Genocide door bezetter in Gaza Strip

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 07.03.2024 
Een Palestijn bezweek aan een eerdere schotwond

Een Palestijnse jongeman is woensdag bezweken aan een eerdere schotwond, veroorzaakt door wonden die hem waren toegebracht door bezettingssoldaten in het dorp Burin, ten zuiden van Nablus, in het noorden van de West Bank.
Medische bronnen in het Rafidia Governmental Hospital in Nablus maakten woensdag bekend dat Mohammad Mahmoud Raja Eid, 19, bezweken is aan een schotwond die hij twee dagen geleden opliep.
Israëlische troepen schoten de gedode jongeman in de borst tijdens een inval in het dorp Burin, ten zuiden van Nablus.

Palestijnse tiener sterft aan eerdere verwondingen in Jenin

Een Palestijnse tiener stierf dinsdag vijf dagen nadat hij een ernstige schotwond had opgelopen tijdens een Israëlische inval in de stad Jenin in het noorden van de West Bank.
Volgens medische bronnen in het Ibn Sina-ziekenhuis in Jenin stierf de jongeman, Nour al-Din Ibrahim Yassin, 18 jaar oud, dinsdagavond aan een schotwond in het hoofd die hem vorige week door bezettingssoldaten was toegebracht.
Mediabronnen zeiden dat Yassin, een inwoner van het dorp Deir Abu Da’if, ten oosten van de stad, door Israëlische troepen in het hoofd werd geschoten en ernstig gewond raakte tijdens een aanval op de stad op 29 februari 2024.

Israëlische troepen schieten een Palestijns kind dood in de buurt van Nablus

Israëlische troepen hebben dinsdag een Palestijns kind gedood in de buurt van de stad Huwwara, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank, na een vermeende steekpartij.
De General Authority for Civil Affairs liet het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid weten dat het kind, Mohammad Hisham Shehadeh, 16 jaar oud, stierf aan schotwonden.
Mediabronnen zeiden dat Israëlische troepen het kind dinsdagmiddag hebben neergeschoten nabij de kruising tussen de stad Huwwara en de Qalqilya Road.
De Palestine Satellite Channel (Palestine TV) meldde dat het leger het lichaam van het vermoorde kind in beslag had genomen.
Ma’an News Agency meldde dat het kind naar verluidt een steekaanval had uitgevoerd waarbij een Israëliër gewond raakte, die als marginaal werd omschreven.

Een Palestijns kind werd gedood door Israëlische troepen nabij Nablus

Israëlische soldaten hebben maandag nog een Palestijns kind doodgeschoten, naast het neerschieten van een jonge man en het aanvallen van een ander kind, in de stad Burin, ten zuiden van Nablus op de noordelijke bezette West Bank.
Bezettingstroepen vielen maandagmiddag de stad Burin, ten zuiden van Nablus, binnen, openden het vuur met scherpe munitie en doodden een tienjarig Palestijns kind.
Mediabronnen zeiden dat het kind met een kogel in het hoofd werd geschoten terwijl hij bij zijn vader was.
Aanvankelijk meldde Ahmad Jibril, de directeur van het ambulance- en noodcentrum van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) in Nablus, dat het kind ernstig gewond was geraakt.
Kort daarna maakten medische bronnen bekend dat het kind, Amr Muhammad Najjar, 10, was bezweken aan een wond in het hoofd, toegebracht met scherp door Israëlische troepen.

Israëlische troepen doden een Palestijns kind in Ramallah

Israëlische troepen schoten maandag bij zonsopgang een Palestijns kind dood, verwondden een jonge man en ontvoerden zeven burgers in het vluchtelingenkamp Al-Amari in de centrale stad Ramallah op de West Bank.
Maandag vóór zonsopgang viel een grote legermacht het vluchtelingenkamp Al-Amari in Ramallah binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnen.
Gewapende Palestijnse verzetsstrijders wisselden vuur met het aanvallende leger, terwijl soldaten vele scherpe schoten afvuurden op degenen die zich tegen de inval verzetten.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte maandagochtend de dood bekend van het kind, Mustafa Abu Shalbak, 16 jaar oud, een inwoner van het vluchtelingenkamp Qalandia, ten noorden van bezet Jeruzalem.

Dag 149 Update: “Genocide blijft aan de gang, tientallen Palestijnen gedood in Gaza”

Op zondagochtend, dag 149 van de Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen in huizen en woonblokken in verschillende delen van de verwoeste kust enclave.
Het Israëlische leger bombardeerde en vernietigde het belangrijkste hulpapparatuurcentrum voor gehandicapten van de Palestijnse Medical Relief Society (PMRS) en het enige kankerlaboratorium in Gaza in het PMRS-centrum in Gaza-Stad.

Dag 150 Update: “124 Palestijnen gedood, 210 gewond”

Op maandagavond 4 maart 2024 bombardeerden Israëlische troepen verschillende delen van de Gazastrook.
Volgens het ministerie van Volksgezondheid in Gaza heeft de Israëlische bezettingsmacht de afgelopen 24 uur 13 bloedbaden gepleegd tegen gezinnen in de Gazastrook, waarbij 124 Palestijnen om het leven kwamen en 210 gewond raakten.
Een aantal slachtoffers ligt nog onder het puin en op de wegen. Door de bezetting kunnen ambulancepersoneel en civiele beschermingspersoneel hen niet bereiken.
De tol van de Israëlische agressie is sinds 7 oktober vorig jaar gestegen tot 30.534 martelaren en 71.920 gewonden.

Dag 151: “Israëlische leger doodt tientallen Palestijnen en ontvoert velen in Gaza”

Op dinsdag, dag 151 van de voortdurende genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, doodden en verwondden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen, waaronder kinderen, terwijl het leger ook tientallen inwoners in het zuiden van Gaza aanviel en ontvoerde.
In centraal Gaza vuurde het leger een raket af op een Palestijns huis voor de familie Sadoudi, in het vluchtelingenkamp Nusseirat, waarbij veel Palestijnen, waaronder kinderen, omkwamen en gewond raakten.
Het Israëlische leger vuurde ook granaten af op Palestijnen in de kuststraat van Rashid, waarbij veel gewonden vielen, waarvan sommige ernstig.

Dag 152: “Israël bombardeert huizen, doodt tientallen en verwondt honderden in Gaza”

Op dag 152 van de voortdurende Israëlische genocide en massale bombardementen op burgergebieden in de verwoeste en verwoeste Gazastrook doodden Israëlische raketten en granaten tientallen Palestijnen en raakten honderden gewond.
Het Israëlische leger heeft hele dichtbevolkte woonblokken in de Gazastrook gebombardeerd, en bovendien vele huizen en gebouwen bekabeld en tot ontploffing gebracht om hele wijken plat te leggen.
In Deir Al-Balah, in centraal Gaza, vuurde het leger een raket af op een huis voor Palestijnen van de familie Al-Attar, waarbij ten minste vier Palestijnen om het leven kwamen en vele anderen gewond raakten, sommigen ernstig.

Dag 152 Update: “Voortdurende bombardementen doden tientallen mensen in Gaza”

Op dag 152 van de Israëlische aanval op de verwoeste en verwoeste Gazastrook kwamen bij voortdurende Israëlische bombardementen en beschietingen op verschillende delen van de kust enclave tientallen Palestijnen om het leven, waaronder veel vrouwen en kinderen, en raakten nog veel meer gewond.
Medische bronnen zeiden dat het leger een raket afvuurde op een huis in het westelijke deel van het vluchtelingenkamp Nusseirat, in centraal Gaza, waarbij vijf Palestijnen om het leven kwamen en tientallen gewond raakten, en voegden eraan toe dat de meeste slachtoffers vrouwen en kinderen waren.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 07.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights