Oorlog in Gaza

OPINIE – Juist op het moment dat de bezetter van Palestina een ‘grootse genocide’ dagelijks uitvoert op de inwoners van Gaza – maar zeker ook op de West Bank en Al Quds Palestijnen vermoord –  wil Nederland met haar zogenaamde democratische gezicht een Holocaust museum in Amsterdam openen. Volgens de site The Rights Forum is het een museum dat gewijd is aan ‘nooit meer genocide’ dat geopend zal worden, waarbij de president van de zionistische bezetter aanwezig zal zijn. Het is een schande en dat net voor de Ramadan. 

Nooit meer genocide
The Rights Forum heeft aangegeven dat het museum dat gewijd is aan ‘nooit meer genocide’ niet geopend mag worden door de president van de bezetter die juist genocide tegen de Palestijnen heeft gepropageerd. De aanwezigheid van die man is in strijd met het “  … principe waarop het museum is gefundeerd … “  En dan durft de journalist van de NRC te schrijven ‘Alles klopt aan het nieuwe Nationaal Holocaustmuseum’.  

Het is een verschrikkelijke schande dat zoiets gebeurt in Nederland en ook nog dat de koning van Nederland samen met de president van de bezetter van Palestina het museum openen. Het laat gewoon het echte gezicht van het westen zien en dat is dat men totaal geen greintje respect heeft voor het lijden van de Palestijnen. Maar dat was al eerder gebleken toen vak K liet weten in beroep tegen de uitspraak van de rechter te gaan over het verbod van uitvoer van F35 onderdelen, ‘onvoorwaardelijk te blijven staan achter de bezetter’ en een doosje met voedsel te laten droppen.  

Erev Rav, een Joodse anti-zionistische organisatie die tegen de oorlog in Gaza is, wil zondag een tegengeluid laten horen. De organisatie steunt de totale vrijheid van de Palestijnen van de rivier tot de zee, ofwel “ …  Palestine will be free, from the river to the sea … “.  Dit was toevallig ook de eerste tweet van de Israelisch-Nederlandse Yuval Gal. Hij is een van de oprichters van de organisatie en is tegen het zionisme. Yuval Gal gaf aan in een artikel dat zionisme staat voor het “ … streven naar een Joodse staat dat in 1948 leidde tot de stichting van de staat Israël … “ 

Afgelopen week hebben meer dan 200 moskeeën in Nederland – die verenigd zijn in het regionale samenwerkingsverband K7 – de koning van Nederland opgeroepen om de president van de bezetter van Palestina niet te ontvangen. Vooralsnog zal de ontvangst zondag 10 maart gewoon doorgaan. Ook hier blijkt het disrespect voor de Palestijnen weer naar voren te komen. 
Deze man, als president van de bezetter, heeft op een granaat die op Gaza werd afgevuurd, de tekst geschreven “ … Ik vertrouw op je … “ . Hij schreef deze tekst op de granaat in het bijzijn van de bezettingssoldaten. Granaten en raketten worden dagelijks op de Gazastrook afgeschoten, waardoor dagelijks doden vallen. Op dit moment staat het dodental al ruim boven de 30.000 en ondertussen zegt de president van de bezettingsmacht dat er “ … geen onschuldige Palestijnse burgers … “ bestaan. En zo man moet Nederland een opening uitvoeren van een Holocaust museum? Een Holocaust dat door de bezetter momenteel op Gaza wordt uitgevoerd. 

Woensdag kwam het bericht dat Erev Rav opgeroepen heeft om die president van de bezetter van Palestina te arresteren. Volgens de organisatie is de ontvangst door de koning “ … een klap in het gezicht van de Palestijnen die hulpeloos moeten toekijken terwijl … “ de bezetter “ … hun dierbaren vermoordt en hun land vernietigt … “  De president ligt zo wie zo onder vuur, daar de woorden van hem door Zuid-Afrika in de genocide-aanklacht zijn opgenomen. De president van de bezetter heeft net na 7 oktober gezegd: “ … Een heel land is verantwoordelijk. We zullen vechten totdat we hun ruggengraat breken … ”  

Door zijn opmerking en de handtekening op de granaat is er van verschillende kanten aangegeven dat hij propaganda heeft gemaakt voor het plegen van genocide. Ook The Rights Forum gaf aan dat velen de komst van de president, ondanks zijn genocidale opruiing toch de opening van het nationaal museum over ‘Nooit meer genocide’ mag bijwonen, met ongeloof hebben ontvangen. Volgens de site moet deze man persona non grata zijn.  
De K7 – samenwerking van moskeeën (samenwerkende moskeekoepels) – heeft gemeld dat de komst van die man een enorme dreun is voor “ … een ieder die begaan is met het lot van de Palestijnse bevolking en rechtvaardigheid hoog in het vaandel heeft staan … “ De K7 heeft daarnaast gezegd dat de president van de bezetter stelt dat “ … onschuldige kinderen, vaders en moeders in Gaza als terroristen behandeld moeten worden … “ 
De Nederlandse regering kan met goed fatsoen die man niet ontvangen en zeker niet door de koning van Nederland.  

Ook Ettihad heeft zich aangesloten bij de oproep van de K7. Ettihad zet zich in voor een sterker collectief en wederzijdse kennisuitwisseling, namens de Islamitische gemeenschap in Almere. Ook deze organisatie heeft aangegeven dat de president van de bezetter “ …  zeer omstreden … “ is.   
Ondanks het verzoek van de K7 aan de koning om niet naar de opening te gaan, heeft de Rijksvoorlichtingsdienst laten weten dat de koning wel aanwezig zal zijn. Dit komt omdat het “ … Holocaustmuseum van grote betekenis en nationaal belang is en er meerdere staatshoofden zijn uitgenodigd … “ 

Met andere woorden: de opening van het museum als statussymbool is van groter belang voor de Nederlandse politiek en Nederland dan het lijden van de Palestijnen en de genocide die elke dag wordt uitgevoerd in Gaza. En dan wordt de opening van het museum uitgevoerd onder de naam ‘Nooit meer genocide’. En u gelooft het zelf? Nee, Nederland heeft de Palestijnen in de steek gelaten en de politiek heeft alleen maar oren naar de (leugens van de) bezetter.  

(Bronnen: De Kanttekening, NRC, Het Parool, Instagram, Trouw, The Rights Forum, RTL Nieuws, Omroep Flevoland) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 08.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights