Logo Leefbaarheidscafe

Flevoland is een échte provincie van landbouw en dat moet gekoesterd worden. Dat geldt niet alleen voor nu maar vooral ook voor de toekomst. Flevoland vindt daarom een leefbaar platteland van groot belang. Hierbij hoort een fijne buurt met voorzieningen en activiteiten, waar alle inwoners van Flevoland nu en later trots op kunnen zijn. 

En zeg nu zelf: wie wil dat niet? Daarnaast heeft elke inwoner van de provincie hier ideeën over die men verder wil brengen. Dit kan alleen of met een stichting of vereniging. Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd bij het Leefbaarheidscafé om te ontdekken hoe men het kan realiseren. 

Het opdoen van inspiratie 
Er zijn inwoners die al een idee hebben, bijvoorbeeld over een project in de buitenlucht, zoals een buurtspeeltuin of een openluchttheater. Ook mensen met een initiatief voor meer ontmoeting tussen mensen, zeker op het platteland, zijn van harte welkom. 

Een stichting of vereniging die inspiratie wil opdoen om de leefbaarheid in dorp of op het platteland te vergroten, kan terecht bij de initiatieven tafels. Hier vertellen andere mensen die al een project van een leefbaarheid op het platteland hebben afgesloten over hun ervaringen.  

Belangrijk voor initiatieven  
Het Leefbaarheidscafé is specifiek bedoeld voor inwoners, vrijwilligers, verenigingen, vrijwilligersorganisaties en stichtingen die al eerder een project op het platteland hebben uitgevoerd. En juist voor die mensen en organisaties die het van plan zijn. 

Het zal een leuke namiddag / avond worden, waar men de kans geboden wordt om andere initiatiefnemers te ontmoeten. Dit is goed om het netwerk uit te breiden, maar zeker ook om nieuwe inspiratie op te doen. 

Daarnaast kan men ontdekken wat provincie Flevoland, de gemeenten van de provincie en fondsen voor het initiatief kunnen betekenen. Zo kan men informatie krijgen van bestaande en nieuwe subsidieregelingen. Tevens hoe deze werken en hoe men er gebruik van kan maken. 

Programma en aanmelden 
Het Leefbaarheidscafé wordt georganiseerd op donderdag 11 april van 15.30 tot 19.00 uur en vindt plaats in de Meeuwenhoeve aan de Meeuwenweg 28 in Lelystad.De inloop – met muziek – zal mogelijk zijn vanaf 15.30 uur. 

Om 16.00 wordt een ieder welkom geheten door de dagvoorzitter, waarna van 16.05 – 16.20 uur een lezing wordt gehouden, waarna een kwartier een tafelgesprek onder leiding van de dagvoorzitter plaatsvindt. 

Om 16.35 uur is de opening van de initiatieven- en informatietafels. Rond 17.30 uur worden warme snacks en belegde broodjes geserveerd. Er wordt verzocht om zich vooraf aan te melden via de eventwebsite .

(Bron: Provincie Flevoland)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 18.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights