Tweede Kamer (© Tweede Kamer Tour)

OPINIE – Dinsdag 12 maart was het dan weer eens zo ver, het was tijd voor het wereldberoemde vragenuurtje van de Tweede Kamer. Dat betekent dat een geacht lid van de Tweede Kamer zomaar een vraag mag stellen aan iemand uit vak K, die dan in zijn beste pak de vraag moet proberen te antwoorden. En ja, het was te verwachten waar de eerste vraag over zou gaan (de Demonstratie) en wie de vraag zou stellen (VVD). 

“Absoluut dieptepunt door een demonstratie” 
Zoals te verwachten was, kwamen de woordvoerders van de fracties in de Tweede Kamer achter elkaar hun gal spuien over de Demonstratie. Volgens de woordvoerders kan dit soort zaken niet in Nederland: op het moment dat een museum geopend wordt, dat er een tegengeluid komt. Maar de partijen in de Tweede Kamer hebben niet in de gaten dat ze zelf de oorzaak zijn van de Demonstratie: men staat ‘onvoorwaardelijk’ achter de bezetter van Palestina en doet niets voor de Palestijnen. En ga nu niet lopen janken dat het anders is, want dat is het niet. 

Met een hele grote mond, heeft men sancties ingesteld tegen president Poetin en alle zaken van de Russen bevroren, maar als het over de bezetter van Palestina gaat, dan hoort men niets over sancties, over troepen, over hulp aan de Palestijnen. En nee, sterker nog, het westen zorgt voor onderdelen van de F-35 vliegtuigen die naar de bezetter worden vervoerd, naast de hypocriete actie van de shaytaan van het westen van 17.5 miljard voor wapens naar de bezetter. Het is wederom meten met 2 maten, want tenslotte moeten we in het westen ‘bevriende mogendheden’ helpen. Ondanks dat ruim 31.000 Palestijnen van Gaza zijn vermoord, ruim 70.000 zijn gewond, nog duizenden onder het puin liggen, de gehele infrastructuur naar de knoppen is geholpen en ziekenhuizen, scholen, moskeeën en kerken, en de meeste huizen van de burgers zijn vernietigd. 

En dan moet de president van deze bezetter hier ontvangen worden om een museum te openen, om de gedachten aan die zwarte pagina uit de geschiedenis van de wereld te blijven herinneren. Het is te hopen dat er een museum komt in Nederland dat de Holocaust (Nakba) over 75 jaar bezetting van Palestina om de zwarte pagina van deze Holocaust te blijven herinneren. 
En dan durft de staatssecretaris te antwoorden op de vragen van de VVD “ … Ik heb niet eens met ingehouden woede maar met echte woede zitten kijken naar de beelden. Iemand die “Hamas is my brother” roept, hoort in mijn stad niet thuis … “ Welnu, meneer de staatssecretaris,  ik heb zitten janken, werkelijk zitten janken en was boos toen ik de beelden zag van die Palestijnse man die het graan van de weg moet schrapen, omdat hij zijn kinderen anders geen eten kon geven. Of toen ik die Palestijnse jongen zag, compleet uitgemergeld, die van honger is overleden. Janken van machteloosheid, ik ben steeds aan het zoeken naar mogelijkheden om hulp te bieden, af en toe heb ik het gevoel dat ik zelf moet gaan. Woede omdat het ‘vrije’ westen en zeker ook Nederland die dit laten gebeuren. Nederland dat steeds weer iemand naar bezet gebied stuurt om zogenaamd te gaan overleggen met de bezetter die toch niet luistert. Achteraf kan de Nederlandse politiek zeggen “Gelukkig hebben we de foto’s”. Dat is dan mijn land? 

Dat er mensen zullen zijn, die roepen dat Hamas hun broer is, is te begrijpen. De verzetstrijders van Hamas en andere verzetsgroepen durven tenminste nog wat te doen tegen die verschrikkelijke bezetting die nu al ruim 75 jaar duurt. 

Volgens de VVD is het recht op betoging en het recht op vrijheid van meningsuiting niet absoluut, maar de grenzen zijn begrensd. De woordvoerder van de VVD sprak er zelfs over dat de overheid zondag had gefaald in het beschermen van de mensen die het nodig hebben. Gedeeltelijk moet ik de VVD hierin gelijk geven: Nederland en het gehele westen hebben gefaald om de Palestijnen te beschermen en te helpen. Nederland is te druk met zichzelf, met geld te verdienen en de niet-vrijheid van demonstratie.  
Na de vragen van de VVD – die de vragen voor het vragenuurtje had voorgesteld – kwamen de andere partijen met groot gebaar om nog een duit in het zakje te doen. Zo wist de BBB te melden: “ … Wat afgelopen zondag is gebeurd, is natuurlijk verschrikkelijk en absoluut verwerpelijk … “, het CDA “ … Er is een groot verschil tussen demonstreren tegen een regering en met antisemitische slogans demonstreren bij de opening van een Holocaustmuseum. Dat laatste is onbegrijpelijk en onverteerbaar … “, de ChristenUnie “ … Als iets me aan het hart gaat na deze zondag, is het dat die momenten van herdenken onder druk staan, ook richting de 80-jarige herdenking van de bevrijding … “, JA21 “ … Het was een walgelijke vertoning. Onze JA21-mensen in Amsterdam zijn ook getuige geweest van de meest verschrikkelijke uitspraken … “ en wederom de VVD “ … Je zal op dit moment maar Joods zijn in Nederland. Je zal maar geloven en zien dat 80 jaar na de Shoah dezelfde soort haat weer gebezigd wordt in Nederland … “ 

Het is zo zielig dat men spreekt over ‘80 jaar na’ en ‘80-jarige herdenking’, maar ondertussen niets doet – met de gegevens uit die zwarte periode – aan de meer dan 70-jarige bezetting van Palestina. Wat hebben de Palestijnen gedaan aan Nederland dat de Nederlandse politiek haar handen niet vuil wil maken aan ‘sancties tegen de bezetter van Palestina’? De Nederlandse politiek heeft niets geleerd van die zwarte pagina in de geschiedenis van de wereld, als men de Palestijnen in de steek laat. 

Kom alstublieft niet aan met de opmerking dat Hamas een terroristische beweging is. Als men dat zegt, dan moet men ook onmiddellijk erbij zeggen dat de bezetter van Palestina een terroristische organisatie is. Kom niet aan met de opmerking dat het de schuld is van Hamas, want Hamas bestond nog niet, toen de bezetting van Palestina begon. Probeer de geschiedenis eens te begrijpen, zodat men ook een museum voor de Palestijnen met eer en gevoel kan openen. 

Kom niet aan met de opmerking dat de zin “From the river to the sea, Palestina will be free” verboden zal worden, want deze zal gehandhaafd blijven. Kom niet aan met de opmerking dat iemand die roept “Hamas is my brother” hier niet hoort. U moet eens kijken wat de illegale kolonisten en soldaten van de bezetter op huizen van Palestijnen kalken. Dat gaat nog veel verder. Als men écht politiek wil bedrijven, dan komt men op voor de Palestijnen en gaat men met Hamas om tafel zitten. 

(Bron: Tweede Kamer) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 13.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights