Alle sancties liggen op tafel

OPINIE – Het was zo’n zin in een debat in de Tweede Kamer, waarbij het ging om een debat tussen Mark Rutte en Jesse Klaver. De een bleef maar in zijn papieren kijken, op zoek naar een bepaalde ‘slimme’ tekst en de ander keek nog even of de camera goed ingesteld was, zodat hij goed op de tv zou komen. Het was een pure aanfluiting, maar het ergste was de opmerking dat “ … Alle sancties op tafel liggen … “

Alle sancties liggen op tafel
De opmerking alleen al dat alle sancties op tafel liggen, is een aanfluiting, een hypocriete aanval op de Palestijnen, zonder enige vorm van respect voor de Palestijnen. 
Eerst nog even terug naar het vorige weekend, waar met veel politieke zeepbellen gesproken werd over een demonstratie tegen een bezetter – nota bene een president die bepaalde teksten op granaten heeft geschreven – die aanwezig was bij de opening bij het Holocaust Museum.    

Het is zielig dat de Nederlandse politiek op haar achterste poten staat, maar ondertussen koud in de Tweede Kamer weet te melden dat “Alle sancties op tafel liggen”. Als ik kijk naar de foto’s – en ik doe het elke dag een paar keer – naar de foto’s  van de Palestijnen in Gaza, dan begrijp ik waarom de Palestijnen geen vertrouwen in Nederland hebben. En ik geef ze voor meer dan 100 procent gelijk. 
Als men kijkt naar de beelden vanuit Gaza, dan weet men waarom er een Holocaust Museum nodig is in Nederland, ja een Holocaust Museum voor het lijden van de Palestijnen. Want Nederland en het gehele westen hebben niets geleerd van de politiek en de zwarte tijd. 

Alles wat er toen gebeurde in Nederland, gebeurt nu in Palestina – zowel in Gaza, Al Quds en de West Bank. Er zit geen verschil in beide geschiedenis momenten, misschien een gele ster. Maar voor de rest is alles hetzelfde: mensen die vermoord worden omdat ze Palestijnen zijn, zogenaamd om Hamas strijders uit te roeien. Maar de zionistische terroristen roeien het hele Palestijnse volk uit. De zwarte tijd in de westerse geschiedenis is uitgebreid – samen met Apartheid – met een net zo git-zwarte tijd in Palestina. 

Maar ondertussen kijken de VN alleen maar naar cijfers. Cijfers om te kunnen bewijzen wanneer iets hongersnood genoemd wordt en wanneer iets genocide wordt genoemd. Het is een ware schande dat men een grens trekt, wanneer iets ‘hongersnood’ of ‘genocide’ wordt genoemd. 
Elke persoon die komt te overlijden doordat er geen eten en drinken is, valt in de categorie hongersnood, want men heeft geen eten en drinken weten te vinden. Op het moment dat mensen gras moeten eten of diervoeder, moet men over hongersnood spreken, want er is niets te eten en te drinken. En dat gaat niet over een grens van zoveel personen en zoveel dagen achter elkaar, voordat men het een hongersnood kan noemen. Mensen die deze methode gebruiken, zijn het niet waard dat men in de politiek of in de wetenschap zit.

Hetzelfde geldt bij genocide. Het is voor een gemiddelde Palestijn niet te begrijpen dat men kijkt naar een grens om het uitmoorden van het Palestijnse volk, pas een genocide te noemen. Alsof het erger is dat er 1.000 mensen worden vermoord of 32.000 Palestijnen. Het is moord, het is een genocide en honger wordt gebruikt als middel om de Palestijnen van de landkaart te vegen.   

En dan zijn we in het ‘democratische’ Nederland sterk in het debatteren, zonder acties te ondernemen. De oorlog tegen Gaza is al zo’n 170 dagen bezig, maar er is nog geen greintje sanctie te vinden in de Tweede Kamer. 

En dan durft Mark Rutte – vanuit zijn stapel papieren – achter het katheder doodleuk te vertellen dat Nederland goede betrekkingen heeft met beide partijen. En dan spreekt hij over de Palestijnse Autoriteit (PA) en de bezetter van Palestina. Het is onbegrijpelijk dat deze man van vak K nog steeds onder diezelfde steen leeft. De bezetter van Palestina heeft geen status in Palestina, behalve die van een bezetter. De PA heeft geen status onder de Palestijnen behalve dat ze samenwerken met de bezetter tegen het eigen volk. Dagelijks worden Palestijnen opgepakt door de PA, om gemarteld te worden of, sterker nog, uitgeleverd te worden aan de bezetter. 

Het is vreemd te noemen dat de zogenaamde bezetter van Oekraïne meteen sancties aan zijn broek heeft gekregen en nauwelijks het land uit kan om niet gearresteerd te worden, terwijl de bezetter van Palestina hier met grote praal wordt ontvangen. Welke maatstaven zijn hier gebruikt, behalve dan dat Nederland ‘goede betrekkingen’ heeft met de bezetter van Palestina. Een bezetter die al meer dan 75 jaar Palestina bezet houdt. 

In de Tweede Kamer durft vak K te zeggen, dat “Alle sancties op tafel liggen”. Dat zal dan wel een heel klein tafeltje zijn, een zogenaamd bijzettafeltje, waar alleen maar een oude telefoon opgelegd kan worden. Een Alcatel om de bezetter van Palestina te bellen om te vragen of er nog onderdelen van de F-25’s nodig zijn. En dan de grote Shaytaan in het westen, die de adviseurs van de bezetter op het matje roept om uitleg te geven hoe men de verzetstrijders van Hamas kan uitschakelen, zonder dat er nog meer moorden op Palestijnen worden uitgevoerd. Het westen wordt weer in een ‘nieuwe oorlog’ gezogen. 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 20.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights