Paarse bloemen

Ook de gemeente Lelystad doet mee aan de actie om tuintegels te vervangen door groen. Als men zich aanmeldt voor de actie, kan men één van de 100 Plant & Klaarboxen winnen. Doordat men meer groen in de tuin plaatst, kan de hittestress in de zomer worden voorkomen en kan men de waterafvoer verbeteren. Maar het houdt niet op bij het winnen van de box, men moet er wel iets voor doen.  

De Week van de Groene Tuin 
In de week van 26 maart tot en met 1 april wordt de Week van de Groene Tuin landelijk georganiseerd. In Lelystad kan men onder meer meedoen aan de wedstrijd om een Groene Straat Make-over te winnen. 

De inwoners van Lelystad kunnen zich tijdens de Week van de Groene Tuin (weer) aanmelden voor een Groene Straat Make-over. Met genoeg enthousiaste buren kan men een vergroening van de straat winnen. 

Als men de wedstrijd wint, ontvangt men meerdere plantpakketten voor alle bewoners in de straat die meedoen. Het is de bedoeling om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken om de buurt een stukje groener te maken. 

Wedstrijdje houden 
Mensen die zich aanmelden kunnen per huishouden 2 m2 aan gratis planten winnen. Tevens worden de tegels en stenen gratis afgevoerd, krijgt men gratis tuinaarde en kan gereedschap gebruiken wat aangeboden wordt. 

Kans maken op een make-over kan als men vooraf tegels en stenen in de tuin of straat had. Tevens is het nodig dat er 3 enthousiaste buren meedoen, die ook aangemeld moeten worden. Tevens moet men zelf meedoen bij het planten van het groen. 

Natuurlijk zal het een gezellige dag worden vol plezier met de buren. Tevens zullen vrijwilligers paraat staan om mee te helpen en zijn experts ook aanwezig om alle vragen te beantwoorden. 

Het aanmelden voor de Groene Straat Make-over start tijdens de Week van de Groene Tuin. Daarnaast worden de werkzaamheden uitgevoerd in september, tijdens de jaarlijkse Burendag.

Ook deze actie wordt georganiseerd door Groener Lelystad. Dit is een samenwerking tussen IVN Flevoland, woningcorporatie Centrada, gemeente Lelystad en Landschapsbeheer Flevoland. 

De Voorjaarscampagne Week van de Groene Tuin wordt georganiseerd door Milieu Centraal met een groot aantal partners. De campagne is van de coalitie ‘Een groener Nederland begint in je eigen tuin’. Net als het NK Tegelwippen en de najaarscampagne Het Vergeten Plantseizoen. 

(Bronnen: Week van de Groene Tuin, Nature Today, leleystad.nieuws.nl)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 17.03.2024  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights