Attack Day 145 on Gazastrip

Palestijns Nieuws

Gezien het feit dat de Nederlandse media niet of nauwelijks enig relevant nieuws over de Palestijnen, de Palestijnse strijd en Palestina produceert, wordt daar vanaf nu verandering in aangebracht. Khamakar News Agency zal het nieuws volgen van bevriende Palestijnse sites en daar waar nodig en mogelijk is, het nieuws in het Nederlands vertalen. Men is ook medeplichtig als men het nieuws niet vertelt.


Donderdag 29.02.2024  
Israëlische soldaten doden een Palestijn, schieten een andere neer, nabij Nablus

Israëlische soldaten doodden woensdagavond een Palestijnse jongeman en schoten een andere jongeman neer nabij de stad Nablus in het noorden van de West Bank.
Woensdagavond laat bestormde een grote legermacht de stad Beit Furik, ten zuidoosten van Nablus, terwijl gepantserde voertuigen door de straten van verschillende wijken toerden.
Lokale Palestijnse jongeren protesteerden tegen de militaire inval, terwijl soldaten het vuur openden met scherpe kogels en een Palestijnse jongeman met scherpe munitie in de buik schoten.
Aanvankelijk werd de gewonde jongeman naar het ziekenhuis in Nablus vervoerd en voor een operatie in de operatiekamer opgenomen. Kort nadat hij in de operatiekamer was opgenomen, bezweek de jongeman, Bashar Nihad Hanani, 35, aan zijn verwondingen.

Israëlische strijdkrachten doden een Palestijn nabij bezet Jeruzalem

Dinsdag hebben Israëlische troepen onder onduidelijke omstandigheden een Palestijnse jongeman gedood bij de militaire wegversperring ‘Mazmuriyeh’, ten zuiden van bezet Jeruzalem.
Israëlische troepen hebben dinsdagmiddag een Palestijnse jongeman doodgeschoten bij de militaire wegversperring ‘Mazmuriyeh’, ten zuiden van bezet Jeruzalem, die de gouvernementen Jeruzalem en Bethlehem scheidt.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid maakte de dood bekend van Nizar Mahmoud Abdel Muti Hassasna, 34 jaar oud, uit de stad Al-Ubaidiya in het zuidelijke gouvernement Bethlehem op de West Bank. 

Israëlisch leger doodt drie Palestijnen en verwondt er drie in Tubas

Dinsdagochtend hebben Israëlische soldaten drie Palestijnen gedood en drie gewond geraakt in Tubas en het vluchtelingenkamp Al-Far’a, ten zuiden van de stad, in het noordoostelijke deel van de bezette West Bank. De soldaten veroorzaakten ook ernstige schade aan de infrastructuur.
De Palestijnse Rode Halve Maan (PRCS) zei dat de soldaten Ahmad Jamal Daraghma, 26, uit Tubas, Osama Jabr Abu Zalat, 31, en Mohammad Samih Bayadsa, 32, uit het vluchtelingenkamp Al-Far’a hebben vermoord.
Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid zei dat de soldaten Ahmad met drie kogels in het hoofd, de nek en de borst schoten, Bayadsa met een kogel in het hoofd en Osama met een kogel in de borst.

Dag 143 Update: “Aanhoudende Israëlische bombardementen doden tientallen mensen in Gaza”

Gedurende de hele maandag, dag 143 van de Israëlische genocide op de Palestijnen in de Gazastrook, doodden Israëlische raketten en granaten tientallen inwoners, waaronder vrouwen en kinderen, in verschillende delen van de verwoeste en uitgehongerde kust enclave, en raakten tientallen inwoners gewond, waaronder vrouwen en kinderen.
Het leger zette de bombardementen en beschietingen van de Gazastrook voort over land, door de lucht en over zee, en richtte zich op de hele kust enclave, van de noordelijkste tot de zuidelijkste delen.

Dag 144: “Israëlische raketten doden tientallen Palestijnen in Gaza” 

Op dag 144 van de voortdurende Israëlische genocide op de Palestijnen in de verwoeste, verwoeste, belegerde en uitgehongerde Gazastrook ging het Israëlische leger door met het afvuren van raketten en granaten op verschillende delen van de kust enclave, waarbij tientallen Palestijnen omkwamen.
Geconfronteerd met hongersnood en ziekten ontvluchtten honderden Palestijnse gezinnen het noorden van Gaza en Gaza-Stad, op weg naar centraal en zuidelijk Gaza, ondanks voortdurende Israëlische bombardementen op alle delen van de kustregio.
De Palestijnen liepen naar de Wadi Gaza-brug in Rashid Street, in een poging onderdak, voedsel en water te vinden na vijf maanden van voortdurende bombardementen en massale vernietiging.

Dag 145: “Israëls invasie van Gaza: bombardementen in Gaza-Stad, Khan Yunis, Rafah”

Met het begin van de 145e dag van de oorlog tegen de Gazastrook op woensdag gingen de Israëlische bombardementen door op verschillende gebieden in de Gazastrook, vooral Deir al-Balah, Khan Yunis en Rafah, terwijl het Wereldvoedselprogramma waarschuwde voor een dreigende hongersnood. in de noordelijke strook.
Bij het bombardement van Gaza-Stad door de Israëlische bezettingsmacht kwamen zes Palestijnen om het leven en raakten 22 anderen gewond. De Wafa News-correspondent meldde dat drie martelaren stierven door ernstige verwondingen opgelopen door granaatscherven van artilleriegranaten van het Israëlische bezettingsleger, terwijl ze wachtten op hulpvrachtwagens op de kustweg Harun al-Rashid, ten westen van Gaza-Stad, waar ze werden overgebracht naar het Al-Shifa-ziekenhuis, ten westen van de stad.
Een Israëlische bezettingsvliegtuig bombardeerde twee huizen in de wijk Tal Al-Hawa, ten zuidwesten van Gaza-Stad, en een derde in de wijk Sheikh Aylin, waarbij drie doden vielen en zes Palestijnen gewond raakten, die werden overgebracht naar het Al-Shifa-ziekenhuis in de stad.

Bezettingstroepen ontvoeren vier Palestijnen in Ramallah en Jeruzalem

Woensdag hebben Israëlische troepen vier Palestijnen ontvoerd nabij de centrale stad Ramallah op de West Bank en bezet Jeruzalem, en het voertuig van een burger in beslag genomen.
Op de centrale West Bank viel het bezettingsleger de stad ‘Abwein en de buitenwijk ‘Al-Rayhan’, ten noorden van Ramallah, binnen, wat leidde tot protesten onder lokale Palestijnse jongeren.
Soldaten vuurden scherpe kogels, hersenschudding granaten en traangasgranaten af zonder enige melding van enige verwondingen.

Israëlische leger ontvoert zeven Palestijnen, verwondt tientallen, nabij Bethlehem

Israëlische troepen hebben woensdag zeven Palestijnen ontvoerd en tientallen gewond geraakt in het gouvernement Bethlehem op de zuidelijke West Bank.
Woensdag bij zonsopgang vielen Israëlische troepen verschillende delen van het gouvernement Bethlehem binnen en ontvoerden zeven Palestijnen nadat ze hun huizen hadden bestormd.
Ten oosten van de stad ontvoerde het leger Ahmed Jamal Shanaita, 44, uit de stad Al ‘Ubeidiya, en Samed Muhammad Al-Hourani, 26, uit de stad Beit Sahour.
Ten zuidoosten van de stad ontvoerden soldaten de 35-jarige Muhammad Abdel Wahsh uit de stad Za’atara.

Israëlische strijdkrachten ontvoeren 19 Palestijnen en roepen anderen op in de buurt van Hebron

In de zuidelijke bezette West Bank hebben Israëlische troepen negentien Palestijnse burgers ontvoerd en anderen opgeroepen in de stad Yatta, ten zuiden van Hebron.
Na het bestormen en doorzoeken van de huizen van veel burgers, ontvoerden Israëlische troepen Khaled Muhammad Rashid Al-Jundi, de twee broers, Mahmoud en Muhammad Majid Zein, Musa Mahmoud Shehada Salama, Zohar Azzam Shehada Salama, Mohsen Salama, Shaher Abu Rabia, Muhammad Al-Aqra ‘, en Muhammad Ali Al-Joqa.
Bovendien hebben soldaten Yasser Badr Zein, Ahmed Omar Abu Sobha, Musa Al-Mahania, Fadel Al-Kashkaboun, Nidal Al-Ghaza, Jawad Al-Nawajaa, Qusay Al-Dajna, Fouad Al-Nawajaa, Mahmoud Al-Halis en Ahmed Al-Nawajaa ontvoerd.

(Bron: IMEMC)

Henny A.J. Kreeft
Onafhankelijke Burger Journalistiek

© Khamakar News Agency / 29.02.2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geverifieerd door MonsterInsights