creedence Clearwater en Grandaddy. Met de versterkers flink open ontstond een eigen geluid van de band Nevenproject met nummers in Limburgs dialect.  

Sinds februari is Nevenproject aan het toeren, waar ze de 12 nieuwe nummers van het album TotemPoal – waarvan de release juni 2024 verwacht wordt – laat horen en aangevuld met enkele gezamenlijke lievelingscovers.   

Neef John komt uit de rock ‘n roll band De Woeste. Neef Sander speelt al jaren op de bas en drummer Jules – officieel dus geen familie – is ooit lid geweest van The Hummingbirds. Jules en Jack Poels staan garant voor de opnames, de mix en de productie. 

Naast de neven was nog een rockliefhebber nodig, die mee zou gaan op tour en dat was Rudy. Hij is verantwoordelijk voor de knoppen. Maar eerst moest Rudy overgehaald worden en gebeurde door een eigen liedje ‘Weej hebbe Rudy’. Zo was de familie compleet. 

Het Nevenproject gaat het land rond en zal dus ook Corneel in Lelystad aandoen. Dit gebeurt op zondag 14 april. De zaal gaat open om 15.00 uur en het concert begint om 15.30 uur. Tickets (20 euro) zijn te bestellen op de site van Corneel .

(Bronnen: Nevenproject, Corneel, Rowwen Hèze, Wikipedia, Nieuwsbrief Corneel) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 31.03.2024

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights