Tweede Kamer (© Tweede Kamer Tour)

OPINIE – Demonstranten die de politiek een spiegel voorhouden zijn niet welkom in het gebouw van de Tweede Kamer. Daarnaast toont de voorzitter de zwakte van de politiek door aangifte te doen. Het is het onderspit van de democratie. Dit was deze week duidelijk te merken in de Tweede Kamer. 

Geen demonstratie in ‘Huis van de Democratie’
Natuurlijk mag je niet demonstreren in het Huis van de Democratie … als het gaat over het openbaar maken van de laffe houding van de Nederlandse politiek als het gaat over de aanvallen op Palestina. Politiek die blijft zeggen dat ze ‘onvoorwaardelijk’ blijft staan achter de bezetter van Palestina. Een bezetter die liegt dat hij tegen Hamas vecht, maar ondertussen vrouwen en kinderen vermoordt. Zowel in Gaza als West Bank als Al Quds.

Het is een bezetting sinds 1948, waarbij structureel land wordt gestolen, structureel Palestijnen opgepakt en gevangen gezet zonder enige vorm van rechtszaak, structureel Palestijnen worden vermoord, waarbij de meesten vrouwen, kinderen, ouderen, medici en journalisten zijn. Wat zegt de Tweede Kamer? Er wordt gevochten tegen Hamas. Ja, dat leugentje, dat is al zo lang bekend dat de politici van de verschillende fracties in de Tweede Kamer het zelfs nog zijn gaan geloven. Er wordt helemaal niet gevochten tegen Hamas. Er wordt gevochten tegen de Palestijnen, om maar één doel en dat is om Palestina van de landkaart te krijgen.  

Natuurlijk mag je niets zeggen over Palestina want dan komen de vrienden van de PVV in de problemen. Maar ondertussen mag diezelfde PVV wel gillen over jodenhaat als demonstranten aandacht vragen voor het vermoorden van Palestijnen. In die zelfde Tweede Kamer. 
En dan spreken de media – en let op: deze keer niet achter een paywall, want men wil tenslotte laten weten dat het ‘Huis van de Democratie’ in de problemen is gekomen, net als de vriendschap met de bezetter van Palestina – dat een groep ‘bezoekers’ luidruchtig hebben gedemonstreerd tegen het optreden van de bezetter in Gaza. 

Wat een trieste bedoeling, maar het wordt nog erger, want de Kamerleden hebben geschokt gereageerd. Geschokt omdat een groep Palestina-activisten aandacht heeft gevraagd voor het vermoorden van onschuldige burgers, voor het onthouden van voedsel en water en andere hulpmiddelen aan Palestijnen. En dan zijn de Kamerleden geschokt geraakt over het feit dat aandacht wordt gevraagd voor de Palestijnen. De Kamerleden zijn niet geschokt geraakt over wat er gebeurt met de Palestijnen. Nee, er wordt niet eens gedacht aan sancties voor de bezetter en wordt niet eens gesproken over de leugens die diezelfde bezetter elke dag de media inhelpt. 
Nee, geschokt, omdat in het ‘Huis van de Democratie’ aandacht wordt gevraagd voor het lijden van de Palestijnen. 

En natuurlijk is het ‘Nederlandse hart van de Democratie’ compleet door het lint gegaan toen de demonstranten leuzen riepen als ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ en ‘Intifada’. Hoe durven demonstranten dit soort zaken te roepen en dan ook nog in de Tweede Kamer? Politici zijn zo gevoelig dat ze niet begrijpen wat er gebeurt is. De demonstranten hebben duidelijk laten weten dat ze tegen het Nederlandse standpunt zijn van ‘onvoorwaardelijk achter de bezetter te staan’. En dat klopt ook: hoe kan een land dat zo standvastig blijft hameren op woorden als ‘democratie’, ‘vrede’, ‘sancties’ en bevriezen van tegoeden’ als het gaat over de bezetter in Oost-Europa, terwijl ze met datzelfde gezicht durven te zeggen dat de bezetter van Palestina het recht heeft om zich te verdedigen, zonder in die zelfde zin ook te zeggen dat Palestijnen na 75 jaar bezetting ook het recht hebben om zich te verdedigen. 

Nee, voor de ‘Nederlandse politiek’ van vak K en dus blijkt nu ook van de Tweede Kamer, is de bezetter van Palestina de ‘rots van de democratie’ in het Midden Oosten. Ja, en Assepoester, Sneeuwwitje en Hans en Grietje hebben ook allemaal bestaan. Natuurlijk is het van groot belang om te spreken over de verspilling in de kledingindustrie, maar het lijkt me toch van veel groter belang om te praten over de vele moorden en de genocide die de bezetter van Palestina dagelijks uitvoert. En ja, dan kan ik me heel goed voorstellen dat er vanaf de tribune het geluid komt dat de Nederlandse politiek ‘bloed aan de handen heeft’. 
Vooral door de opstelling van ‘onvoorwaardelijk’ en het leveren van F35 onderdelen en steun aan de bezetter.

Op het moment dat de heren en dames politici zich bezighouden dat ‘demonstreren in het Kamergebouw niet is toegestaan’, dan hebben ze er echt niets van gesnapt. Het gaat tenslotte om de ruim 30.000 Palestijnse doden, over de vele duizenden gewonden, over de vele gebouwen die vernietigd zijn, over de medici en journalisten die dagelijks vermoord worden. Als men nu daar eens een debat voor inruimt, dan zou men nog een beetje respect van de demonstranten en de pro-Palestina-activisten (zoals onder meer mezelf) kunnen terugwinnen. Zolang men dat niet doet, zal er ook geen respect voor de politiek zijn.   

(Bron: Volkskrant) 

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek 

© Khamakar News Agency / 06.03.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights