Bultpark Buitendag 2024

Ook deze keer is de Nieuwsbrief van de Stichting Bultparkcomité weer fantastisch om te lezen. Het bestuur van de Stichting heeft weer het een en het ander bij elkaar geschreven, zoals over de Bultpark Buitendag, een poster, planten, bomen en knollen, bankjes en de Kidskar. 

Poster door iedereen te gebruiken 
Stichting Bultparkcomité wil graag een poster maken met het onderwerp ‘Het ABC van de Lelystadse stadsnatuur’. De opzet is dat bij elke letter een (kleine) natuurfoto en / of tekening met een korte tekst gaat komen. 

Op het moment dat de poster klaar is, komt deze paginagroot in de lokale media te staan, zodat zo’n 30.000 gezinnen in Lelystad deze poster in huis krijgen. In huis kan de poster opgehangen worden, maar ook scholen zullen deze ophangen.

Door middel van de poster wordt het aangename met het nuttige gecombineerd: op school kan met spelenderwijs over de natuur leren en thuis – bijvoorbeeld als deze is opgehangen op het toilet – kan men deze rustig lezen.    

Voor het maken en publiceren is natuurlijk niet gratis, maar er is een bedrag van 1.000 euro nodig. En dat bedrag is niet in kas bij de Stichting. Mensen die willen doneren, kunnen eventueel naam en logo op de poster krijgen. Aanmelden gaat per mail:  p.a.kouwenhoven@gmail.com .  

Bultpark Buitendag 
Zo’n 40 stands zijn te bezoeken op de 2e Bultpark Buitendag in het Bultpark op zaterdag 13 april, tussen 11.00 en 15.00 uur. Voor deze dag zijn 3 locaties ingericht en wel het verharde sportveld naast de voormalige school De Kring. 

Een tweede locatie is het grasveld bij het gymlokaal en de derde locatie is aan de waterkant bij dierenweide De Knotwilg. De toegang is gratis, daar ‘geld’ geen obstakel mag zijn. Daarnaast zijn er ‘speciale’ activiteiten voor de kinderen. 

Aanschaf Kidskar 
Het bestuur heeft het idee opgepakt om samen met IVN afdeling Lelystad een Kidskar aan te gaan schaffen. Een Kidskar is een aanhanger die neergezet kan worden waar activiteiten voor kinderen plaatsvinden, zoals bij scholen en in het Bultpark. 

De bedoeling is dat in de Kidskar natuurspulletjes komen, zodat deze altijd bij de hand zijn. Daarnaast zal de buitenkant natuurdecoraties gaan krijgen. Een aanvraag van 1.500 euro is ingediend bij De Groene Sluis. Het Bultpark is in ieder geval ingeloot. Het is nu wachten of de aanvraag wordt toegekend – geheel of gedeeltelijk – op 5 april. 

(Bron: Nieuwsbrief Stichting Bultparkcomité) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 30.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights