Airstrikes Gaza

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Zondag 03.03.2024 
Israëlisch leger doodt een Palestijns kind nabij Ramallah

Israëlische troepen schoten zaterdag een Palestijns kind dood en verwondden een ander kind in de buurt van het vluchtelingenkamp Al-Jalazoun, ten noorden van Ramallah op de centraal bezette West Bank
Mediabronnen zeiden dat een Palestijns kind bezweek aan een ernstige schotwond (met scherp), toegebracht door Israëlische soldaten toen hij in de buurt van de Apartheidsmuur was.
Bronnen identificeerden het vermoorde kind als Mohammad Khaled Zaid, 13, en voegden eraan toe dat de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) reanimatie op het kind uitvoerde en hem naar het ziekenhuis in Ramallah vervoerde.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijns kind nabij Ramallah

In de vroege ochtenduren van zaterdag schoten Israëlische soldaten een Palestijns kind dood in de stad Kafr Ni’ma, ten westen van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Israëlische troepen bestormden het dorp Kafr Ni’ma en openden het vuur op Palestijnse burgers, waarbij ze een kind met scherpe munitie in het hoofd schoten, waardoor ernstig letsel ontstond.
Het ambulancepersoneel van de Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat ze probeerden het gewonde kind te reanimeren, maar dat dit niet lukte.
Later maakten mediabronnen bekend dat Mohammad Murad Al-Deek, 16, stierf als gevolg van zijn ernstige schotwond.

Twee Israëli’s, één Palestijn gedood, nabij Ramallah

Donderdagmiddag werden twee Israëlische kolonisten en een Palestijn, die ervan werd beschuldigd hen neergeschoten te hebben, gedood nabij de kolonie ‘Eli’, ten noorden van Ramallah op de centraal bezette West Bank.
Israëlische bronnen zeiden dat de Palestijn die werd gedood na het uitvoeren van de schietaanval met een aanvalsgeweer, is geïdentificeerd als Mohammad Yousef Thiab Manasra, 31, een voormalige politieke gevangene die tussen 2018 en 2019 door Israël gevangen werd gezet, en een ondervrager bij de Palestijnse politie.
Het Palestijnse Nieuws- en Informatiebureau (WAFA) zei dat Israëlische troepen het vuur openden op de jongeman bij de ingang van de ‘Eli’-nederzetting, hem bloedend op de grond achterlieten en hem medische behandeling ontzegden.

Soldaten doden twee Palestijnse broers nabij Hebron

Donderdag bevestigde het Palestijnse Ministerie van Volksgezondheid de dood van een Palestijn, slechts enkele uren nadat Israëlische soldaten hem en zijn broer hadden neergeschoten, waarbij zijn broer omkwam en hem ernstig verwondde, nabij Hebron, in het zuidelijke deel van de bezette West Bank.
Het ministerie van Volksgezondheid zei dat Salahuddin Suleiman Shawamra, 28, stierf aan zijn ernstige verwondingen, slechts enkele uren nadat de soldaten zijn broer, Najmuddin, 25, hadden vermoord toen ze hem in het hart schoten. De soldaten schoten ook hun broer, Noureddin, 30, neer, waardoor lichte verwondingen ontstonden.
De gedode broers en hun gewonde broer komen uit de stad Doura, ten zuiden van Hebron; ze werden neergeschoten nabij Beit Marsam, ten zuidwesten van Hebron, terwijl broers   ِAkkoub (Distel) Gundelia aan het oogsten waren.

Palestijnse man bezweken aan eerdere verwondingen nabij Tulkarm

Een 59-jarige Palestijnse man stierf donderdag, vijf maanden nadat hij verwondingen opliep als gevolg van een Israëlische militaire aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams, ten oosten van Tulkarm in het noordwestelijke deel van de West Bank.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte donderdag bekend dat de burger, Ibrahim Mohammad Ali Mahameed, 59, stierf als gevolg van een schot door Israëlische troepen in het Nur Shams-kamp, op 19 oktober 2023.
Het ministerie voegde eraan toe dat Mahameed kritieke schotwonden in de rug en buik opliep toen hij probeerde zijn gewonde zoon, Taha Ibrahim Mahameed, in veiligheid te brengen.

Zieke Palestijnse gevangene sterft in Israëlische gevangenis

Een Palestijnse gevangene die aan kanker leed, stierf donderdag in de Israëlische gevangenis en is de elfde gevangene die stierf sinds het begin van de Israëlische agressie tegen Gaza, op 7 oktober 2023.
De Commission of Detainees and Ex-Detainees Affairs en de Palestinian Prisoners’ Society  (PPS) maakten donderdag de dood bekend van de gedetineerde, Assef Refa’ey, 22, die aan kanker leed.
Refe’ey, een inwoner van het dorp Kafr Ain, ten noordwesten van Ramallah op de centrale West Bank, werd sinds 24 september 2022 vastgehouden in een bezettingsgevangenis.

Israël geeft lichaam van op 7 januari gedode Palestijnse vrouw vrij

Donderdagavond hebben de Israëlische autoriteiten het lichaam vrijgegeven van een gedode Palestijnse vrouw die de Israëlische soldaten op 7 januari hadden vermoord, samen met haar man in hun auto, naast een Palestijns kind in de auto van haar ouders.
Volgens mediabronnen heeft het leger het lichaam van Doha Nabeeh Abu Eid vanuit de stad Biddu, ten noordwesten van Jeruzalem, overgebracht naar de Palestijnse medici bij een militaire wegversperring ten noordwesten van Jeruzalem.
Het lichaam van de vermoorde vrouw werd overgebracht naar het Palestine Medical Complex in Ramallah, en haar begrafenisceremonie zou vrijdag plaatsvinden.

Dag 146 Update: “Israëlisch leger doodt en verwondt honderden in Gaza”

Op donderdag, dag 146 van de aanhoudende Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, bleef het leger zich richten op dichtbevolkte burgergebieden en op Palestijnen die stonden te wachten op hulpvrachtwagens, waarbij honderden mensen om het leven kwamen en gewond raakten, waaronder veel kinderen en vrouwen.
In Gaza-stad vuurde het Israëlische leger vele raketten en granaten af op hele woonblokken, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en gewond raakten, terwijl medici en civiele beschermingsteams de gebombardeerde gebieden nog steeds niet kunnen bereiken vanwege de massale vernietiging en de intensiteit van de bombardementen.

Dag 147: “Aanhoudende Israëlische bombardementen doden tientallen mensen in Gaza”

Op vrijdag, dag 147 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de belegerde, uitgehongerde en verwoeste Gazastrook, bombardeerde het Israëlische leger vele delen van het kustgebied, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen en honderden gewond raakten.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat het leger de afgelopen 24 uur ‘negen bloedbaden heeft gepleegd tegen Palestijnse families in de Gazastrook, waarbij ten minste 81 Palestijnen om het leven kwamen en 132 gewond raakten, van wie velen vrouwen en kinderen zijn.
Het voegde eraan toe dat Israël sinds 7 oktober 2023 in verschillende delen van de Gazastrook nu 30.035 Palestijnen heeft gedood en 70.475 gewond.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek


© Khamakar News Agency / 03.03.2024

Doneren voor Gaza kan via link Geef voor Gaza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights